De ‘r’ zit nog in de maand en dat houdt vaak in dat er nog veel mensen verkouden zijn. Wij hadden er ook last van en dus dronken we hoestdrankjes, gingen er vrachtladingen zakdoeken doorheen en dronken we veel sinaasappelsap. Om onze verstopte luchtwegen een beetje ruimte te geven maakte ik blokjes om een stoomdouche mee te nemen. Jij kunt dit nu ook.

DIY; Verkouden? Maak een stoomdouche blok

Boven een stoombadje hangen is niks voor mij. Van het idee alleen krijg ik het al benauwd en ik vind het ook weinig ontspannen om te doen. Een beetje stomen met dampo of vicks kan echter wel een berg verlichting geven. Daar moest een andere oplossing voor zijn, leek mij. Ik maakte blokjes met Vicks Vaporub die je in je douche kunt zetten tijdens het douchen. Zo kun je stomen tijdens het douchen zonder dat het je extra tijd of energie kost.

Wat heb je nodig?

stoomdouche

 • 1 potje Vicks Vaporub/Dampo/Luuf
 • 1 kopje Maizena
 • 3 eetlepels water
 • een kom
 • ijsblokjeshouder
 • roerstaafje
 • eventueel voedingskleurstof

Hoe ga je te werk?

Doe de maizena en de volledige inhoud van het potje Vicks in een kom. Roer dit door elkaar. De Vicks moet even een beetje opwarmen voor dat het soepel word, dit gebeurd tijdens het roeren. Voeg 3 eetlepels water toe en roer net zolang tot het een dikke pasta is. Om de blokjes een leuke kleurtje te geven kun je er nog wat voedingskleurstof door roeren. Ik deed dat wel maar dat is puur esthetisch.

stoomdouche

Vervolgens doe je de dikke pasta in een ijsblokjeshouder. Druk de pasta even goed aan met de bolle kant van een theelepeltje. Ik gebruikte een ijsblokjeshouder met deksel dus deze deed ik er daarna even op. Zet de vorm nu een half uurtje in de vriezer. Zelf was ik bang dat mijn hele vriezer naar de Vicks zou gaan stinken dus ik deed nog even een plastic zak om de houder. Dit werkte prima.

stoomdouche

Na een half uurtje kun je de blokjes afzonderlijk uit de houder halen. Bewaar ze in een afsluitbaar bakje in de vriezer omdat ze smelten als ze warm worden.

Als je nu gaat douchen haal je een blokje uit de vriezer en legt die, eventueel op een schoteltje, in je douchecabine. Tijdens het douchen smelt je blokje en komt de verademende lucht vrij. Een lekkere stoomdouche in een handomdraai.

stoomdouche

Maak jij ook wel eens gebruik van een stoombadje als je verkouden bent? Ik ben benieuwd of deze stoomdouche ook voor jou werkt.

handtekening

 

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on DIY; Verkouden? Maak een stoomdouche blok

 1. Boerderij Zinin
  19 maart 2016 at 21:33 (8 jaar ago)

  Stomen boven een bakje is ook niks voor mij.
  Toen ik de foto zag, dacht ik “Oh wat leuk, wat nieuws van Lush”!
  Die stoomblokjes, dat lijkt me wel wat en ziet er ook nog eens leuk uit.

  Beantwoorden
 2. Vlijtig Liesje
  18 maart 2016 at 09:07 (8 jaar ago)

  Stoombadjes helpen bij mij nooit. Maar ik vind dit een heel slim alternatief!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.