Winter 1996, vandaag precies 20 jaar geleden, ik zat in groep 8 en zou om half negen met de CITO-toets beginnen. Vlak voor we allemaal mochten beginnen kwam de directeur van de basisschool de klas in lopen. Er was telefoon voor me. Stiekem wist ik al hoe laat het was. Ik liep mee met de directeur naar het kantoor en pakte de telefoon aan. ‘Hallo?’.

“Met papa”

“Met papa, je kleine zusje is geboren!”. Ik was er stil van en ontzettend blij. Mijn moeder was die dag naar het ziekenhuis gegaan en nu was mijn kleine zusje er al. Hoe bijzonder was dat. Stuiterend ging ik terug naar de klas om, zo snel mogelijk, mijn CITO-toets af te maken.Ik kon niet wachten om naar huis te gaan en mijn zusje te bewonderen. In 1994 was ik verblijd met een klein broertje en nu had ik er ook nog een zusje bij. Het moest niet gekker worden.

“Heb jij twee mama’s?”

Wie een beetje kan rekenen zal wel begrepen hebben dat ik een stukje (al geef ik dat liever niet toe) ouder ben dan mijn broertje en zusje. Ik was een tiener toen ze geboren werden en heb dus heel bewust meegemaakt hoe ze opgroeiden. Ik hielp mijn moeder graag met de kleintjes en was hier dan ook snel heel handig in. Overigens liet ik de poepluiers wel over aan mijn ouders, verschil moet er zijn natuurlijk.  Toen mijn broertje en zusje op de basisschool zaten, zat ik al op de HAVO. Ik was dus een stuk groter en dat zorgde nogal eens voor verwarring. Er is zelfs een keer een kindje geweest dat aan mijn broertje vroeg of hij misschien twee mama’s had. Of dat nou een compliment of een onwijze ‘dis’ was, daar ben ik nog niet helemaal uit.

twintig jaar

Twintig jaar later

Nu, precies twintig jaar later, is mijn kleine blonde zusje een jonge vrouw geworden. Een vrouw die keihard werkt voor haar studie. Een vrouw die af en toe best onzeker is maar waarvan ik zeker weet dat ze het helemaal gaat maken. Dat ze over een paar jaar haar diploma haalt, dat ze dan een leuke baan vind en dat ze terug kijkt op haar studie met een glimlach. Lief, klein zusje; gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben trots op je en hou van je!

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments on Twintig jaar geleden ging de telefoon

 1. Yvonne
  9 februari 2016 at 21:15 (8 jaar ago)

  Wat leuk om te lezen. En van harte gefeliciteerd met je zus!

  Beantwoorden
 2. Marijke
  6 februari 2016 at 23:43 (8 jaar ago)

  Ahh wat ontzettend lief geschreven. En beiden gefeliciteerd!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.