Zoals mijn vaste lezers wel weten, zijn wij gek op boekjes. Prentenboeken, leesboeken, voelboeken, badboekjes, we verslinden ze allemaal. De kleine man word elke avond voorgelezen en overdag pakken we er ook regelmatig een boekje bij. Zelf vind ik het altijd leuk om een beetje een thema in huis te brengen met de seizoensboom en onze knutselwerkjes. Uiteraard sluiten de boekjes die we lezen daar ook zoveel mogelijk bij aan. Aangezien de winter nu volop bezig is deel ik vandaag 5 leuke voorleestips voor de winter met jullie.

Voorleestips voor de winter

In December lazen we voornamelijk boekjes die echt aansloten bij de feestdagen. Deze boekjes heb ik nu maar even naar de zolder verbannen anders blijft de kleine man vragen naar die mannen met baarden. Sinds een week is het hier eindelijk écht winter dus vind ik het wel zo leuk om daar ook over te lezen. We hebben een paar boekjes in huis die precies passen in het winterse thema.

Wat we zelf al lezen

Onze stapel voorlees- en prentenboeken is behoorlijk groot. Ik kan gewoon echt niet langs een boekwinkel zonder naar binnen te lopen. Een logisch gevolg is dus dat we een kist vol boekjes hebben en ook diverse boekjes rond een thema.

Een echt winters boekje is dan ook Winterpret van Leen van Durme. Een lief kartonboekje waarin Pinguin gaat sleeën en steeds meer dieren mee doen met de activiteiten in de winter. Dit boekje staat bij ons ook vaak onder de seizoensboom op het tafeltje.

voorleestips winter

Ook lezen we vaak Jip en Janneke en dan met name het boekje met de vier seizoenen. Jip en Janneke kent zo enorm veel verhalen en allemaal passen ze wel binnen een thema. De winterse verhalen zijn allemaal gebundeld in een mooie Winter-editie.

Winterse voorleestips

Om jullie wat extra voorleestips te geven heb ik even wat speurwerk gedaan. Er zijn enorm veel boekjes omtrent de winter, sneeuw en schaatsen dus dan is kiezen soms lastig. Onderstaande boekjes sluiten perfect aan bij het thema, hebben mooie prenten en lezen makkelijk weg.

Boer Boris in de Sneeuw is zo’n lekker herkenbaar boekje in de reeks boeken van Ted van Lieshout. Boer Boris woont op de boerderij en in de winter zit alles onder de sneeuw. Gelukkig heeft Boris een hele grote sneeuwschuifmachine waarmee hij ruim baan maakt. \

Een ander boekje, waarvan ik de cover al te gek vind, is Kuiken in de Sneeuw van Thea Dubbelaar en Jenny Bakker. Dit boekje vertelt het verhaal van een kuikentje dat de sneeuw invliegt en begint te bibberen van de kou. Gelukkig komt ze een warm en groot schaap tegen. Het leuke van dit boekje is dat er extra’s in verwerkt zijn zoals een ansichtkaart, uitdagingen en een kleurplaat.

Groot fan ben ik van de boekjes van het Marianne Busser en Ron Schröder. Zij schrijven samen te gekke herkenbare boekjes voor peuters en kleuters.  In oktober hadden de kleine man en ik de mazzel om dit duo te ontmoeten en signeerden ze ons boek de Poepfabriek. Van deze auteurs zal enorm veel boekjes te koop en natuurlijk ook boekjes die aansluiten bij het winter-thema. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Vrolijke Winterboek. Een bundel met diverse versjes, rijmpjes en verhaaltjes die zich afspelen in de winter.

Warm onder een kleedje

Ik zeg; genoeg inspiratie om gezellig samen een boekje te lezen. Wist je dat je met voorlezen ook nog eens de woordenschat van je kindje vergroot? Zelfs wanneer ze nog niet kunnen praten leren kinderen enorm veel van voorlezen. Mooi meegenomen toch? Dus kruip lekker samen onder een kleedje op de bank of op het bed en pak er een boekje bij. Succes gegarandeerd.

Veel leesplezier!

Welke boeken lezen jullie graag (voor) in de winter?

handtekening

 

 

 

sponsor

 

 

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Voorleestips voor de winter

 1. Boerderij Zinin
  22 januari 2016 at 20:08 (8 jaar ago)

  Grappig, ik heb ook net een voorleesboeken blogje geschreven! Leuk om hier nog weer andere inspiratie op te doen.

  Beantwoorden
  • Bianca
   22 januari 2016 at 20:31 (8 jaar ago)

   Ow leuk! Ik ga gelijk even bij je kijken. Ik schrijf wel vaker iets over voorleesboeken want ik ben er gek op.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.