Een paar weken geleden kon je al lezen hoe wij een paashaas maakten op een canvas. Inmiddels komt Pasen steeds dichterbij en hebben wij nog iets leuks gemaakt. Bij Pasen horen natuurlijk eieren. Wij maakten dan ook een paasei van wol op een manier die je misschien wel herkent van een DIY rond de kerst.

DIY; Paasei van wol

Bij de Pasen horen eieren dus maakten wij een leuk paasei van wol. Rond de kerstperiode vorig jaar maakten wij ook al zoiets dus dat was de inspiratie om er nu een Paasdraai aan te geven.

Wat heb je nodig?

diy paasei van wol
 • Houten plankje (mdf/steigerhout/multiplex)
 • eventueel witte verf
 • Hamer
 • Spijkers (minimaal 1cm lang)
 • Garen/wol

Hoe ga je te werk?

Om dit leuke paasei van wol te maken heb je een plankje nodig op A4 formaat. Uiteraard kun je deze ook groter of kleiner maken. Wij gebruikten een MDF plankje wat ik wit verfde met decoratieverf van de Action.

Knip vervolgens een ei-vorm uit een A4 papier. Het is het makkelijkst wanneer je een A4 dubbel vouwt en er een half ei op tekent. Wanneer je het dan openvouwt heb je een mooi ei. Deze leg je op de plank. Plak hem eventueel even vast met dubbelzijdig plakband zodat hij niet wegschuift.

Nu sla je om de 1,5 cm een spijkertje langs het randje van je ei-vorm. Mijn kleine man mocht me helpen. Ik hield de spijker vast met een tangetje en hij sloeg ze er in. Die tang is erg belangrijk als je vingers je lief zijn. Vooral met een timmer-grage kleuter.

diy paasei van wol

Wanneer je helemaal rond bent heb je een mooie ei-vorm. Deze omwikkel je vervolgens, zigzaggend, met garen. Ik kocht bij de Action een zakje met kleine bolletjes garen. Ideaal want ik heb niets aan grote bollen.

Zorg dat je het begin en het einde van elk draadje goed vastknoopt. Als je Paasei mooi vol is ben je klaar.

diy paasei van wol

Om het geheel nog een beetje op te leuke maakte ik van washitape een klein slingertje. Ik gebruikte daar een draadje voor en plakte korte stukjes washitape dubbel. Ik knipte er vervolgens een vlagvorm in en klaar.

Ons paasei staat inmiddels op een gezellig plekje in de woonkamer, samen met een paar vogeltjes van de Xenos en een slinger die mijn tante maakte.

diy paasei van wol

Is jullie huis al helemaal paasproof?

Het is al bijna Pasen dus wij maakten ons huis gezellig met wat knutsels. Dit keer maakten we een Paasei van wol op hout met spijkers. #paasei #diy
handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Paasei van wol

 1. Kim
  7 april 2016 at 20:49 (8 jaar ago)

  Die is leuk! Die ga ik onthouden voor volgend jaar :)!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.