Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen 2016. Vanaf vandaag tot en met 6 februari zullen diverse media, organisaties, onderwijsinstellingen en boekhandels aandacht besteden aan het belang en het plezier van voorlezen. Mijn trouwe lezers hebben vast al begrepen dat wij erg van voorlezen houden dus ik vind dit een erg leuk initiatief. De aftrap van de nationale voorleesdagen is vandaag met een heus voorleesontbijt.

Nationale Voorleesdagen 2016

Voorleesontbijt

Op diverse locaties kunnen kinderen vandaag deelnemen aan het voorleesontbijt. Veel onderwijsinstellingen, bibliotheken en kinderdagverblijven hebben zich opgegeven en houden een gezellig ontbijt waarbij, uiteraard, voorgelezen word.

We hebben er een geitje bij

Onder het genot van een croissantje en een sapje zullen veel kinderen luisteren naar het Prentenboek van het Jaar; We hebben er een geitje bij. Dit gezellige prentenboek is geschreven door Marjet Huiberts en geïllustreerd door Iris Deppe. Het boekje verteld het verhaal van een nieuwe bewoner op de kinderboerderij. Het is een herkenbaar boekje voor jonge kinderen met mooie illustraties. Speciaal voor de Nationale voorleesdagen is er nu ook een app beschikbaar bij dit boek. Altijd leuk om het boekje meer te laten leven bij je kinderen.

nationale voorleesdagen 2016

Wat wij gaan doen

Wij lezen elke avond al een boek voor. Lekker samen op bed een prentenboek lezen of een spannend verhaal. Ook de kleine dame vind het al erg leuk om voorgelezen te worden. Voorlezen hoeven wij dus niet aan herinnert te worden. Er zijn echter wel erg veel extra activiteiten te doen, bijvoorbeeld in de boekhandel of de bibliotheek. Zo wordt er bij ons in de bibliotheek voorgelezen, kun je er knutselen en is er zelfs een echte kinderboerderij. Daar gaan wij dus zeker een kijkje nemen. Kijk voor de leukste activiteiten bij jou in de buurt even op de website van de Nationale Voorleesdagen 2016.

Veel plezier!

Ga jij nog iets doen rond de voorleesdagen? En wat is jullie favoriete voorleesboek?

handtekening

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.