Ik kan er niks aan doen. Ik vind het echt oprecht leuk om Freeks Wilde Wereld te kijken op tv. Naast dat ik gek ben op dieren en natuur, is het hilarisch om te zien hoe een volwassen kerel door de bossen struint op zoek naar wilde dieren. Er zijn maar weinig volwassen mannen die weg komen met een partijtje buikschuiven door de modder maar Freek Vonk doet het gewoon. Hij heeft een enorme schare fans en ik ben van mening dat we dat, als ouders, vooral moeten stimuleren. Ik deel 4 redenen met jullie waarom Freek Vonk bij de opvoeding hoort.

4x waarom Freek Vonk bij de opvoeding hoort

Freek Vonk is hot. Ok, misschien niet in de zin van hete-mannen-kalender-hot maar wel in die zin dat de bioloog een enorme schare fans heeft. Hij presteerde het om de Heineken Music Hall vier keer vol te krijgen. Dat vind ik toch een prestatie voor een bioloog die normaliter eerder geassocieerd worden met stoffige mannen die kikkers ontleden. Waarom hoort Freek Vonk dan bij de opvoeding? Ik geef je 4 redenen, daarna mag jij zelf oordelen.

Ideale schermtijd

Kinderen houden van schermtijd. De één meer dan de ander maar over het algemeen vinden alle kinderen het fijn om even achter een schermpje te kruipen. Wij ouders proberen dat allemaal krampachtig in goede banen te leiden en dat valt niet altijd mee. Zet de kinderen gewoon even een half uurtje voor de tv voor een aflevering van Freeks Wilde Wereld. Super educatief en daarna krijgen ze meteen zin in de volgende reden;

Kinderen willen Freek Vonk nadoen

Als je kinderen Freek door de bossen hebben zien struinen op zoek naar dat ene blauwe kikkertje, dan willen ze dat ook! Ideaal dus, want we weten allemaal dat buiten spelen erg goed is voor kinderen. Even een frisse neus halen, weerstand kweken door het baggeren in de tuinaarde en lekker beweging op doen. Drie vliegen in één klap.

Museum

Je kinderen willen spontaan naar een museum als ze Freek Vonk fan zijn. Waar sommige kinderen (of ouders) denken dat musea saai zijn, zo willen de echte fans NU naar het Naturalis. Daar kun je namelijk in de voetsporen van Freek door het museum. Hij laat je al zijn favorieten zien in dit te gekke museum vol met fossielen, dieren en wetenschap. Weer een stukje educatie dus.

Zelf meedoen

Zouden we niet allemaal eens ongegeneerd door de struiken willen kruipen en in de sloot willen baggeren? Op zoek naar die ene anaconda (regenworm) of die gevaarlijke reptiel (salamander)? Aangezien je kinderen nu niets liever willen, doe jij gewoon lekker mee. Trek je oude kleren aan, doe lekker druk en overdreven en waan je een echte bioloog in je achtertuin. Ik hou ervan.

Laterrrrrrr

Rest mij nog maar één ding en dat is zeggen wat alleen dr Freek Vonk kan maar ik nu ook even doe; Laterrrrrrrrrr….

Heb jij ook een Freek Vonk fan in huis? Of ben jij stiekem zelf een beetje fan?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Comments are closed.