Mijn kleine man wordt groot, hij gaat over een paar maandjes al naar de basisschool. Spannend hoor. Of nee, eigenlijk vind hij het zelf niet eens spannend maar vind mama het zelf stiekem nogal een ding. Gisteravond was het open dag op school dus we vonden dit een mooie kans om onze kleine man de basisschool te laten zien. Hij vond het helemaal leuk. En mama?

Naar de basisschool

Over een paar maanden gaat hij dan toch echt. Onze peuter wordt een kleuter en gaat dan naar een Montessori-school. Vijf dagen in de week moet deze mama haar stoere vent weg brengen en pas in de loop van de middag weer ophalen. Ja, hij krijgt een continurooster dus mama kan niet even tussen de middag gezellig een boterhammetje met meneer eten. Ook heeft mama dan ineens zeeën van tijd om met de kleine meid te besteden. Maar of ik daar nou blij van word?

Spannend

Ik geef het maar gewoon toe; ik vind het retespannend dat hij naar de basisschool gaat. Waarom? Tsja, ik weet dat hij er onwijs aan toe is maar het idee dat ik hem de hele dag over laat aan een ‘vreemde’ en ik hem dan niet kan ‘beschermen’, daar moet ik dus nog even behoorlijk aan wennen. Ik heb het volste vertrouwen in de school en in mijn kind maar toch vind ik het een dingetje.

Aansteller

Voor ik zelf kinderen had vond ik al die moeders maar enorme aanstellers. Moeders die liepen te miepen over het loslaten van hun kinderen en dat ze zo snel groot worden. Joh, dat hoort erbij, stel je niet aan. Dat dacht ik tenminste. Tot op heden heb ik me eigenlijk ook nooit zo druk gemaakt. Maar nu het moment, dat hij vier wordt, steeds dichterbij komt vind ik het toch wel spannend en ben ik zelf zo’n aanstellende moeder.

Maar wat als..

Ik heb mijn eigen schooltijd nooit echt als fantastisch ervaren. De basisschool was nog wel oké, maar de middelbare school vond ik verschrikkelijk. Ik ben ook best wel gepest en heb vervelende dingen meegemaakt. Ik kan de momenten waar ik wel blij van werd op twee handen tellen. Ik denk dat mijn spanning daar vandaan komt. Wat als mijn zoontje straks nare dingen meemaakt op school of wat als hij gepest word? Ik moet er niet aan denken dat mijn kind zich zo naar zou voelen als ik mij destijds heb gevoeld. Dat gun ik niemand. Ik krijg gewoon een knoop in mijn maag als ik er aan denk, brrr..

Loslaten

naar de basisschool

Gisteravond was er dus open dag op de basisschool en zijn we gaan kijken met de kleine man. Wij waren zelf al eens op school geweest maar ons zoontje nog nooit. Hij vond het super leuk. Hij kon een kijkje nemen in het lokaal waar hij straks zit, kennis maken met de juffrouw en hij heeft al fijn gespeeld met alle materialen. Ik voelde me een apetrotse moeder. Hij leek opeens zo groot en verstandig. Hij liep zelfverzekerd door de school en zag het helemaal zitten. Die nare gedachtes die ik mezelf aanpraat en de spanning die ik voel moet ik dus maar gewoon loslaten. Mijn kleine man wordt toch echt groot, dat hoort erbij en is alleen maar goed. Hij heeft er zin in en ik nu ook. You go, kleine man!

Zie/zag jij er tegen op dat je kind(eren) naar de basisschool gaan/gingen?

handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Naar de basisschool. ‘Mama, stel je niet aan’

 1. Karlien
  11 februari 2016 at 19:30 (8 jaar ago)

  Wat leuk dat jullie zijn gaan kijken naar een school.
  Mijn dochter gaat sinds kort naar school. Het valt me op hoe lief en verzorgend de juffen zijn voor de kindjes!

  Beantwoorden
 2. Linda
  11 februari 2016 at 19:15 (8 jaar ago)

  Wat leuk dat hij het nu al naar zijn zin had op school!
  Ik vond het juist leuk toen Daan en Jesse naar school mochten, zeker omdat ze er heel veel zin in hadden.
  En stiekem vind ik het wel heel lekker rustig als ik op donderdag vrij ben en de jongens lekker op school zijn 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.