Ik ben een online shop liefhebber. Ik vind het heerlijk om het net af te struinen naar leuke webshops. Vooral webshops waar je net even wat andere dingen kunt vinden dan in de reguliere winkelstraten. Bijzonder speelgoed, aparte kleding, handige producten, ik hou ervan. Zo nu en dan kom ik echte pareltjes van webshops tegen. Te leuk om niet met jullie te delen. Vandaag start ik met de webshop Houtspel.nl. Ben je benieuwd?

Bblogt loves webshop; Houtspel.nl

Enige tijd geleden ontving ik een persbericht over de webshop Houtspel.nl. Hét adres voor duurzaam, origineel houten speelgoed van goede kwaliteit. Boven aan het persbericht prijkte de grote regenboog van Grimm’s, dus mijn aandacht werd direct getrokken. De regenboog staat namelijk heel hoog op mijn verlanglijstje. Na een blik op de webshop was ik direct enthousiast. Wat een mooie producten en zelfs een heel mooi eigen merk.

houtspel grimms regenboog

Houtspel.nl

Ik mocht de eigenaar van Houtspel.nl aan de tand voelen over het ontstaan van de webshop. Elmar, vader van twee kinderen, verteld vol passie over zijn te gekke speciaalzaak. Je zult zien dat ook jij niet meer kan wachten om een kijkje te nemen op Houtspel.nl

houtspel.nl

Vertel eens iets over het ontstaan van je webshop.
“De liefde voor hout zat er bij mij al vroeg in. Zo ben ik, na het behalen van mijn middelbare school, een meubelmaak opleiding gaan doen waar ik afgestudeerd ben als meubelmaker en houten botenbouwer. Hoewel ik na deze opleiding verder ben gaan studeren in een totaal andere richting bleef hout, en het werken met hout een van mijn grote liefdes.
Toen ik in 2010 voor het eerst vader werd ging er een geheel nieuwe wereld voor mij open. Zoals elke nieuwbakken ouder ging ik op zoek naar de beste keuzes voor mijn kind. Voor mij werd al snel duidelijk dat houten speelgoed daar onlosmakelijk mee verbonden was. Uren speurde ik het internet af naar degelijk, handgemaakt, kleurrijk en 100% veilig houten kinderspeelgoed. Omdat ik mijn gevonden juweeltjes zo leuk vond besloot ik een webwinkel te beginnen om dit speelgoed met anderen te kunnen delen. Houtspel is dus een typisch voorbeeld van een winkel die begon als een leuk ‘projectje voor erbij’.”

Waar komt de naam Houtspel vandaan?
“Ik wilde graag een naam die de lading van de winkel dekte en die makkelijk te onthouden was. De naam Houtspel kwam daarbij al vrij snel in zicht en bleef zo goed hangen dat ik hem wel moest gebruiken.”

Wat voor leuks kunnen we allemaal bij je shoppen?
“In de afgelopen 5 jaar is Houtspel uitgegroeid tot een echte speciaalzaak in houten speelgoed waarbij de producten een aantal gemene delers hebben. Het speelgoed is van hout, is handgemaakt, stimuleert de creativiteit en ontwikkeling van kinderen en is zeer decoratief om naar te kijken.
Zo heeft Houtspel onder andere schattige poppenhuizen, creatieve houten blokkensets, geweldig houten babyspeelgoed, intrigerende houten knikkerbanen en nooit vervelende houten puzzels. Daarnaast heeft Houtspel ook een groot assortiment met houten knutselmaterialen. Leuk voor elke beginnende of gevorderde hobbyist. Bovendien hebben we voor iedereen die nog een beetje hulp of inspiratie nodig heeft een blog met al bijna 100 gratis knutseltips.”

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Natuurlijk van de doorsnee dingen zoals het afgaan van beurzen, het speuren op internet en het bekijken van pinterest en dergelijke. Daarnaast krijg ik ook heel veel inspiratie van onze klanten. Ik kan er echt van genieten als iemand een idee door mailt, mij vraagt naar iets op zoek te gaan of gewoon wil laten zien hoe het speelgoed thuis gebruikt wordt. Daarnaast krijg ik natuurlijk ook veel inspiratie van mijn kinderen, nu 5 en 3 jaar oud. Ik kijk graag naar hoe ze spelen, naar wat ze interessant vinden en welk speelgoed hun aandacht trekt.”

Heb je een persoonlijke favoriet? Iets wat we zeker niet mogen missen?
“Hoewel ik zelf kan genieten van bijna al het speelgoed in ons assortiment en ons huishouden inmiddels vele producten in gebruik heeft is er één product wat er voor mij echt uitspringt (en waar het meest mee gespeeld wordt thuis). De houten regenboog van Grimm’s.
Naast een geweldig decoratief uiterlijk is het echt een waanzinnig veelzijdig product. Torens bouwen, bruggen voor de spoorbaan, poppetjes, knikkerbanen er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor dit product en dat is leuk! Voor iedereen die nog wat inspiratie kan gebruiken hebben we al 31 voorbeelden gepubliceerd.”

Wat is je ultieme droom wat betreft Houtspel?
“Dat is een lastige. Ik zou graag zien dat de producten van Houtspel op steeds meer kinderdagverblijven en scholen worden aangeboden. Als ik zie hoeveel plezier mijn kinderen hebben van het spelen met degelijk en zogezegd “open” speelgoed, en als ik zie hoeveel ze daar ongemerkt van leren, dan zou ik dat graag voor elk kind willen. Hiernaast zou ik het natuurlijk ook erg leuk vinden om mijn eigen Houtspel-speelgoedmerk verder uit te bouwen.”

houtspel.nl

(Open speelgoed is speelgoed waarbij het einddoel nog niet vaststaat en waarmee op vele verschillende manieren gespeeld kan worden. Het grote voordeel hiervan is dat de kinderen meer hun eigen ideeën en creativiteit kunnen gebruiken. Dit is anders dan bijvoorbeeld het drukken op een knopje waarna een muziekje begint.)”

Enthousiast?

Ben je ook zo enthousiast geworden na dit mooie verhaal? Ga dan snel naar Houtspel.nl en vergeet zeker niet te kijken naar de leuke inspiratie-blogs van Elmar.

Kende jij Houtspel.nl al? Wat staat er op jouw wensenlijstje van deze webshop?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Webshop van de week; Houtspel.nl

 1. Vlijtig Liesje
  16 februari 2016 at 09:06 (8 jaar ago)

  Nee, ik kende deze webshop niet. Ik vind die regenboog altijd erg leuk!

  Beantwoorden
  • Bianca
   16 februari 2016 at 20:29 (8 jaar ago)

   Ja hij staat nog steeds bovenaan mijn lijstje. Ik moet alleen nog een reden vinden om hem te kopen. 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.