Al hinkelend en springend ontwijk ik de plassen in de badkamer. Overal liggen handdoeken, Spongebob drijft kleddernat in een plasje sop. De onderbroeken liggen op de wasmand, in plaats van erin. De fles Minions badschuim staat half leeg geknepen op het badkrukje. Er liggen sokken in een plas water en de tandpasta zit aan de spiegel vastgekoekt. Aan het plafond hangen druppels water en het bad zelf ligt vol met ingedroogd sop en speelgoed. Zo ziet, in het kort, onze badkamer er uit na het badritueel van onze kleine man. Een heuse warzone 2.0.

Badritueel van de kleine man

Alsof er een tsunami door de badkamer is gegaan, zo zou je onze badkamer kunnen beschrijven wanneer de kleine man in bad is geweest. Eén grote kleddernatte warzone. Op één of andere manier begint het badritueel van onze peuter altijd ontspannen en geordend en eindigt het steevast in een waterballet. Ergens gaat er iets fout, maar waar?

Lekker ontspannen poedelen

Meneer gaat eigenlijk altijd ’s avonds in bad. Even rustig worden voor het slapen gaan. Dat is het idee. Ik stel me altijd voor dat hij lekker in een bad met sop ontspannen ligt te poedelen. Even de dag doornemen, gezellig wat kletsen, daarna afdrogen, aankleden en rustig naar bed. Ik weet het, het is een idyllisch plaatje en geen realistische verwachting voor een driejarige jongen.Toch is dit wel elke avond weer de insteek. Meneer wordt uitgekleed, er wacht een lekker warm badje met wat speelgoed en hij daalt neer in het warme water.

Dolle stier

Waar mijn kleine dame, van 4 maanden, nog rustig op haar badstoeltje ligt te chillen, spettert de driejarige direct als een dolle stier door het bad. Hij stort zich , met een grote plons, van het badkrukje in het water. De eerste druppels raken al het plafond. Vervolgens zit hij even rustig te spelen met wat lege flessen, tot dezelfde lege flessen veranderen in dolle draken die water spugen. De kledders water vliegen door de badkamer, de eerste plassen ontstaan rond het bad. We hebben een vrijstaand bad waardoor de ravage eigenlijk alleen maar groter word. Vervolgens moet Spongebob de spons het bekopen met een duikvlucht. Aan het einde van het liedje is de hele badkamer een natte kledderboel en droog je, met drijfnatte sokken, de kleine man weer af.

badritueel

Papa’s schuld

De hamvraag in dit verhaal is; waar is de ouder om dit hele badritueel in banen te leiden? Juist, die zit er naast op het badkrukje. In dit geval is dat papa. Wanneer de echtgenoot namelijk de kleine man in bad doet hebben ze de grootste lol en word de peuter almaar drukker. Zelfs wanneer de man in kwestie zelf heel erg zijn best doet om de peuter rustig door het badritueel heen te loodsen, denkt de peuter hier heel anders over. Op magische wijze verandert de driejarige gewoon steevast in een spartelende speedboat, wanneer papa hem in bad doet.Terwijl hij bij mij, over het algemeen, wel het ontspannen jongetje is die lekker languit in bad ligt te relaxen.

Een raadsel

Het is voor ons echt een raadsel waarom hij bij mij wel rustig is in bad en bij papa niet. Blijkbaar hoort er bij papa gewoon veel gespetter en gespatter en bij mama niet. Overigens moet ik hier wel bij zeggen dat ik dezelfde warzone ondervind wanneer ik de kleine man te haastig in bad doe. Dan gooit meneer zijn kont in de krib en mag ik het ook bekopen met een waterballet. Dus misschien is dat wel de clou, straal ik iets uit waardoor de kleine man wel lekker zen in bad ligt. We zullen het nooit weten.

Voor nu, ga ik eerst maar even zelf lekker douchen. Kijken of ik er ook zo’n toestand van maak. 😉

Houden jullie kinderen de badkamer wel droog en netjes? Of zijn er meer mensen waar de badkamer soms net een warzone 2.0 is?

handtekening

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Het badritueel van de kleine man; warzone 2.0

 1. Carolien
  4 januari 2016 at 07:47 (8 jaar ago)

  Hier blijft de badkamer keurig droog, op wat spettertjes op de vloer na. Wat ik wel merk over het algemeen dat papa toch wel voor het geklier is. Zodra papa thuis komt van het werk, wordt het hier één groot ren- en stoeiparadijs ;).

  Beantwoorden
  • Bianca
   11 januari 2016 at 22:15 (8 jaar ago)

   Haha, hier ook. Dus het ligt toch gewoon aan de papa’s 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.