Enige tijd geleden maakte ik via social media kennis met het aangrijpende verhaal van Elara. Wellicht heb jij haar vrolijke gezichtje ook wel eens voorbij zien komen. De mama van Elara, Kimberley, organiseert nu voor de tweede keer de Rode Neuzen Run. Tijdens deze run word er een uur lang gerend om Elara te herdenken maar ook om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Dit mooie initiatief breng ik dan ook graag onder de aandacht.

Elara

Elara is het dochtertje van Kimberley. Ze werd geboren in 2013 en mocht helaas niet ouder worden dan 18 maanden. Elara werd geboren met een gen mutatie waardoor ze ernstig ziek werd. Eind 2014 is ze plotseling overleden. Dit kleine meisje heeft tijdens haar leven meer in het ziekenhuis gelegen dan thuis en heeft daardoor een bijzondere band opgebouwd met de Cliniclowns. Zij brachten de lichtpuntjes in deze zware periode.

rode neuzen run

De Rode Neuzen Run 2016

Elara zou 15 juni 2016 drie jaar worden. Om haar te blijven eren word er elk jaar een sponsorloop georganiseerd voor Elara. Als mooie herinnering maar ook voor het goede doel. Dit jaar word er tijdens de Rode Neuzen Run getracht zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting CliniClowns en voor het dappere jongetje Qwin Aikema. Qwin is een klein kereltje die door een aangeboren chromosoom afwijking meervoudig gehandicapt is. Met het geld wat zij hopen op te halen word er onder andere gespaard voor een rolstoelbus.

Op 21 mei 2016 word er om 11.00uur een uur lang hard gelopen in Sportcentrum Houten – The Dome. De rondes zullen ongeveer 100 meter zijn en natuurlijk is het de bedoeling om tijdens dat uur zo veel mogelijk rondes te lopen. Elke ronde is namelijk geld waard. Vorig jaar werd er een mooi bedrag van €2750,- opgehaald. Wat zou het gaaf zijn als dat dit jaar overtroffen zou worden.

rode neuzen run

Wat kun jij doen?

Ik ben niet de persoon die zal zeggen dat je mee moet doen of geld moet doneren. Ik vind het verhaal van Elara echter zo’n aangrijpend verhaal dat ik dat graag onder de aandacht wilde brengen. Wellicht komt dat omdat ik zelf moeder ben van twee gezonde kinderen. Als ik denk aan de pijn die de ouders van Elara hebben ervaren en nog steeds doen dan krimpt mijn maag in één. Het idee dat je kindje zo ziek is en je er eigenlijk niets aan kunt doen. Ik vind het verschrikkelijk en daarom vraag ik jullie alleen om het verhaal van Elara te lezen. Je bent dan vrij om te doneren, te sponsoren of zelfs mee te lopen met de Rode Neuzen Run. Het idee dat ik, door middel van dit artikeltje, wellicht een kleine beetje heb geholpen vind ik al een fijn idee.

Voor alle informatie over Elara, haar moeder en de Rode Neuzen Run verwijs ik je naar de website van Kimberley.

Kende jij Elara’s verhaal al? Vind je het ook zo aangrijpend?

handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Comments are closed.