Vorige week startte ik met een artikel in de reeks Verre reis met kinderen. Je kon daar mijn tips lezen voor het kiezen van een bestemming. Afgelopen zondag kon je in mijn weekoverzicht al lezen dat de vluchten voor onze volgende verre reis al geboekt zijn. Het duurt nog even maar we hebben de kleine man al wel verteld dat we op reis gaan naar Costa Rica. Tegen de tijd dat de reis dichterbij komt vind ik het fijn om hem een beetje voor te bereiden op wat er komen gaat. Deze week geef ik je dan ook wat tips hoe je je kinderen kunt voorbereiden op wat er komen gaat.

Verre reis met kinderen

Voorbereiding

Wanneer je voor het eerst een verre reis met kinderen gaat maken kunnen je kinderen dit spannend vinden. Ze hebben wellicht al wel eens gevlogen maar nog nooit zo lang en ver. Waar gaan ze slapen? Wat gebeurt er allemaal? Wat gaan we allemaal doen? Dit waren wat vragen die onze kleine man bezig hielden toen hij voor het eerst een verre reis ging maken. Hij was destijds pas 2,5 jaar oud maar vergis je niet wat zo’n kleintje al mee krijgt van de voorbereidingen. Ik deed wat dingen om hem voor te bereiden op de reis.

Reisoverzicht

Wanneer je een geplande reis gaat maken is het leuk om voor je kindje een overzicht te maken met de bestemmingen binnen het land. Ik maakte een geplastificeerd boekje met op elke pagina een plaatje van de accommodatie waar we verbleven en wat afbeeldingen van de omgeving. Zo kon hij voorafgaand aan de reis al kennis maken met het land en tijdens de reis zelf wist hij elke dag waar we naartoe zouden gaan. Hij vond het ook erg leuk om zo terug te kijken naar wat we allemaal al gezien hadden. Tegen het einde van de reis vroeg hij wel eens naar de dieren thuis. Een peuter heeft nog weinig besef van tijd en door middel van het boekje kon ik hem daar een beetje bij helpen. Hij heeft dit boekje nog lang bekeken en zo de reis keer op keer herbeleefd.

verre reis met kinderen voorbereiden

Lezen

Er zijn diverse boekjes op de markt over kinderen die op reis gaan. Zelf heb ik ze niet maar het kan wel een goede voorbereiding en vooral ook voorpret zijn. Denk bijvoorbeeld aan een boekje over vliegen of over het land dat je gaat bezoeken. Ik zocht wat voorbeelden voor je uit;

 • Willewete. Op reis met het vliegtuig.
  Een prentenboekje waarin verteld word over vliegtuigen, de veiligheidsmaatregelen, wat je allemaal moet doen als je gaat vliegen en wat je in het vliegtuig zelf kan doen. Dit boekje is geschikt vanaf 4 jaar.
 • Nijntje vliegt
  Wie kent het niet, de boeken van nijntje. Voor de jongere kindjes is dit een heel lief boekje over Nijntje die op reis gaat met het vliegtuig.
 • Ikke in Australië.
  In deze serie boekjes gaat Ikke op reis en verteld je alles over het betreffende land waar je heen gaat. Zeer geschikt voor peuters en kleuters. In deze serie zijn diverse landen beschikbaar.

Verre reis met kinderen

In de aanloop naar onze reis naar Costa Rica zal ik zo nu en dan eens iets plaatsen over verre reizen met kinderen. Het is namelijk zo leuk om te doen met kinderen. Als je het kan doen, moet je het zeker niet laten.

Doen jullie iets speciaals om je kinderen voor te bereiden op de vakantie/reis?

handtekening

 

sponsor

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Verre reis met kinderen; voorbereiden + (voor)leestips

 1. Lodi
  3 februari 2016 at 22:36 (8 jaar ago)

  Toen wij 4 jaar geleden voor zeven maanden door Amerika en Canada gingen reizen met onze zonen ( toen 3 en 1) kocht ik ‘ikke gaat vliegen’. Ik heb torn zoveel a as n dit boekje gehad. De uitleg hoe en wat op een vliegtuig enzo. Erg leuk als voorbereiding.

  Leuk om mee te lezen met jullie voorbereidingen voor jullie reis

  Beantwoorden
  • Bianca
   5 februari 2016 at 15:03 (8 jaar ago)

   Dank je wel! Ja de boekjes van Ikke zijn echt heel leuk en helder

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.