Vorige maand kon je al lezen dat mijn kleine meid haar eerste tandje kreeg. Zoals jullie vast wel weten vinden baby’s het dan erg fijn om ergens op te bijten. Ik had mevrouw al wel een bijtspeeltje gegeven maar ik zocht eigenlijk iets originelers. Ik kwam uit bij de webshop Hugs and Things. Een super originele webshop in siliconen kauwspeelgoed, kettingen en kralen. Ik bestelde een gaaf setje en ben super enthousiast dus ik moest dit echt met jullie delen.

Bblogt loves webshops; Hugs and Things

Hugs and Things is een vrolijke en originele webshop met diverse producten van siliconen kralen. Van deze kralen kun je van alles maken. Marit stelt dan ook met liefde een uniek kauwspeeltje, ketting of wrap-snap voor je samen of je gaat lekker zelf aan de slag met naald en draad. Dit laatste deed ik en zo maakte ik een roze wrap-snap na van een voorbeeldje. Een wrap-snap is een bijtketting die je gemakkelijk ergens aan kunt bevestigen. Dit was precies wat ik zocht want ik wilde graag een bijtspeeltje die mevrouw niet steeds op de grond kan gooien. Aangezien ik zo enthousiast was vroeg ik Marit of zij wat vragen wilde beantwoorden zodat ik haar fijne shop met jullie kan delen. En dat deed ze.

bblogt loves webshops hugs and things

Hugs and Things

Vertel eens iets over het ontstaan van je webshop.
“Hugs and Things is begonnen vanuit het idee (dat ontstond op de Ouders Natuurlijk Beurs) dat we heel graag iets zouden willen verkopen. Iets handgemaakt, iets natuurlijks, iets wat veel moeders en baby’s zou aanspreken. Wat dat dan zou zijn, daar was nog wel een poosje brainstormen voor nodig.

We zijn uiteindelijk begonnen met het maken van gehaakte kettingen, bijtringen en speelkoorden, en gebreide beenwarmers. Een heel ander assortiment dan nu dus!

Toen het niet meer haalbaar was om aan de grote vraag te voldoen, simpelweg omdat handwerk heel veel tijd kost, zijn we (op de gok) gaan uitbreiden met siliconen kralen. Dat beviel enorm goed, en toen ik begin 2015 alleen verder moest met de webwinkel, was de keuze voor een assortiment met alleen siliconen dan ook snel gemaakt. Sindsdien is de webwinkel enorm gegroeid, en ik krijg nog steeds heel regelmatig nieuwe soorten kralen en hangers binnen.

Het aantal bestellingen groeit ook nog maandelijks, zodat het van hobby inmiddels is veranderd in een fulltime baan (die gelukkig nog steeds als hobby voelt!).”

Waar komt de naam Hugs and Things vandaan?
“Vanaf het begin maakten we borstvoedingskettingen, speelkoorden voor aan een draagdoek, en allerlei andere artikelen voor baby’s. Daar komt het eerste deel van de naam vandaan: nabijheid en knuffels voor je baby. Omdat we in het begin nog dachten dat de gehaakte kralen slechts een klein onderdeel van het assortiment zouden gaan uitmaken, en we nog niet precies wisten wat we nog meer zouden willen verkopen, voegden we het tweede deel van de naam toe. Ook omdat het wel lekker klonk samen.”

Wat voor leuks kunnen we allemaal bij je shoppen?
“Je kunt bij me terecht voor allerlei artikelen die gemaakt zijn van siliconen kralen. Ik heb een kant-en-klaar assortiment, maar het is ook mogelijk om zelf (zonder meerkosten) andere kleuren of samenstellingen te kiezen. Daarnaast verkoop ik sinds een paar maanden ook losse materialen. Zo kun je allerlei vormen kralen, kleuren draad, sluitingen en hangers kopen, en zelf je ketting in elkaar zetten.
De siliconen zijn uitermate geschikt voor kinderen die tanden krijgen en ergens op willen bijten. Het materiaal is stevig, maar tegelijkertijd zacht, heel goed schoon te houden en 100% vrij van schadelijke stoffen.
Ook voor grotere kinderen bleek er veel vraag te zijn naar bijtmaterialen. Omdat voor hen niet alles geschikt (lees: stevig genoeg) bleek te zijn, heb ik tegenwoordig op de site een pagina met hangers die speciaal geschikt zijn voor de allerstevigste bijters.”

bblogt loves webshops hugs and things

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“De regenboog heeft vanaf het begin centraal gestaan bij Hugs and Things. Die zie je dus heel vaak terugkomen in mijn producten. Ook omdat baby’s en kinderen natuurlijk erg van vrolijke kleurtjes houden. Verder probeer ik heel veel uit. Ik heb inmiddels zoveel materialen in huis, dat het aantal mogelijke combinaties eindeloos is. Heerlijk om daar op een rustig moment mee te puzzelen!”

Heb je een persoonlijke favoriet? Iets wat we zeker niet mogen missen?
“Ik ben zelf erg enthousiast over de ‘wrap-snap’. Oorspronkelijk was deze bedoeld om om een draagdoek of draagzak te klikken (vandaar ook de naam), maar in de loop der tijd zijn er nog veel meer mogelijkheden en varianten op de wrap-snap ontstaan. Aan de schouderbanden van een buggy of autostoel, aan een kinderstoel, aan een fietsstoeltje, aan een bakfiets, aan een bh-bandje… overal worden wrap-snaps aan bevestigd! Ik verkoop de wrap-snaps nu standaard in 3 maten, maar op bestelling kan ‘alles’. Zo heb ik de laatste tijd een paar keer lange koorden met verwisselbare uiteinden gemaakt: zo kun je variëren tussen een grote hanger, een speenkoord of bijvoorbeeld een bijtring onderaan. En natuurlijk kun je ze er ook gewoon alledrie aanklikken!”

bblogt loves webshops hugs and things

Wat is je ultieme droom wat betreft Hugs and Things?
“Mijn ultieme droom is dat ik nog een paar jaar heerlijk door kan gaan, nog veel meer mensen blij kan maken, en dat ik net zo’n fijn contact met mijn klanten blijf hebben als ik tot nu toe heb gehad. Ik geniet er enorm van, als ik enthousiaste mails krijg van moeders en baby’s die blij zijn met wat ik voor ze gemaakt heb, of als ik interactie heb met mijn ‘fans’ op facebook. Ook beurzen en festivals vind ik altijd superleuk om te doen! Even ‘achter de schermen vandaan’, live contacten leggen. Heerlijk!

Nog verder groeien zou gaaf zijn, maar onderdeel van het concept van Hugs and Things is, dat ik alles alleen doe. Contact met klanten, het maken van de producten, het verzenden van bestellingen, het inkopen van materialen, het maken van de foto’s en de website, de administratie: alles doe ik zelf. Ik ben dus optimaal betrokken bij de webwinkel, mijn producten en mijn klanten, maar tegelijkertijd zal ik door deze werkwijze ooit het punt bereiken waarop ik niet meer verder kan groeien. Doordat ik steeds efficiënter ben gaan werken, is dat punt gelukkig nog niet bereikt, want het is zó gaaf om te zien dat een simpel idee binnen een paar jaar tot zo’n heerlijk bedrijf heeft kunnen uitgroeien!”

Ben je nieuwsgierig?

Ik kan me voorstellen dat je nu enorm nieuwsgierig bent naar de producten van Hugs and Things. Neem snel een kijkje in de webshop en zoek iets moois uit. Heb je zelf geen baby of kleine kinderen meer? Een juweeltje van Hugs and Things is ook enorm leuk als kraamcadeautje.

Kende jij Hugs and Things al? Vind jouw kleintje het ook zo fijn om lekker op een speeltje te bijten?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on Webshop van de week; Hugs and Things

  1. Wilmaaa
    1 maart 2016 at 09:09 (8 jaar ago)

    Ik kende de webshop nog niet, maar het ziet er heel erg leuk uit 🙂

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.