Vandaag begint de kerstvakantie. De kerstvieringen op school zijn achter de rug, hier en daar nog een kerstborrel en dan is het alweer tijd voor kerst. De kerstvakantie is altijd een vakantie waarin erg veel te doen is. Een witte kerst hoeven we niet op te wachten maar als je toch het winterse gevoel wilt mee pakken dan deel ik weer een paar echte winterse tips voor je. Wellicht vind je daar wel sneeuw en ijs.

Weekendtips van week 51

Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair is een groots opgezette kerstmarkt in het centrum van Den Haag. Rond de Hofvijver op de Lange Vijverberg vind je een keur aan stands met de meest uiteenlopende en smaakvolle producten. Je kunt er terecht voor modeaccessoires, sieraden, brocante, kleding, boeken, servies, speelgoed en meer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het op de Royal Christmas Fair. Uiteraard is er ook ruimte voor de innerlijke mens. Zo kun je poffertjes eten, tapas proeven, wijn drinken, saté snacken en nog veel meer. Ook word er gezorgd voor de nodige entertainment op de podia en op straat. Denk aan theater, koren, muzikanten en storytellers. Dit gezellige evenement begon gisteren en is nog elke dag te bezoeken tot en met woensdag 23 december. Voor alle informatie en openingstijden kijk je op de website van de Royal Christmas Fair.

Groot Kerstcircus

Als je toch in Den Haag bent, regel dan gelijk even entreebewijzen voor het Groot Kerstcircus op het Malieveld. Vorig jaar zijn wij zelf ook geweest en de kleine man keek zijn ogen uit. De acrobaten vlogen door de lucht, de clowns maakten er een feestje van en alles bij elkaar was het echt een spectaculair circus. Tot en met 3 januari spelen er erg veel voorstellingen dus er is vast wel een datum en tijd die voor jou uit komt. Woon je niet in de buurt van Den Haag maar wil je wel naar deze winterse magische voorstelling? Ook in Amsterdam, Maastricht en Utrecht vind je tot en met 3 januari voorstellingen van het Wintercircus. Neem snel een kijkje op de website van het Wintercircus.

Winterwijck in Plaswijckpark

Plaswijckpark heb ik al eens eerder genoemd. Dit is een enorm veelzijdig park in Rotterdam met iets leuks voor jong en oud en met weer of geen weer. Je vind hier een dierentuin, een binnenspeeltuin, een verkeersplein, speeltuinen en meer. Sinds afgelopen woensdag is Plaswijckpark verandert in Winterwijck. Het gehele park is omgetoverd tot een winters tafereel met kerstbomen, lichtjes en versiering. Je komt hier volledig in de kerstsfeer. Je kunt er zelfs schaatsen op een overdekte ijsbaan of racen op een loopskiparcours. Ook is het mogelijk om een wedstrijdje curling te doen of gewoon een potje ijshockey. Plaswijckpark is elke dag open van 10.00 tot 17.00uur. Alleen 1e kerstdag en 1 januari zijn ze gesloten.

Ga jij nog iets leuks doen in de kerstvakantie? Fijne vakantie!

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Weekendtips van week 51

 1. Vlijtig Liesje
  18 december 2015 at 14:42 (8 jaar ago)

  Ik heb niets speciaals op de planning staan, maar dat vind ik eigenlijk heel fijn. Oh ja, vanavond kerstbal! Dat dan weer wel.

  Beantwoorden
 2. Wilmaaa
  18 december 2015 at 08:23 (8 jaar ago)

  Hier nog even niks voor kerst, want dit weekend komen er 6 verjaardagen aan van directe familieleden, pfieeuw, 😉 heel druk en toch gezellig 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.