Als kind speelde ik urenlang met de welbekende kwebbeltelefoon van Fisher Price. Je kent hem ongetwijfeld nog, die witte klassieke telefoon met wieltjes en een blij gezichtje. Draaide je aan de draaischijf dan klonk er een belletje. Vorig jaar werd deze telefoon opnieuw geïntroduceerd samen met nog meer nostalgisch speelgoed uit de Fisher-Price stal. Ik vind het te gek, stiekem heb ik dan ook wat dingetjes op het verlanglijstje van de kleine meid gezet.

Nostalgisch speelgoed

Fisher-Price is iedereen wel bekend. Loop een speelgoedwinkel binnen en de wanden zijn gevuld met de felgekleurde, veelal interactieve speelsets van het merk. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Fisher-Price maakt al ruim 85 jaar speelgoed en heeft dus al aardig wat klassiekers op hun naam staan. Vorig jaar zijn enkele van die klassiekers opnieuw gelanceerd.

Fisher-price Classic

nostalgisch speelgoed

De kwebbeltelefoon en de platenspeler zijn twee van die producten in de lijn met nostalgisch speelgoed. Ook de kassa en Snoopy de loophond kun je weer kopen in een retro verpakking. Extra leuk vind ik het dat al deze producten in een recyclebare verpakking verpakt zijn met een echte nostalgische uitstraling. Daarnaast staat er op elke verpakking een stukje geschiedenis over het betreffende speelgoed. Zo zijn het echte collectors items. Als kind speelde ik graag met kwebbeltelefoon dus hoe cool is het dat deze telefoon gewoon weer te verkrijgen is?

nostalgisch speelgoed

Komend voorjaar voegt de fabrikant nog eens twee nostalgische bestsellers toe aan het assortiment. Tuggy Tooter, de stoomboot, zal opnieuw uitgebracht worden en ook de muziekklok. Tuggy Tooter is een stoombootje met een kapitein. Wanneer je in de reddingsboei knijpt komt er stoom en een geluid uit de boot. De boot werd in 1967 voor het eerst geïntroduceerd en is binnenkort dus weer verkrijgbaar.
De muziekklok werd voor het eerst uitgebracht in 1986 en heeft menig kind leren klokkijken. Ik ben benieuwd of er dit jaar weer kinderen zullen leren klokkijken met deze klassieker.

nostalgisch speelgoed

Houden jullie ook zo van nostalgisch speelgoed? Heb jij wellicht nog één van deze klassiekers op je zolder staan?

1 Comment on Ken je deze nog? Nostalgisch speelgoed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.