Wij houden van reizen. Voor de kinderen er waren maakten we elk jaar een mooie rondreis in bijzondere landen. Afgelopen jaar deden we dat voor het eerst met een peuter. Dit beviel ons zo goed dat we dit jaar ook weer een verre reis met kinderen gaan maken. Nu natuurlijk ook met de baby erbij. Ik geef je een aantal tips waar je op kunt letten wanneer jullie ook een verre reis met kinderen willen maken. Wellicht trekt het je over de drempel om toch eens buiten Europa op pad te gaan.

Verre reis met kinderen

Er is serieus niets wat je zou moeten weerhouden om een verre reis met kinderen te maken. Nee, ook niet de leeftijd van je kinderen en zeker niet de lange vluchten. Jonge kinderen zijn vrij flexibel en genieten volop van de beleving. Wij hebben dit vorig jaar ondervonden toen we drie weken op reis gingen naar Sri Lanka. Natuurlijk was de kleine man wel eens moe of vervelend, maar dat kun je thuis ook hebben. Dat is geen reden om niet lekker op pad te gaan.

verre reis met kinderen bestemming kiezen

Tips; waar je op kunt letten bij het kiezen van je bestemming

Voordat je überhaupt aan een verre reis met kinderen begint is het handig om over wat zaken na te denken. Eén van je eerste keuzes zal dan ook zijn, waar je reis naartoe gaat. Je kunt natuurlijk gewoon een dartpijltje op de wereldkaart gooien en het risico lopen dat je ergens in de oceaan zult verblijven. Je kunt er ook bewust over nadenken en rekening houden met wat factoren.

Bestemming

Allereerst bepaal je natuurlijk je bestemming. Waar wil je graag naartoe? Wat lijkt je mooi om te zien/doen? Ga je voor natuur, cultuur of een combi van beiden? Daarnaast zijn er nog wat factoren die je bestemming kunnen bepalen wanneer je met kinderen op reis gaat. Wij hebben onze keuze mede laten bepalen door een aantal factoren;

 • Malaria; is het een malaria-vrij gebied of niet? Wij kiezen bewust voor bestemmingen waar we niet aan de malaria-medicijnen hoeven. Zelf ben ik eens flink ziek geweest van deze medicatie en ik vind dit geen geschikte medicijnen voor kinderen.
 • Reisafstanden binnen het land; met kleine kinderen maken wij de keuze voor bestemmingen waar we binnen een relatief korte afstand weer op een nieuwe leuke plek zijn. Zo hebben we in Sri Lanka niet langer dan 4 a 5 uur, per reisdag, in de auto gezeten. Sri Lanka is niet zo heel groot dus na een aantal uur rijden heb je al een totaal andere bestemming, klimaat en omgeving. Erg bijzonder.
 • Vluchten; wij kiezen graag voor directe vluchten of vluchten waarbij we een stop over maken op een leuke bestemming. Let ook even op de overstaptijden. Niks vervelender dan met stress over een druk vliegveld rennen met je kinderen omdat je maar 1 uur de tijd hebt om over te stappen. Kies dus een vlucht waar je ruim de tijd hebt om over te stappen. Een reisdag is pittig maar zo maakten wij het iets ontspannender.

Zo zijn we nu aan het kijken voor een reis naar Costa Rica en Panama. Costa Rica was in 2006 de eerste verre reis die wij samen maakten. We vonden dat zo’n gaaf land dat we daar graag weer eens naartoe willen. Bovenstaande factoren speelden eveneens een rol bij het bepalen van onze bestemming. Costa Rica is malaria-vrij, goed aan te vliegen (zeker met een directe vlucht naar Panama) en de afstanden in het land zelf zijn prima te doen. Daarnaast is de natuur erg divers en zie je gegarandeerd veel dieren. Iets wat wij zelf wel erg leuk vinden.

verre reis met kinderen bestemming kiezen

Meer tips, do’s en don’ts

Binnenkort vind je deel 2 van deze serie, verre reis met kinderen. Wat kun je doen om je kinderen voor te bereiden op hun (eerste) verre reis. Vliegen met kinderen, do’s en don’ts. Uiteraard mag je ook altijd vragen stellen. Ik heb niet de wijsheid in pacht maar spreek wel uit ervaring.

Hebben jullie al vakantieplannen? Zou jij een verre reis met je kinderen overwegen?

handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments on Verre reis met kinderen; bestemming kiezen

 1. Volgmama
  29 januari 2016 at 20:57 (8 jaar ago)

  Wij zaten vorig jaar in Portugal, was prima te doen!

  Beantwoorden
  • Bianca
   29 januari 2016 at 21:17 (8 jaar ago)

   Heerlijk! Wij zijn zelf een paar jaar geleden in Portugal geweest. Dat vond ik ook super.

   Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  29 januari 2016 at 14:17 (8 jaar ago)

  Mijn kinderen zijn al wat ouder, dus dan is het makkelijker denk ik.

  Beantwoorden
  • Bianca
   29 januari 2016 at 21:19 (8 jaar ago)

   Ja dat denk ik ook wel. Die begrijpen dan ook dat het lang vliegen is. Mijn zoontje van 3,5 heeft nog niet zoveel besef van tijd. Maar dat gaat helemaal goed komen.

   Beantwoorden
 3. Nathalie
  28 januari 2016 at 21:52 (8 jaar ago)

  Klinkt goed!

  Wij kijken door omstandigheden niet zo ver vooruit, we gaan vaak ‘gewoon’ naar de Nederlandse kust, daar genieten de meiden enorm van! Naast dat het niet tot de mogelijkheden behoort ben ik geen vakantieganger, je maakt mij net zo gelukkig met een aantal uitjes in de vakantie.

  Als het ooit mogelijk zou zijn, zouden we wel naar Afrika willen… en Curaçao staat nog op mijn verlanglijstje omdat ik daar graag een maatschappelijk project zou willen gaan bezoeken.

  Verder laat mij maar lekker thuis… dus niet perse de drang om ver van huis te gaan!

  Veel plezier met kiezen en boeken!

  Beantwoorden
  • Bianca
   29 januari 2016 at 21:20 (8 jaar ago)

   Heerlijk toch! Wij wonen zelf aan de kust maar wij vinden het ook erg fijn om lekker naar de Veluwe of de Ardennen te gaan. Dat is ook genieten. Wat leuk dat je een project wilt bezoeken in Curacao, bijzonder.

   Beantwoorden
   • Nathalie
    29 januari 2016 at 23:29 (8 jaar ago)

    Wij wonen in Wageningen, dus ja Veluwe dat hoor je toch vaak mensen van de kust willen graag richting bos en andersom!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.