Al maanden word er in dit huis gebruld. Niet van verdriet, niet van boosheid maar van pure lol. Deze akoestische klanken worden opgeleukt door stampvoeten en vurige blikken. Zijn vriendje heeft er ook ‘last’ van. Ze zeggen dat het een fase is. Ik vraag me alleen af hoe lang deze fase duurt. Ik probeer mezelf er al weken aan te herinneren; het is een fase, Bianca, het gaat echt weer over. Geef je er maar aan over, het is een fase.. Mijn kleine man gaat al maanden, het grootste deel van de dag, door het leven als dinosaurus. Inclusief bijbehorende brulgeluiden. 

Het is een fase..

Tijdens het opgroeien gaan kinderen door diverse fases heen. Als pasgeboren baby is het vooral slapen en melk wat de klok slaat. Verder knuffel je vooral veel en hebben veel ouders gebroken nachten.  Deze fase gaat (gelukkig)  voorbij. Vervolgens gaan ze kruipen, lopen, ontdekken etc. Daartussen zitten nog fases waarin kinderen een groeisprong maken of hun hele ritme om gooien. Allemaal momenten dat het ouderschap soms niet meevalt. Maar troost je, ook dat gaat voorbij. Mijn kleine man gaat momenteel door een fase die alleen wel errrrrrug lang lijkt te duren. Voor mijn gevoel zitten we hier al jaren in maar het is, slechts, enkele maanden aan de orde van de dag.

Dinosaurussen all over the place

Rond zijn derde verjaardag ontwikkelde meneer een fascinatie voor dino’s. Geen idee hoe hij er bij kwam maar opeens was de dino zijn favoriete dier. We gingen naar het Museon waar op dat moment een dino-tentoonstelling was. We lazen wat boekjes over de dino. Langzaam aan kwamen er hier en daar wat dino’s in huis. In de vorm van kunststof speeltjes van de Hema. Meneer wilde een T-Rex pyama. Ik brak mijn tong over namen als pterodactylus en velociraptor en langzaam werd ook mama een dino-expert. De interesse bleef en werd steeds groter. Inmiddels kan hij zien aan een dino of het een planteneter of een vleeseter is. Herkent hij enkele dino’s en is hij naar dinofilms en dino-musea geweest. Ook slaapt er naast hem een T-Rex knuffeltje en heeft hij sinds kort de Dino-Onesie van de Zeeman.

het is een fase

Brullen als een wilde

Sinds enkele maanden heeft hij ook ontdekt dat het bijzonder grappig is om te brullen als een T-Rex. Althans, hij vind het zelf vooral hilarisch. Ik word er hor en dol van. Wat dat betreft was ik gelukkiger geworden van een muizen-fase. Die maken tenminste niet zoveel herrie.
Er zijn dagen bij dat meneer ’s ochtends al brullend op ons bed springt en ook weer zo naar bed gaat. Tussendoor word er, gelukkig, ook nog wel normaal gecommuniceerd maar het leukste is het natuurlijk om je ‘dino-zijn’ te misbruiken voor diverse doeleinden. Zo kan hij niet opruimen omdat T-Rexen korte voorpootjes hebben. Ook kan hij zijn groente niet opeten omdat een T-Rex toch echt een vleeseter is. Te pas en te onpas verandert meneer in een T-Rex om zo te kijken hoe ver hij eventueel zijn grenzen kan verleggen. Tsja, credits voor vindingrijkheid en fantasie. Dat dan weer wel.

Hoe lang duurt deze fase?

Hoe leuk ik het ook vind dat hij nu even een Dino-fan is, ik vraag me wel af hoe lang deze fase duurt? Zou dit gewoon echt een jongens-ding zijn of hebben we binnenkort weer een andere fascinatie waar we mee aan de bak mogen? Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren dat mijn broertje een Dino-fase of brul-fase heeft gehad. Wel weet ik dat er meer jongens van deze leeftijd gek zijn op dinosauriërs. Het zal mij benieuwen. Voor nu probeer ik het brullen een beetje in te dammen en ga ik maar weer eens op zoek naar leuke dino-knutselwerken. Het is tenslotte slechts een fase.. Toch?

Herken jij de dino-fascinatie of is jouw kindje ‘fan’ van iets anders? Herhaal jij ook vaak in je hoofd; het is een fase?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Het gaat weer over, het is een fase…

 1. Anne
  28 januari 2022 at 01:21 (2 jaar ago)

  Hoi! Ik zie dat het artikel al paar jaar oud is! Mag ik vragen Hoelang het uiteindelijk heeft geduurd? Ik sta namelijk op het punt een dino fotobehang te kopen voor mijn 4 jarige zoon en vraag me precies het zelfde af! Hij brult ook al een jaar als een dino haha! Groetjes !

  Beantwoorden
  • Bianca
   28 januari 2022 at 10:16 (2 jaar ago)

   Hoi Anne,
   Haha, gezellig in huis dus! Bij mijn zoon duurde het wel iets minder lang, maar Dino behang is natuurlijk sowieso leuk! 😁

   Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  19 januari 2016 at 10:19 (8 jaar ago)

  Mijn oudste zoon is een tijdje gek geweest op dino’s. Ik weet nog dat ik voor zijn verjaardag een dinotaart maakte!

  Beantwoorden
  • Bianca
   22 januari 2016 at 20:32 (8 jaar ago)

   Super zeg. Ja er zijn wel meer kinderen die een dino-gekte doorstaan. Het is ook wel erg leuk stiekem.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.