Over een paar weken is het Pasen. Ik vind het altijd gezellig om het huis dan alvast in Paassfeer te brengen. De seizoensboom wordt versierd, hier en daar staan wat kuikentjes en we knutselen natuurlijk ook wat leuke dingen. Dit weekend maakten we alvast een paar schilderijtjes. De kleine man ging los met verf en we maakten een paashaas van verf.

DIY; Paashaas van verf

Bij Pasen hoort, naast eieren en kuikentjes, een paashaas. Ik vond het leuk om een paashaas van verf te maken en liet de kleine man lekker kliederen. We maakten verschillende schilderijtjes die je heel gemakkelijk kunt maken met kinderen van alle leeftijden.

Wat heb je nodig?

 • Verf
 • Kwasten
 • Sponsje
 • Karton
 • Potlood
 • Schaar
 • Pompoms
 • Lijm

Hoe ga je te werk?

Paashaas op canvas

We hebben dit keer twee verschillende schilderijtjes gemaakt maar bij beide is het uitgangspunt hetzelfde, een paashaas. Teken op een vel stevig papier of karton een paashaas. Ik deed dit door een A4tje dubbel te vouwen en daar een halve paashaas op te tekenen. Deze knipte ik vervolgens uit en na het open vouwen van het papier heb je dan een volledige paashaas. Je kunt zelf een beetje spelen met de grootte.

diy paashaas van verf

Vervolgens liet ik mijn zoontje een klein canvasje in één kleur verven. Hij koos voor fel roze. Een echte man kan roze hebben, toch? Nadat de roze verf droog was legde ik de papieren paashaas op het roze canvas en trok deze om met blauwe verf. Vervolgens plakten we er een blauwe pompom op en klaar was ons eerste schilderijtje.

diy paashaas van verf

Gestempelde paashaas

Voor het andere paashaas schilderijtje gebruikte ik wederom de vorm van de paashaas. Ik vouwde een geel A4 van karton dubbel. Vouwde het vervolgens weer open als een kaart en legde de paashaas op de linkerkant naast de vouwlijn. Hierna trok ik de paashaas om en knipte de vorm uit.

diy paashaas van verf

Zo ontstaat er een gat in de vorm van een paashaas. De kleine man mocht toen weer los met de verf. Hij koos wat kleuren uit en mocht de rechterkant met de spons stempelen. Net zo lang tot de hele rechterkant van de kaart een mooie kleur had.

diy paashaas van verf

Nadat meneer klaar was vouwde ik de kaart dicht. We plakten er nog een mooie pompom op als staartje en ook dit schilderijtje was klaar.

diy paashaas van verf

Even laten drogen en beide schilderijtjes kregen een mooi plekje aan de muur. Laat de Pasen maar komen. De kleine man heeft zich vervolgens nog een uur vermaakt met verven. Zijn armen zaten van onder tot boven onder de verf maar ach, hij had er plezier in.

Breng jij je huis al in paassfeer en heb je dan ook zo’n leuke paashaas?

Over een paar weken is het Pasen. Wij brengen het huis alvast in paassfeer met deze leuke diy. We maakten een paashaas van verf. 
#paashaas #paasdiy #pasen
handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Paashaas van verf

 1. Yvonne
  29 februari 2016 at 11:26 (8 jaar ago)

  Wat leuk! Vooral die op canvas, Misschien deze week maar eens na gaan maken met de kids! Pasen is al snel inderdaad.

  De boys vinden knutselen super leuk.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.