Het duurt niet lang meer dat we op reis gaan naar Costa Rica. Enkele weken geleden kon je al lezen dat ik vorig jaar een reisoverzicht maakte voor de kleine man. Dit jaar heb ik dat een beetje anders aangepakt. Ik maakte een reisboek om de kleuter voor te bereiden op onze verre reis en ik heb er zelfs een spelelement in verwerkt.

Verre reis met kinderen; een reisboek met zoekspel

Nog even wachten en we kunnen beginnen aan ons volgende avontuur. Een verre reis met kinderen naar Costa Rica. Tien jaar geleden was Costa Rica het eerste verre land dat wij samen bezochten. Nu gaan we bepakt en bezakt met een kleuter en een baby het nog eens dunnetjes over doen. Onze reis is al aardig uit gestippeld en de voorbereidingen zijn in volle gang. Om mijn kleuter voor te bereiden maakte ik weer een reisboekje, dit keer ging ik niet met de schaar en lijm aan de slag maar maakte ik het boekje digitaal.

reisboek

Reisboek met zoekspel

Op internet zocht ik afbeeldingen van alle locaties en accommodaties die we aan gaan doen tijdens de reis. Ook zocht ik nog wat afbeeldingen van de meest geziene en bijzondere dieren in het land. Ik pakte het reisschema erbij en ging aan de slag.

Elke locatie een pagina

Ik begon met de eerste reisdag. Vanaf Schiphol naar Panama. Ik voegde wat foto’s toe van het vliegtuig en de koffers op de band en maakte zo de eerste pagina. Vervolgens hebben we een stop over in Panama Stad en daarvan maakte ik de volgende pagina. Na een nachtje bijkomen en een dag zwemmen vliegen we door naar Costa Rica.

Vanaf daar heeft elke locatie een aparte pagina. Zo kan de kleine man in één oogopslag zien waar hij die avond zal slapen. Het levert hem een berg voorpret op en een klein stukje voorspelbaarheid tijdens de reis. Thuis hebben mijn kinderen namelijk een fijn ritme van eten en slapen. Kinderen gedijen over het algemeen erg goed bij enige voorspelbaarheid en ritme. Dat merk ik vooral bij mijn oudste. Door middel van dit boekje word zo’n spannende reis toch een beetje voorspelbaar.

reisboek

Zoekspel

Achter in het boek heb ik afbeeldingen van 12 dieren toegevoegd die leven in Costa Rica. Denk bijvoorbeeld aan een luiaard, een krokodil en een kikker. Alle dieren die ik heb toegevoegd hebben wij zelf tien jaar geleden ook gezien. We gaan proberen al die dieren af te vinken tijdens onze reis. Bij elk dier staat een pijl die ingekleurd kan worden als we het dier gespot hebben. Dit geeft de kleine man, naast voorpret, ook de kans om echt te zoeken tijdens de reis. We gaan erg veel natuurparken bezoeken dus dat moet goed komen.

reisboek

Heb jij al wel eens een reisboek gemaakt voor je kinderen?

handtekening

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Verre reis met kinderen; een reisboek met zoekspel

 1. Lara
  2 februari 2017 at 10:34 (7 jaar ago)

  Super idee dat ga ik zeker doen. Ook het afstrepen van de dieren is onwijs leuk! Heb je dit gewoon digitaal gedaan net als bij een fotoalbum?

  Beantwoorden
  • Bianca
   2 februari 2017 at 10:46 (7 jaar ago)

   Ja ik heb het gewoon in het Albelli programma gemaakt. Dus lekker digitaal, ideaal

   Beantwoorden
 2. Mary-Lou
  3 maart 2016 at 10:35 (8 jaar ago)

  Wat een leuk idee! En als ik af ga op de foto’s wordt het een heerlijke vakantie.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.