Ken je dat? Even snel op de wc je facebook timeline checken. Snel door je instagramfeed scrollen als je op de trein staat te wachten. Van mensen wel hun snapchatnaam weten, maar geen idee hebben wie het eigenlijk is. Of zelfs niet luisteren als iemand tegen je praat omdat je verwikkeld bent in een verhitte twitterdiscussie. Nee? Ow, dan heb jij in ieder geval geen last van deze hardnekkige aandoening.

Hardnekkige aandoening; FoMO

Ik betrap mezelf er weleens op dat ik slecht luister omdat ik toch echt even mijn facebook moet checken. Of dat ik ‘even wachten’ roep omdat ik echt nog even 20 instagrams moet bekijken. Stel je voor dat ik iets mis. Mensen delen namelijk enorm belangrijke dingen op social media die ik echt niet een dag later kan lezen. Euh.. NOT! Juist, daar begint de ellende al. Ook ik lijd stiekem een beetje aan FoMO, de Fear of missing out. Of in het Nederlands, de angst dat ik iets mis.

Verslavend

We weten allemaal dat Social Media verslavend is. Ook ik maak me daar schuldig aan. Voordat ik blogde had ik al diverse accounts en sinds ik druk ben met Bblogt is daar alleen maar meer bijgekomen. Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, Google plus, Pinterest, Bblogt is overal te vinden en ik probeer het allemaal bij te houden. Het is nog net geen dagtaak, ik heb namelijk veel aan elkaar gekoppeld. Daarnaast heb ik privé natuurlijk ook nog wat accounts. Alles bij elkaar is het natuurlijk onrealistisch om dat allemaal super goed bij te houden. Maar toch, ergens, wil ik dat wel. En waarom?

Wakker liggen

Zouden er nou echt mensen wakker liggen als ik een dag of langer niets post? Neuh, ik denk dat dat reuze mee valt. En zou ik er zelf een minuut minder van slapen als ik niet alle tijdlijnen heb gecheckt voor ik in bed lig? Ook dat niet. Op één of andere manier sluipt er dan toch ergens iets rond waardoor ik bang ben dat ik iets mis. Stel dat ik net dat ene leuke nieuwtje mis, of dat te gekke persbericht? Een beetje last van FoMO heb ik dus wel. Ik geef het toe.

De wereld vergaat niet

Ik ben er inmiddels natuurlijk al lang achter dat de wereld  niet vergaat als ik even een dagje niet online ben. Zou hij trouwens wel vergaan, dan zou ik er ook heus niet aan ontkomen. Social media is echt niet van levensbelang en het kan best een beetje minder. Alhoewel, het is wel te gek als je ziet dat je steeds meer volgers krijgt. Die volgers zijn er echter morgen ook nog wel. Dus nee, Bianca, je hoeft niet elke minuut van de dag online te zijn. Een paar keer per dag is vaak zat. 😉

Lijden jullie ook wel eens aan FoMO? Of zijn jullie niet zo verslaafd?

handtekening

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments on Een hardnekkige aandoening; FoMO

 1. Nathalie
  21 februari 2016 at 23:22 (8 jaar ago)

  Haha. Ik heb soms een beetje moeite om alle social media kanalen bij te houden.

  Beantwoorden
 2. Linda
  21 februari 2016 at 12:10 (8 jaar ago)

  Gelukkig niet, wel gaat mijn telefoon mee naar de wc zodat ik dan even wat kan doen. Maar ik heb mij of meer afscheid genomen van Twitter, alleen nog automatisch blogs deel ik daar en instagram foto’s. Als iemand mij een bericht stuurt krijg ik wel melding. Instagram beperk ik heel erg, probeer 1 a 2 keer per dag foto te delen maar als dat niet lukt dan niet. Facebook scroller ik al even niet meer door privé tijdlijn, iets teveel ‘vervuiling’ wel voor pagina om berichten te delen. Merk dat meldingen uitzetten heel veel scheelt. Qua persberichten heb ik wel dat ik zo snel mogelijk mail probeer te lezen en antwoorden.

  Beantwoorden
  • Bianca
   21 februari 2016 at 19:35 (8 jaar ago)

   Ja, ik heb inderdaad ook veel meldingen uit gezet. Je bent anders toch geneigd even te kijken. Dat geeft wel meer rust.

   Beantwoorden
 3. Vlijtig Liesje
  19 februari 2016 at 09:31 (8 jaar ago)

  Nee, ik dacht niet dat ik dit had! Wel haal ik vaak mijn mail op.

  Beantwoorden
  • Bianca
   21 februari 2016 at 19:36 (8 jaar ago)

   Gelukkig maar. FoMO is anders een aardig tijdrovende aandoening. 😉

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.