Ja, je leest het goed. Gisteren kregen we te horen dat we uit huis worden gezet. Niet per direct, nee we krijgen nog een aanzienlijke termijn. Waar we dan naartoe moeten? Geen idee. Dat werd er ook niet bij vermeld. Wel was het duidelijk dat onze taak er dan blijkbaar op zit. Zodra de kleine man groot genoeg is moeten wij ons huis verlaten.

We kregen te horen dat we uit huis worden gezet

Nee, geen reden voor paniek hoor. Ik kreeg deze mededeling namelijk hoogstpersoonlijk van mijn (bijna) kleuter. Meneer en ik hadden een gesprekje. Zo’n typisch gesprekje die we allemaal wel eens met onze peuters en kleuters hebben. Zij leggen het vuur aan onze schenen en wij moeten overal antwoord op geven. In ons geval zijn dit regelmatig waarom-vragen. Dit keer was de conclusie dus dat we uit huis worden gezet.

Baby’s krijgen

De kleine man vroeg zich af of zijn zusje later ook een baby zou krijgen. Ik vertelde dat dit best zou kunnen. Als ze een lieve man (partner of iets die trant) vind en ze wil een baby dan hoop ik dat dat haar ook gegund is. Ik vroeg hem of hij ook een baby wilde. Nou, dat vond hij niet echt nodig maar hij wilde dan wel de man voor zijn zusje zijn. Hij is dus nog niet helemaal op de hoogte van de bloemetjes en de bijtjes maar voor nu is het natuurlijk alleen maar schattig. Hij wil gewoon altijd voor zijn zusje zorgen.

‘Jij moet dan verhuizen.’

Super schattig, hoor ik je denken. Dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte. De kleine man zou voor zijn zusje zorgen en zijn zusje zou , vervolgens, een baby krijgen. Vervolgens bedacht hij zich dat hij dan net zo groot is als papa. Een volwassen man (zoiets dan) die dan voor het huis zorgt en op zichzelf kan passen. Dus vervolgde meneer zijn verhaal; ‘Jij moet dan verhuizen, mama’. ‘En papa ook’. Nou, lekker dan, daar sta je dan met je goede gedrag. Als de kleine man groot genoeg is worden we dus, zonder pardon, uit ons eigen huis gezet. Ik vroeg hem nog waar wij dan moeten gaan wonen maar daar kon hij geloof ik niet echt van wakker liggen.

Het huis blijft in de familie

Uiteindelijk vertelde de kleine man nog wel dat de baby van zijn zusje dan ook een baby zou krijgen. Dan zou hij vervolgens zelf ook verhuizen. Hij maakt dan even plaats voor de opvolgers. Die baby zou weer een jongen krijgen en dan is er weer een man in huis. Uiteindelijk werd het een heel ingewikkeld verhaal maar het is wel zijn bedoeling dat ons huis in de familie blijft. Dat laatste zou natuurlijk wel een gaaf idee zijn.

Waar je al niet over na kan denken als je 3,5 bent.

Zijn jouw kinderen ook wel eens ‘druk’ met de toekomst? Hopelijk word jij niet uit huis gezet. 😉

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments on We kregen te horen dat we uit huis worden gezet

 1. Nathalie
  17 februari 2016 at 20:42 (8 jaar ago)

  Waar ze het af en toe ook vandaan halen!
  Prachtig!

  Beantwoorden
 2. Eline
  17 februari 2016 at 19:55 (8 jaar ago)

  Haha wat schattig! Ik kijk er al naar uit om zo’n gesprekjes te voeren met mijn kleine meid. Heel benieuwd hoe zij er over zal denken.

  Beantwoorden
 3. Bregje
  17 februari 2016 at 09:01 (8 jaar ago)

  Wat een heerlijk stuk, geweldig hoe die kleintjes denken en redeneren! Ik verheug me op die gesprekjes!

  Beantwoorden
  • Bianca
   17 februari 2016 at 18:23 (8 jaar ago)

   Te leuk hè, ik heb af en toe verbazingwekkende gesprekken met meneer.

   Beantwoorden
 4. Marijke
  17 februari 2016 at 08:07 (8 jaar ago)

  Haha wat een geweldig gesprek. Zeker omdat het huis dus vele generaties in de familie zal blijven. Zo leuk hebben ze het hier nog niet bedacht

  Beantwoorden
  • Bianca
   17 februari 2016 at 18:24 (8 jaar ago)

   Briljant toch? haha, je kan er maar mee zitten

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.