Pakjesavond moet nog komen, Sinterklaas moet nog terug naar Spanje maar de kerst staat ook alweer voor de deur. Over drie weken proppen we ons alweer vol met kerstkransjes, driegangenmenu’s en niet veel later met oliebollen. December is een bomvolle feestmaand. Hoewel ik kerst echt wel gezellig vind heb ik toch een enorm zwak voor Sinterklaas. Ik vind dat gewoon zo’n gezellig en nostalgisch feest, heerlijk. Ik vulde dan ook een tag in, waarbij ik steeds moest kiezen; Sinterklaas of kerst?

Sinterklaas of kerst?

Op de blog van Marijke en Hanneke kwam ik de Sinterklaas of kerst Tag tegen. Een tag is een lijstje met vragen die je over kan nemen en in kan vullen. Aangezien ik altijd bij hoog en laag beweer dat ik Sinterklaas het leukste vind was ik benieuwd wat mijn keuzes zouden zijn. Of ik stiekem toch niet vaker voor kerst kies. We gaan het zien.

1. Lekkernijen (De pepernoten en marsepein of kerstkransjes)
Definitely Sinterklaas. Ik ben dol op kruidnootjes, chocolade kruidnootjes, taaitaai en speculaas. Ik vind het altijd belachelijk dat de kruidnootjes al in de schappen liggen wanneer het nog volop zomer is, maar stiekem koop ik ze toch elke keer weer. Zo lekker.

2. Versieringen (Sinterklaasversiering of kerstboom en ander versiering)
Ja dan wint kerst het toch. De kerstboom zet ik altijd op na 6 december en dan vind ik het eigenlijk ook wel weer erg gezellig. Lampjes in de boom, kaarsjes op tafel, gezellig. Sinds ik kinderen heb is mijn huis ook wel enigszins versierd met Sinterklaas dingen. Dat vind ik vooral voor de kleine man gezellig maar kerstversiering wint het dan toch.

sint seizoensboom

3. Vervoer (Het paard, of de slee met rendieren)
Als paardenliefhebber kies ik dan natuurlijk voor het paard. Ook de stoomboot vind ik er helemaal bij horen. Een slee met rendieren kom ik niet bepaald vaak tegen met de kerst, daarvoor wonen we een beetje in het verkeerde land denk ik.

4. Knechten (Zwarte Piet, of de rendieren en elven)
Zwarte Piet! Die hoort er toch echt bij. Elfjes vind ik wel leuk maar dan meer in de vorm van de Droomvlucht in de Efteling en niet die dikke elven van de Kerstman. (No offence)

5. Cadeaus (In je schoen, met pakjesavond of onder de boom met een sok op de schoorsteen)
Ik vind het super als mijn kinderen hun schoen mogen zetten. Het is toch spannend of Sinterklaas langs komt en de schoen vult. Ik weet nog goed dat ik als kind in bed lag en er van overtuigd was dat ik paardenvoetjes over het dak hoorde lopen. De volgende ochtend zat er een Little Pony in mijn schoen. Dat is toch gaaf? Dus hier kies ik toch echt voor Sinterklaas.

6. Menu (Eet je iets speciaals met Sinterklaas, of een uitgebreid kerstmenu)
Met Sinterklaas gourmetten we altijd. Gezellig met de familie een beetje smikkelen. Een uitgebreid kerstmenu vind ik ook erg leuk, mits ik het niet zelf hoef te maken. Slecht hè?! Ik hou meer van het opeten dan van het bereiden. Dus dan ben ik van het gemak en kies ik voor Sinterklaas.

7. Geloof (Bisschop van Myra of kerstkind)
Euh… die Bisschop moest ik even googlen. Dan kies ik dus voor kerst.

8. School (surprises of kerstdiner)
Mijn kinderen gaan nog niet naar school dus in die zin heb ik daar geen ervaring mee. Wel vond ik het als kind super leuk om surprises te maken. Stiekem zou ik dat nog steeds wel willen. Ik krijg alleen niemand mee in de familie en vriendengroep. En om nou in m’n eentje tig surprises te regelen, neuh…

9. Sinterklaas of Kerstman?
Duh! Sinterklaas natuurlijk!

10. Sinterklaas of kerst?
Dan kies ik toch voor Sinterklaas. Kerst vind ik gezellig maar Sinterklaas vind ik echt helemaal leuk. (Al ben ik ook blij als het weer voorbij is, dan komt mijn peuter misschien weer een beetje tot rust.)

Hierbij tag ik MarjoCassandraLindaAstridMary-Lou en Judith. Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Sinterklaas of kerst? Ik ben benieuwd!

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Tag; Sinterklaas of kerst?

  1. Marijke
    5 december 2015 at 10:34 (8 jaar ago)

    Wat leuk dat je hem hebt overgenomen. Was echt leuk om je keuzes te lezen. Geniet nog maar even van de laatste dag Sinterklaas vandaag!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.