Je begrijpt het inmiddels al wel, denk ik. Onze kleine man is helemaal wild van dino’s. Daarnaast is hij de laatste tijd druk met sparen. Regelmatig vraagt hij of hij een klusje mag doen voor een centje. Maar al die centjes die hij verdiend moet hij natuurlijk wel ergens kwijt. En wat wil je peuter dan graag? Juist, een dino spaarpot maken. Dus ik ging aan de slag.

DIY; Dino Spaarpot maken

De kleine man is al een paar weken druk met sparen. Hij begint het concept geld een beetje te begrijpen en vind het leuk om muntjes te sparen. Nu doet hij dat vaak in een blikje dat hij van opa heeft gehad, maar dat blikje kan niet open. Wel zo handig om niets kwijt te raken maar het is ook wel leuk om iets te kunnen kopen van je (zuurverdiende) centjes.

Wat heb je nodig?

dino spaarpot maken

 • Glazen potjes met deksels
 • Plastic dino’s (of andere diertjes)
 • Gesso (primer/grondverf)
 • Kwasten
 • Sponsje
 • Verf
 • Lijm

Hoe ga je te werk?

Voordat je aan de slag gaat zorg je natuurlijk dat de etiketten van de glazen potjes af zijn en de dekseltjes goed schoon en droog zijn. Ik bracht eerst een laagje Gesso aan op de deksels en de dino’s. Gesso is een primer/grondverf die je heel goedkoop bij de Action kunt kopen. Dit zorgt ervoor dat de dekkende laag verf goed blijft zitten. Tevens is het handig wanneer je de dino’s in een licht kleurtje wilt verven. Zo hebben ze alvast een goede grondlaag.

dino spaarpot maken

Laat deze laag goed drogen. Ik heb de dino’s en de deksels twee lagen Gesso gegeven. Zodat ik zeker wist dat de verf goed zou dekken. Vervolgens verfde ik de T-rex en het bijbehorende dekseltje in een zilveren kleur. Ik gebruikte hiervoor Toververf van de V&D. Dit is een verf op waterbasis en voor van alles te gebruiken. De andere dino en het dekseltje verfde ik zwart met schoolbordverf op waterbasis. Alle items gaf ik twee lagen zodat ze goed dekkend zijn. Natuurlijk laat je de boel tussen de lagen door even drogen.

Wanneer je helemaal tevreden bent met je verfwerk laat je alles een nachtje drogen. Dit is belangrijk omdat de lijm anders niet goed pakt. Na een nachtje drogen plakte ik de dino’s op hun dekseltjes met Polymax van Bison. Dit is een oersterke watervaste lijm. Je zou eventueel ook een lijmpistool of zelfs secondelijm kunnen gebruiken. Ook het lijmwerk laat je even goed drogen voordat je kindje er iets in mag doen.

dino spaarpot maken

Et voila, klaar is je spaarpot! Ik maakte expres geen gleufje in de deksel omdat je dan snel scherpe randjes hebt. Dat leek me niet zo’n goed idee voor een peuter. De kleine man moet dus even de deksel eraf schroeien als hij er iets in wil doen.

Kende jij deze potjes misschien al van Pinterest? Ik ben benieuwd wat je er van vind.

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments on DIY; Dino spaarpot maken

 1. Ceciel
  9 februari 2016 at 17:40 (8 jaar ago)

  Zeer zeker bekend maar ze zijn oo zo leuk. Tof dat je de dino variant hebt gekozen. Die zou het bij mijn kleine ventje ook goed doen!

  Beantwoorden
  • Bianca
   10 februari 2016 at 20:45 (8 jaar ago)

   Ja ik had ze al zo lang op mijn wensenlijstje staan. Nu is het er eindelijk van gekomen.

   Beantwoorden
 2. Marjolein
  9 februari 2016 at 10:27 (8 jaar ago)

  Echt super leuk! Heb ze al vaker op pinterest voorbij zien komen en staat al lang op verlanglijstje om te doen. Ga snel potten bewaren want dit is te leuk!!

  Beantwoorden
  • Bianca
   10 februari 2016 at 20:46 (8 jaar ago)

   Ja en het is helemaal niet zo moeilijk. Ik heb gisteren nog een roze dino gemaakt voor een vriendinnetje. Super simpel

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.