Zo nu en dan doe ik even een rondje Google Analytics en Search Console. Beide zijn programma’s die het verkeer op mijn blog bijhouden en ook checken op eventuele fouten. Het is verstandig om dat in de gaten te houden om mijn blog optimaal te laten functioneren voor jullie, mijn lezers. Ik ben dan altijd benieuwd wat de meeste gebruikte zoektermen zijn waarmee mensen, via zoekmachines, op mijn blog komen. Ik spitte dit lijstje eens door en kwam wat bijzondere zoektermen tegen.

Bijzondere zoektermen

Woensdag las ik op twitter dat Kelly wel hele bijzondere zoekterm had ontdekt, waarmee een lezer op haar site was gekomen. Ik moest hier zo om lachen dat ik ook maar eens de statistieken van Bblogt ging doorspitten.

Search Console van Google laat mij, onder andere, zoektermen zien. Zoektermen die mensen hebben gebruikt op Google en waarmee ze vervolgens op Bblogt zijn gekomen. Dit kan relevante informatie zijn want ik wil natuurlijk zoveel mogelijk kennis laten maken met mijn blog. Het is leuk om te zien dat de creatieve DIY’s op mijn blog vaak bezocht worden door een zoekterm op google. Zo is mijn DIY Tekst op hout een vaak gezocht, en gevonden, artikel. Dit kan ik allemaal terugvinden in de statistieken. Erg leuk om te zien.

Ik deed een rondje statistieken en vond wat bijzondere zoektermen. Misschien niet eens heel gek maar waarom deze zoektermen leidden naar mijn blog? En vooral ook, hebben ze dan ook daadwerkelijk het antwoord op hun vraag gevonden?

Ontplofte egel

Ja, echt waar. Er is dus ergens iemand geweest die dacht; ‘Goh, ik heb een ontplofte egel gevonden, wat zal ik daar eens mee doen?’ Vervolgens die zoekterm ingevoerd op google en toen verwezen naar mijn blog over egeltjes maken van klei. Het enige verband dat ik hier zie is de egel zelf. Ik hoop maar dat het arme dier niet echt ontploft was.

Er zit een leeuw in mij

Euh.. heb je het dan aan de hand of niet? Ben je dan per ongeluk een leeuwenverblijf ingelopen? Of voel je een soort oerkracht waardoor je denkt dat er een leeuw in je zit? Of zou het net zoiets zijn als mijn kleine man die momenteel een dinosaurus-fase heeft? Misschien een persoon die ook zo lekker kan brullen? We zullen het nooit weten. Ik hoop voor die persoon dat het allemaal wel mee valt en hij (of zij, sorry ik denk dan gelijk dat het een man is) gelukkig is met de leeuw.

Gekke spelletjes voor volwassenen

Dan vraag ik me toch af, wat hoop je dan te vinden? Spelletjes als in, ik-ben-fan-van-fifty-shades-of-grey of gezelschapspelletjes? Hmmm.. laat ik het ook eens googlen! *Is druk aan het googlen* Aha, dit is eigenlijk een hele onschuldige zoekterm. Er is gewoon gezocht naar leuke activiteiten voor vrijgezellenfeesten of verjaardagen. Nou dat is dan weer een meevaller. Op mijn blog zijn ze dan alleen niet verder gekomen dan leuke speltips voor de kinderen als het slecht weer is. Maar wellicht hadden ze er iets aan.

De eerste keer dat er energie gebruikt werd

Deze zoekterm zette mij direct aan het denken. Dat zou ik ook wel willen weten. Dat is echt zo’n feitje dat ik dan onthoud, geen z*k aan heb maar toch weet. Voor het geval dat. Overigens vind ik het wel een ruim begrip, energie. Wellicht werd er elektriciteit bedoelt? Maar goed, ik dwaal af. Het was mij een raadsel wat dan de link met mijn blog is maar toen bedacht ik me dat mijn kleine man een fascinatie heeft voor elektriciteit. De zoekterm leidde dan ook naar een artikel waarin ik vertel over wat moeilijke vragen van de peuter.

Antwoord?

Zo jammer dat we nooit zullen weten wie deze bijzondere zoektermen hebben gebruikt. Maar bovenal ben ik vooral benieuwd of de betreffende personen een antwoord op hun prangende vragen hebben gekregen. We zullen het nooit weten..

Voer jij ook wel eens bijzondere zoektermen in? Wat zijn de meeste bijzondere zoektermen die jij op je website hebt gevonden?

handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Ontplofte egels en leeuwen; bijzondere zoektermen

 1. Nathalie
  23 januari 2016 at 21:30 (8 jaar ago)

  Grappig om te lezen! Heb bij mezelf in de statistieken even gekeken, maar eigenlijk niet echt rare dingen!

  Beantwoorden
  • Bianca
   25 januari 2016 at 13:57 (8 jaar ago)

   Er komt vast wel een keer een gekke zoekterm voorbij.

   Beantwoorden
 2. Mariska
  23 januari 2016 at 09:26 (8 jaar ago)

  Haha, wat een grappige dingen komen hier uit! Ik typ zelf volgens mij nooit gekke dingen in. Misschien heel af en toe, haha

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.