Hier in huis zitten we al maanden in een soort Jurrasic World. Zoals je afgelopen week kon lezen vliegen de pterodactylussen en T-rexen om onze oren. Het moest er dus echt een keer van komen, we gingen aan de knutsel en maakten dino’s van verf. Lekker kliederen met een groot vel papier en handen en voeten vol verf.

DIY; Dino’s van verf

Aangezien de kleine man dino’s ademt leek het me leuk om onze knutselactiviteiten daar eens op aan te passen. De sokken moesten uit en de handen uit de mouwen. Wij gingen aan de slag met voet- en handafdrukken.

Wat heb je nodig?

dino's van verf

 • papier
 • Verf
 • Kwasten
 • opplak oogjes (niet noodzakelijk)
 • eventueel stiften

Hoe ga je te werk?

Ik gebruik graag de grote rol tekenpapier van de Ikea. Dit keer zette ik hem op de grond en plakte het begin van het papier vast met schilderstape. Vervolgens smeerde ik de voeten van de kleine man in met groene verf. Dit vond hij al bijzonder grappig, want dat kietelde natuurlijk. Om een grote dino (of krokodil) te maken moest hij gaan staan met beide voeten naast elkaar. Vervolgens tekende ik er tanden bij en plakten we er een oogje op. De eerste dino was klaar.

dino's van verf

Met de handen maakten we ook nog enkele dino’s. De eerste keer maakte we er één waarbij we alleen de handpalm, duim en pink een kleurtje gaven. Vervolgens verfde ik er nog stekels en stippen op en plakte de kleine man er een oogje op.

dino's van verf

We maakten ook nog twee rode dino’s waarbij we de hele hand een kleurtje gaven. De vingers zijn vervolgens de pootjes en de duim de kop. Ook hier gaf ik de dino’s weer stekels en stippen met verf en plakten we er een oogje op.

dino's van verf

Hoe ouder en handiger de kinderen hoe meer ze natuurlijk zelf kunnen doen. Vervolgens hebben we nog even lekker zitten kliederen met verf. Als klap op de vuurpijl wandelde één van mijn katten nog even door de verf, dus kon ik de hele eetkamer dweilen. Maar goed, we hebben lol gehad en de dino’s zijn gelukt!

Een super eenvoudige DIY waar we allemaal lol aan beleefden.

Maken jullie ook wel eens handen- en voetenkunst met de kinderen?

handtekening

 

 

3 Comments on DIY; Dino’s van verf

  • Bianca
   22 januari 2016 at 20:31 (4 jaar ago)

   Ja heerlijk kliederen en uiteindelijk nog een leuk resultaat ook.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.