Gisteren reed ik weer een dagje naar het mooie Brabant met de kinderen. Er stond een dagje polder snuiven, lammetjes knuffelen en bijkletsen op de planning. De grote man had ik thuis gelaten en samen met mijn boeven ging ik op pad. Bepakt en bezakt reden we weg van de kust richting het Zuiden. En daar merkte ik weer dat de oudste toch echt niet zo klein meer is. Kleine mannen worden groot.

Kleine mannen worden groot

Mijn oudste, hier ook wel kleine man genoemd, is nu ruim 3,5 jaar oud. Gisteren mocht hij weer naar opa en oma ver weg. We zitten dan een uur in de auto en dat vind hij beregezellig. Hij kletst honderduit over alles wat hij ziet langs de weg. Over de kranen bij Rotterdam, de zebra langs de weg (ja, die staat er echt), de windmolens bij de A15 en de borden boven de snelweg. Werkelijk niets ontsnapt er aan zijn aandacht en alles wordt uitvoerig besproken. Alleen al aan deze gesprekjes merk ik dat hij echt klaar is om naar school te gaan. Hij wil overal alles van weten en zoekt in alles een uitdaging.

Boerderij

Zo ook op de boerderij waar mijn zusje werkt. Wanneer we bij mijn ouders zijn is het eigenlijk vaste prik om even naar de boerderij te gaan. Mijn zusje werkt daar, haar pony’s staan er en eigenlijk is ze er kind aan huis. Mijn kleine man komt daar dus ook al sinds hij geboren is. Waar hij als dreumes vol bewondering naar de koeien en de paarden keek, staat hij nu ademloos de melkrobot te bestuderen. Natuurlijk vind hij de dieren nog steeds leuk maar zijn interesse is nu veel meer de technische kant op gegaan. Daar wil hij dan ook alles over weten.

“Waar is dat balkje voor?”

kleine mannen worden groot

Zodra we op de boerderij zijn wil hij eigenlijk gelijk naar de melkrobot. Dat vind hij zo’n fascinerend ding. Samen met m’n zusje zitten jut en jul dan op hun knieën te kijken hoe de ene na de andere koe gemolken word. Op het beeldscherm bekijkt hij dan hoeveel liter melk de koe geeft. Niets blijft onopgemerkt want al gauw merkt meneer op dat er diverse balkjes op het scherm staan. Tot in details moet mijn zusje vervolgens uit leggen dat die balkjes de melkproductie aangeven van de koe. De ene na de andere vraag vuurt de kleine man af. Hij wil alles weten en heeft eigenlijk geen tijd voor andere dingen. Vorig jaar stond hij al gefascineerd te kijken naar de robot maar nu wil hij ook echt precies weten hoe het werkt. Tsja, kleine mannen worden groot.

Smelt

kleine mannen worden groot

Ondanks zijn fascinatie voor de melkrobot en de tractor werd hij toch ook wel weer vertederd door het kleine lammetje. We mochten samen het lammetje de fles geven. Ik smolt al enorm van dat kleine witte frummeltje op mijn schoot, toen mijn kleine man ook nog eens zei; ‘Schattig hè, mama?’. Smelt.. Mijn moederhart explodeerde bijna van vertedering. Ik vertelde hem dat ik babydieren eigenlijk altijd wel heel erg lief vind. ‘Maar ik ben ook lief, hè mam?’ Natuurlijk vriend! En dan is die grote vent toch ineens nog mijn kleine man..

Zijn jullie kinderen wel eens op een boerderij geweest? Wat vonden ze daar het leukste?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Kleine mannen worden groot

  1. Karlien
    25 februari 2016 at 14:12 (8 jaar ago)

    Wat leuk om te lezen. Als ik in de omgeving een rondje fiets tijdens lammertijd mag ik soms met de kids in de stal kijken, zo leuk vinden ze dat.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.