Stiekem ben ik best wel trots op de kinderkamers. Het leek mij dan ook leuk om jullie eens mee te nemen met een kijkje in de kinderkamer van de kleine man. De slaapkamers in ons huis hebben een wand van bijna 5 meter hoog. Het was dan ook een aardige uitdaging om iets moois van deze kamers te maken en het toch knus in te richten. De kinderkamer van de kleine man is een echte boskamer geworden. Compleet met herten, vossen en zelfs een kleine eekhoorn.

Een kijkje in de kinderkamer..

Het leek mij leuk om jullie eens een kijkje in de kinderkamer te geven. Ik start vandaag met een kijkje in de kinderkamer van mijn zoontje. Deze kamer heeft hij nu een jaar en hij is er, gelukkig, nog erg blij mee. Ik zelf ook trouwens. Het is een gezellige kamer geworden waar fijn in geslapen en gespeeld kan worden. Volgende week zal ik in een blog de kinderkamer van de kleine meid delen en wie weet welke kamers er nog meer volgen.

Boskamer

Afgelopen jaar werd ik zwanger van de kleine meid en dat betekende dat we met de kamers gingen schuiven. De kleine man verhuisde naar de logeerkamer en dus werd het tijd om een thema te kiezen voor een echte grote jongenskamer. We kozen voor een boskamer, compleet met vossen, uilen en een mosgroene kleur op de muur.

Boomhutbed

Toen de kleine man twee jaar was kreeg hij een groot bed. Na lang wikken en wegen koos ik voor een ‘boomhutbed’ (zoals hij hem zelf noemt) van Zomerzoen. Een heel gaaf steigerhouten bed met twee matrassen. Voorlopig slaapt meneer in het onderste bed maar als hij groter is kan hij ook in het bovenste bed slapen. Nu word de bovenste verdieping gebruikt om voor te lezen en te verstoppen. Hij is nog elke dag erg blij met zijn gave bed.

Kijkje in de kinderkamer

Details in de kamer

Om het steigerhout niet teveel te laten overheersen koos ik voor een grijze lockerkast als kledingkast. De kast heeft een metalen stoere uitstraling maar is van hout. Ik kocht hem bij de Kindercompagnie. Het is niet zo’n grote kast maar voorlopig past alles er nog prima in. Naast de lockerkast staan drie boxen voor speelgoed en duplo. Op de babykamer stonden deze al voor het speelgoed en nu verhuisden ze mee naar de nieuwe kamer. Het zijn drie boxen van de Xenos waar ik zelf wieltjes onder heb gezet. Afgelopen jaar maakte ik er deksels op met bekleding zodat ze nu ook als bankje gebruikt kunnen worden. Ik vind ze ideaal want zo valt alle duplo (en rommel) niet zo op.

kijkje in de kinderkamer 1

Op de boxen en op het bed liggen kussen die ik overal vandaan heb. Ik koos voor kussens met prints van bosdieren. De uilenogen en de vos zijn favoriet bij de kleine man want die zijn wel erg stoer natuurlijk. Op het bed ligt ook een dekbed met een uil. Aan de hoge muur hangen twee hertenkoppen. Het pluizige hert is van de Action en de hertenkop van mdf is van Miho Design.

Om het geheel af te maken kocht ik er vorig jaar nog twee muurstickers bij. Naast het bed plakte ik een kleine eekhoorn en op een witte muur een vos. Beide muurstickers zijn van Kek Amsterdam.

Alles bij elkaar vind ik het een gave kamer geworden. De kleine man speelt er graag en laat ook met trots zijn kamer zien.

Deel je kinderkamer!

Ben jij trots op de kinderkamer van je kind(eren) en lijkt het jou leuk om deze te delen? Heb jij een bijzonder verhaal achter de keuze van de inrichting? Of heb je gave items in je kinderkamer? Wat is jouw favoriete meubel in de kinderkamer?  Ik ben erg benieuwd en zou het leuk vinden om jouw kinderkamer te delen met de lezers. Zo kun je andere moeders inspireren en komen we wellicht op leuke ideeën. Stuur even een mailtje voor meer info of om je op te geven; info@bblogt.nl

Wat vind jij van deze boskamer? Wat voor kinderkamer hebben jouw kind(eren)?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments on Een kijkje in de kinderkamer; boskamer

 1. Rosanne
  15 februari 2016 at 16:32 (8 jaar ago)

  Heel erg leuk zeg. Wij gaan binnenkort ook ons zoontjes kamer restylen. Hij krijgt er een klein zusje bij. Dus zijn ledikant word ingeleverd voor een echt peuterbed. Nu is mijn zoontje echt helemaal weg van cars. Maar nu ik dit zie vind ik dit ook wel echt supergaaf. Maar ik denk

  Beantwoorden
  • Bianca
   16 februari 2016 at 20:30 (8 jaar ago)

   Moeilijk is dat he. Ik ben benieuwd wat het gaat worden

   Beantwoorden
 2. Nathalie
  18 januari 2016 at 22:45 (8 jaar ago)

  Prachtige kamer! Heel mooi!
  De details door stickers, echt leuk!

  Wij wonen relatief klein, de ruimte is beperkt.. vooral bij de jongste. We hebben het bed opgehangen tussen de muren!

  Beantwoorden
 3. Nicole
  18 januari 2016 at 08:49 (8 jaar ago)

  Een geweldige kinderkamer zeg! Dat bed is zo gaaf, zoiets zou ik ook wel voor onze kleine meid willen.. Maar dan met een bureau eronder. Dus denk dat ze zoiets pas krijgt als ze groter is 😉

  Beantwoorden
  • Bianca
   18 januari 2016 at 15:04 (8 jaar ago)

   Dank je wel! Ja met een bureau is ook zo leuk. Dan moet ze inderdaad nog wel wat groter zijn. Mijn kleine man mag voorlopig ook nog lang niet in het bovenste slapen.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.