Onze kleine dame is over het algemeen een tevreden en vrolijk meisje. Ze is nu vijf maanden oud, drinkt goed, eet al wat bijvoeding en slaapt als een roosje. Gisteren was daar even weinig van te merken. Eten en drinken ging prima maar boos dat mevrouw was. Ze had last van buikkrampjes en was erg veel aan het huilen. Zo kende ik haar niet. Zou mevrouw dan stiekem toch al haar eerste tandjes krijgen?

Wanneer komen de eerste tandjes?

Bij onze oudste hebben we eigenlijk nooit veel gemerkt van het doorkomen van de tandjes. Hij had hier vrij weinig last van en kreeg ook pas laat tanden. Zo rond een maand of acht kwam zijn eerste tandje pas door. Gemiddeld krijgen baby’s zo rond de 6 maanden de eerste tandjes. Sommigen baby’s al met 4 maanden, andere baby’s dus later, zoals onze kleine man. Ik vermoed nu echter dat onze dochter het tegenovergestelde van haar broer is.

Veel verdriet

De kleine meid had de hele dag veel verdriet. Ze was niet of nauwelijks te troosten. In eerste instantie vermoedde ik dat het vooral buikpijn was. Als ze buikkrampjes heeft word ze in de draagdoek wel rustig, maar dat werkte nu ook niet zo goed als normaal. Tevens viel het mij op dat ze op haar handjes zat te kluiven en werd ze erg blij van een ijskoude bijtring. Waar ze normaal uren slaapt werd ze nu zelfs na een uurtje slapen alweer wakker. Het arme ding heeft waarschijnlijk toch echt last van doorkomende tandjes.

Grondige inspectie

Ik onderwierp mevrouw maar eens aan een grondige inspectie. Ze voelde wel warm maar had geen verhoging. Toen ik, met gevaar voor eigen vingers, aan haar tandvlees voelde merkte ik toch echt wel wat op. Daar in dat kleine roze onderkaakje zag ik toch echt twee tandjes komen. Ik hoop dat ze er snel doorheen prikken en mijn kleine meisje geen pijn meer heeft. Dat word straks in ieder geval lekker knagen op bijtspeeltjes.

De remedie

Hoe help je zo’n kleintje nou met het doorkomen van de eerste tandjes? Zoals je hierboven kon lezen heb ik mevrouw al een gekoelde bijtring gegeven. Dat verkoelt het tandvlees lekker. Daarnaast word er natuurlijk erg veel geknuffeld en gedragen. Ook race ik nog even naar de apotheek want er zijn diverse middeltjes die de pijn van je kleintje kunnen verlichten. Denk bijvoorbeeld aan Dentinox, druppeltjes die de pijn verzachten. Hier gaan we natuurlijk niet zelf mee experimenteren maar de apotheker of de huisarts kan wel tips geven.

Hadden jouw kinderen veel last van hun eerste tandjes? Deed jij iets speciaals om ze hierbij te helpen?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 8 Comments on Huilende baby; Eerste tandjes?

 1. Annette
  10 februari 2016 at 09:09 (8 jaar ago)

  Zielig hè, wanneer ze er zoveel last van hebben…! Hier precies hetzelfde: bij de oudste amper wat van gemerkt, maar Pippa is er echt ziek van: koorts en zure, dunne luiers… Knaagt overal op en je voelt puntjes door haar tandvlees komen. Ze is best laat: ruim 10 maanden. Ga vanmiddag even bij apotheek of drogist om spulletje vragen.
  Mijn moeder had van peren ijsjes gemaakt en dat vond ze heerlijk om op te bijten!

  Beantwoorden
  • Bianca
   10 februari 2016 at 20:44 (8 jaar ago)

   Slim om van peren ijsjes te maken. Onze kleine meid zuigt nu ook de hele tijd haar onderlip naar binnen. De eerste tand is inmiddels helemaal door. Ze heeft er geen last meer van nu.

   Beantwoorden
 2. Nathalie
  5 februari 2016 at 09:36 (8 jaar ago)

  Een koelbijtring en een tandgel van Multilind gebruiken we.

  Beantwoorden
  • Bianca
   5 februari 2016 at 15:02 (8 jaar ago)

   Multilind is ook nog wel een goede. Ga ik ook eens proberen

   Beantwoorden
 3. Simone
  4 februari 2016 at 10:16 (8 jaar ago)

  8 maanden oud hier en nog geen tand te ontdekken 😅

  Beantwoorden
  • Bianca
   5 februari 2016 at 15:02 (8 jaar ago)

   Hihi mijn zoontje was ook laat. 😉

   Beantwoorden
 4. Eline
  4 februari 2016 at 09:06 (8 jaar ago)

  Oh, ze kunnen heel wat last hebben hé van die doorkomende tandjes. Onze kleine meid kreeg haar eerste tandjes (2!) toen ze 4 maand oud was. Dat was best wel een grappig zicht. Iedereen raadde ons aan om Teejel te gebruiken, maar dat hielp niet zo veel. Daarna kochten we Camilia, een homeopathisch middel dat zijn werk lijkt te doen. We vermoeden dat er binnenkort nog enkele tandjes zullen verschijnen door de vele kwijlwatervallen. Ze stopt ook alles in haar mondje om er op te bijten. Dat beloofd 😉

  Beantwoorden
  • Bianca
   5 februari 2016 at 15:03 (8 jaar ago)

   Zo, dat is wel echt piepjong. Camilia ken ik niet, eens even opzoeken

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.