In mijn zoektocht naar leuke webshops om met jullie te delen stuitte ik op een bijzondere webshop. Ik ontving een persbericht over de webshop Eerlijk Speelgoed en ik stond er van te kijken dat ik deze shop nog niet kende. Wat een mooie webshop met een nog mooierassortiment aan speelgoed. Speelgoed dat echt duurzaam en eerlijk is geproduceerd. Vrij van giftige stoffen en gewoon erg geschikt voor kinderen. Hier moest ik meer van weten.

 

Bblogt loves webshops; Eerlijk Speelgoed

Mijn trouwe lezers hebben inmiddels wel gemerkt dat ik hou van webshops die net even wat anders verkopen. In die rubriek valt de webshop Eerlijk Speelgoed. Zelf ben ik groot fan van speelgoed dat de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen stimuleert. Lekker bouwen, fantasiespel, puzzelen, ontdekken, deze eigenschappen vind je allemaal in het speelgoed wat deze fijne webshop verkoopt. Naast dat de producten erg leuk zijn is het ook nog eens allemaal eerlijk en duurzaam. Hier moest ik meer van weten. Ik vroeg eigenaresse Wendy naar het idee achter de webshop.

eerlijk speelgoed

Eerlijk Speelgoed

Vertel eens iets over het ontstaan van je webshop.
“In mei 2014 was ik zwanger van onze eerste dochter en merkten mijn partner en ik al snel dat het aanbod echt eerlijk speelgoed erg klein was. Natuurlijk waren er veel winkels die houten speelgoed als eerlijk en duurzaam verkochten, maar dat de lijm en/of verf giftig was werd voor het gemak vergeten. Op dat moment is bij ons het idee ontstaan om het jonge ouders makkelijker te maken en het volledige eerlijke speelgoed op één plek te gaan verzamelen. Ik ben zelf al zes jaar onderneemster en programmeur, dus toen deze beslissing eenmaal gemaakt was konden we snel schakelen. Ik bouwde de webshop en mijn partner ging op zoek naar leveranciers en deed onderzoek naar de producten. Zo konden we in een maand tijd een eerlijke en duurzame webshop opzetten. Ondertussen zijn we bijna twee jaar en nog een dochtertje verder en zijn we nog steeds elke dag enthousiast bezig met het vinden van nieuwe producten en het helpen van jonge ouders en opa’s en oma’s.”

eerlijk speelgoed

Waar komt de naam Eerlijk Speelgoed vandaan?
“Onze naam was eigenlijk heel snel gekozen. We wilden naar onze bezoekers communiceren dat ons speelgoed veilig en duurzaam is en kozen daardoor voor de naam Eerlijk Speelgoed. Geen ingewikkelde theorieën dus helaas, gewoon duidelijke communicatie.”

Wat voor leuks kunnen we allemaal bij je shoppen?
“Jullie kunnen alle kanten op bij ons in de webshop, er is voor ieder wat wils. Zo vinden wij het erg belangrijk dat we voor alle leeftijden eerlijk en veilig speelgoed kunnen bieden en zijn daarom altijd op zoek naar producten voor zowel kindjes van 1 jaar, maar ook voor de wat oudere kinderen tot 12 jaar. Buiten de bekende noppenpuzzels, treinsets en muziekinstrumenten hebben we ook een groot assortiment speeleten en poppenhuizen. Vooral het speeleten is erg hip op het moment, de meeste kennen het nog wel van vroeger, de stukken fruit die met klittenband waren verbonden en je los kon snijden met een mes. Deze producten zijn ondertussen in verschillende houten uitvoeringen beschikbaar en gaan van de bekende appels en bananen tot de wat modernere pannenkoeken sets en ‘maak je eigen pizza’ pakketten.”

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Onze inspiratie komt eigenlijk overal vandaan, maar we kijken vooral naar onze eigen dochters. Waar zouden wij onze dochters mee laten spelen en welke merken vertrouwen wij zelf? Het belangrijkste vinden we dat ouders kunnen genieten van de speelmomenten met hun kinderen en zich niet druk hoeven te maken over splinters en giftige verf/lijm. Als wij onze eigen kinderen er niet mee laten spelen, is het ook geen product wat we willen verkopen. Daarnaast kijken we natuurlijk naar de trends in de speelgoed branche en proberen we goed te kijken naar onze bezoekers. Zo zijn mensen altijd vrij om ons tips te sturen en gaan we graag voor je op zoek naar een bepaald product.”

eerlijk speelgoed

Wat is je persoonlijke favoriet? Iets wat we zeker niet mogen missen?
“Oef, dat is een lastige. Ik loop elke dag met een grote glimlach ons kantoor binnen, met muren vol prachtig houten speelgoed. Ik denk dat mijn favoriet toch wel het aanpasbare poppenhuis van Hape is. Het poppenhuis bestaat uit losse blokken waardoor kinderen hun eigen fantasie op het huis los kunnen laten en de prachtigste creaties kunnen maken. Zulk speelgoed is wat mij betreft ideaal om kinderen te leren dat ze eigen keuzes kunnen en mogen maken en werkt dus stimulerend voor het zelfvertrouwen. Daarnaast ben ik als klein meisje altijd helemaal weg geweest van ons poppenhuis en kan ik niet wachten tot ik samen met onze dochters weer achter een huis mag kruipen om de leukste verhalen te verzinnen. Een leuk nieuwtje, tot 20 maart verloten we dit poppenhuis op onze website, zeker de moeite waard om even een kijkje te komen nemen dus!

Voor de wat kleinere portemonnee ben ik helemaal gek van de houten sambaballen  Deze hebben we in verschillende kleuren en laten kinderen heerlijk muziek maken en ontdekken. Het voordeel van deze sambaballen is dat ze een standaard hebben waardoor ze rechtop neer gezet kunnen worden. Hartstikke leuk als aankleding van een kinderkamer!”

eerlijk speelgoed

Wat is je ultieme droom wat betreft Eerlijk Speelgoed?
“Dat is een makkelijke! We zien onszelf namelijk al helemaal staan in ons gezellige kleine winkeltje middenin Utrecht. Een winkel waar je als ouder je kinderen met een gerust hart los kunt laten, speelgoed is er tenslotte om mee te spelen. Achterin een kleine ruimte waar papa en mama even een kopje koffie kunnen drinken en bij kunnen komen en de kinderen zijn vrij om elk speelgoed uit de winkel te proberen. Deze winkel gaat er ook zeker komen, dus hou ons in de gaten!”

Wil je nu direct gaan shoppen?

Na het lezen van dit leuke interview kun je natuurlijk niet meer wachten om los te gaan voor je kindje. Dat snap ik, ik had ook moeite om me in te houden. Ga dus snel naar de webshop van Eerlijk Speelgoed en vergeet zeker niet te kijken naar de nieuwe artikelen, want daar wordt regelmatig iets toegevoegd.

Let jij er altijd of speelgoed duurzaam en eerlijk is?

handtekening

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on Webshop van de week; Eerlijk Speelgoed

 1. Vlijtig Liesje
  22 maart 2016 at 09:14 (8 jaar ago)

  Ik lette er niet zo heel erg op eigenlijk… Ik keek maar naar de prijs.

  Dit speelgoed ziet er wel echt superleuk uit!

  Beantwoorden
 2. Wilmaaa
  22 maart 2016 at 06:38 (8 jaar ago)

  Heel leuk hout speelgoed, Yarah speelt hier heel graag mee. Mijn vriendin is er helemaal gek op en wil later alleen maar hout speelgoed 😉

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.