Aftellen naar iets leuks doen we allemaal wel eens. Aftellen naar je verjaardag, naar de feestdagen en naar een nachtje logeren. Maar waarom dan niet aftellen naar je vakantie? Kinderen vinden het spannend en leuk tegelijk om op reis te gaan. Jongere kinderen kunnen alleen niet zo goed overzien hoe lang het nog duurt voor hun avontuur begint. Ik maakte daarom een aftelkalender om de laatste nachtjes voor onze reis af te kunnen strepen.

Verre reis met kinderen; Aftellen

Ik hou van aftellen. Vorig jaar kon je al zien hoe ik een leuke adventskalender en een aftelkalender tot Sinterklaas maakte. Op Pinterest kun je ook al een leuke DIY vinden waarmee ik aftelde naar ons reis naar Sri Lanka. Dit keer gaan we naar Costa Rica en daar hoort natuurlijk ook een leuke manier van aftellen bij.

Waarom aftellen?

Je zou kunnen denken dat je alleen maar meer spanning aan een kind mee geeft wanneer je gaat aftellen naar een reis. Echter ben ik van mening dat dit juist niet het geval is. Een kind voelt precies wat er staat te gebeuren. Jij bent als ouder al druk met de voorbereidingen. Misschien liggen er hier en daar al lijstjes, briefjes en stapeltjes die je bij elkaar zoekt. Je hebt het met vrienden en familie over je plannen. Je kinderen hebben echt wel door dat er iets staat te gebeuren. Jonge kinderen hebben nog weinig besef van tijd. Als jij tegen je zoontje van 3 zegt dat het nog een week duurt voor je op reis gaat, vraagt hij dat waarschijnlijk na een uur weer. Een week is een erg ongrijpbaar begrip voor een kind. Door middel van een aftelkalender kun je dit iets tastbaarder en vooral visueel maken.

DIY; Aftellen

Ik vind het altijd leuk om aftelkalenders die passen bij het thema. Vorige week kon je lezen dat ik een boekje maakte om de reis visueel te maken en voor de nodige voorpret. In dat boekje staat ook een toekan. Deze bijzondere vogel hopen we te spotten in Costa Rica. Ik maakte dan ook een Toekan met bladeren.

verre reis met kinderen aftellen 2

Uit groen papier knipte ik 10 bladeren die ik elk afzonderlijk op een knijper plakte. Op elk blad schreef ik nummers van 1 tot en met 10. Deze kneep ik vervolgens op de rand van een grote groene cirkel.

Binnen in die cirkel plakte ik een Toekan. Deze heb ik geknipt uit diverse kleuren papier naar een voorbeeldje van diverse afbeeldingen van een Toekan. Nu is het een kwestie van aftellen. Elke dag mag er een knijper van de cirkel af. Net zo lang tot de dag van de reis aangebroken is.

verre reis met kinderen aftellen 2

Zo kun je op een makkelijke maar leuke manier aftellen naar de vakantie of een andere leuke gebeurtenis. Wij hebben er zin in!

Maak jij ook wel eens gebruik van aftellen door middel van een kalender of knutselwerk?

handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Verre reis met kinderen; Aftellen + DIY

 1. Boerderij Zinin
  10 maart 2016 at 15:29 (8 jaar ago)

  Wat een originele aftelkalender!! Die ga ik onthouden!
  Ik maak er meestal één waarop de oudste zelf kruisjes kan zetten door het aantal dagen dat er nog gewacht moet worden.

  Beantwoorden
 2. Ramona
  10 maart 2016 at 08:33 (8 jaar ago)

  Creatief zeg! En een leuk idee.
  Wij waren naar Australië geweest vanwege familiebezoek, met 3 jongens van destijds 1,2 en 4 jaar. Leuk dat jullie verre reizen aandurven!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.