Morgen starten de Nationale Voorleesdagen. Aangezien wij dol zijn op boekjes en dus ook voorlezen zul je tijdens de Nationale Voorleesdagen wat  tips van ons vinden. Vorige week ontving ik een leuk prentenboek voor de kinderen. Opsekopse Wereld is een bijzonder prentenboek. Het is niet zomaar een boek wat je gezellig voor kan lezen. Het is een boek met fijne extra’s en herkenbare illustraties.

Opsekopse Wereld

Opsekopse Wereld is een boek geschreven door kinderpsychologe Mirjam Hildebrand met illustraties van Jolanda van der Burgt. Vorige week ontving ik van de Droomvallei Uitgeverij dit leuke boek en het was zelfs gesigneerd. Opsekops natuurlijk, we moeten namelijk het boek omdraaien om de handtekening te kunnen lezen.

opsekopse wereld

Siem en Opa

Het boek verteld het verhaal van Siem en zijn Opa. Siem logeert bij opa en oma en ontdekt dat de wereld er heel anders uit ziet wanneer hij op zijn kop hangt. Opa neemt Siem vervolgens mee in de fantastie van de Opsekopse Wereld. Waar alles anders is en niets gaat zoals het hoort. Vies is lekker, koud is warm, nat is droog en laarzen horen aan je handen.

opsekopse wereld

Wij vinden het een erg leuk verhaal. Het leest lekker weg, de illustraties zijn herkenbaar en de kleine man moest er ook erg om lachen. Het verhaal daagt je uit om zelf ook eens Opsekops naar de wereld te kijken.

Tips van de schrijfster

Mirjam Hildebrand is naast de auteur van dit boek ook kinderpsychologe en geeft diverse leuke tips in het boek. De tips zijn speciaal voor volwassenen en hun kinderen. Ze leren je jezelf uit te dagen door creatiever en flexibel te denken. Doe bijvoorbeeld eens als Siem en bekijk de wereld eens op zijn kop. De tips zijn voor grote en voor kleine kinderen en je kunt ze makkelijk toepassen.

opsekopse wereld

 Aanrader of niet?

Wij vinden de Opsekopse Wereld zeker een aanrader. Het is een leuk, speels boek met mooie illustraties. Het taalgebruik is alledaags en niet te moeilijk. Het is wel een wat langer verhaal dus je moet geen haast hebben. Maar voor samen lezen moet je toch gewoon lekker de tijd nemen. Kopen dus!

Opsekopse Wereld is onder andere te koop bij Bol.com voor €16,95

Zou jij dit boek lezen? Doen jullie ook wel eens alles anders? Lekker opsekops?

handtekening

 

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Review; prentenboek Opsekopse Wereld

 1. Vlijtig Liesje
  26 januari 2016 at 09:30 (8 jaar ago)

  Bijzonder een kinderpsychologe die een boek schrijft. Dan zit het vast wel goed in elkaar zou ik denken.

  Beantwoorden
  • Bianca
   26 januari 2016 at 16:52 (8 jaar ago)

   Ja ik vind het echt een leuk boek. Erg goed geschreven

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.