Al een tijd loop ik met het idee rond om eens te kijken in hoeverre ik ons dieet suikervrij kan krijgen. Ik heb me hier al wel eens een beetje in verdiept en het viel mij op dat het niet mee valt om suikers te vermijden. Aangezien het tegenwoordig in de meeste vreemde etenswaren wordt toegevoegd. Recent ontving ik het boek 100% suikervrij van Carola van Bemmelen. Zou ik hiermee wel de stap durven nemen? Zou het me dan ook daadwerkelijk lukken om zonder suiker door het leven te gaan?

Waarom zou ik suikervrij willen eten/drinken?

Tijdens mijn zwangerschap van de kleine meid had ik nogal wat klachten. De laatste maanden waren erg zwaar. Tijdens een gesprek met mijn gynaecoloog, wees zij mij er op dat het wellicht een idee was om zoveel mogelijk suikers te schrappen uit mijn eetgewoontes. Dit zou mijn gezondheid ten goede komen. Op dat moment zag ik dat totaal niet zitten maar het is wel in mijn achterhoofd blijven hangen.De laatste tijd zijn er diverse onderzoeken naar buiten gebracht waarin naar voren komt hoe slecht (geraffineerde) suiker voor je gezondheid is. Aangezien ik chronisch ziek ben, (lees; reumapatiënt) en daarnaast ook nog wel wat kwalen heb, ben ik eigenlijk wel benieuwd wat de invloed op mijn gezondheid zou zijn wanneer ik 100% suikervrij ga.

Waar begin ik?

Ik ben mij een beetje in gaan lezen en heb hier en daar eens rond gevraagd. Ik kwam er vrij snel achter dat ik geen idee had waar te beginnen. Ik zag door de bomen het bos niet meer en wist echt niet wat ik dan zou moeten kopen in de supermarkt.Producten kopen zonder suiker is namelijk nogal een dingetje, aangezien producenten enorm hun best doen om suiker te verhullen of het geheel een beetje op te leuken. Light producten bevatten veelal aspartaam of andere chemische zoetstoffen waar je niet bepaald blij van word. Producten waarop vermeld staat ‘minder suiker’ bevatten nog steeds suiker. Kortom, ik moest er bijna van huilen en schoof het idee bijna aan de kant.

100% Suikervrij in 30 dagen

suikervrij

Tot ik dus het boek 100% Suikervrij in 30 dagen van Carola van Bemmelen ontving. Het eerste wat mij opviel is dat het een onwijs mooi vormgegeven boek is. Het is geen geiten-wollen-sokken-boek maar het is echt in een hip jasje gestoken met illustraties en hele gave beelden. Ik hou ervan. Daarnaast leest het boek ook nog eens makkelijk weg en staat het boordevol tips. In dit boek word uitgebreid en helder uitgelegd wat het effect is van suiker op je lichaam. Vervolgens kun je een 3-fasen plan volgen waarin je stapsgewijs geleerd word hoe je suikers kunt schrappen uit je menu, wat je dan wel kunt eten en drinken en hoe je suikervrij blijft.  Het boek sluit af met leuke recepten waarmee je prima je dagelijkse menu kunt samen stellen.

Eye opener

Ik vond het een enorme eye-opener om dit boek te lezen. Het geeft veel tips en houvast en ik kon eigenlijk prima een rondje supermarkt doen. Het begin is dus gemaakt. 100% Suikervrij ben ik nog lang niet maar ik heb een aardige stap in de goede richting kunnen zetten.

100% Suikervrij boeken

In de reeks  van Carola van Bemmelen zijn al meer boeken uitgegeven;

100% Suikervrij voor altijd – Carola van Bemmelen. €19,95
100% Suikervrij basiskookboek – Carola van Bemmelen. €19,99

Tevens komt er in maart een boek uit voor kinderen. Daar ben ik zelf erg benieuwd naar. Ik hou jullie op de hoogte.

Ben jij je bewust van de hoeveelheid suiker die we binnen krijgen? Wat doe jij ermee?

handtekening

 

sponsor

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on 100% Suikervrij; kan ik dat wel?

 1. Nathalie
  5 februari 2016 at 09:35 (8 jaar ago)

  Ik zou er beter op moeten letten we snoepen hier in huis regelmatig.

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  5 februari 2016 at 09:23 (8 jaar ago)

  Ik probeer er zeker wel op te letten. Overdag gebruik ik bijvoorbeeld geen suiker in de thee. Maar ’s avonds mag ik van mezelf een zoetje.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.