Sinds ik moeder ben betrap ik mij regelmatig op irritante dingen die je zegt als je moeder bent. Van die zinnetjes die je je ouders vroeger ook, tot vervelends toe, hoorde herhalen. Waarvan jij je bedacht dat je ze nooit zou gaan gebruiken. Totdat je dus zelf moeder bent of misschien alleen met kinderen werkt. Denk bijvoorbeeld eens aan het alom bekende ‘Ik tel tot drie’. Ik hield bij wat ik mezelf tig keer per dag hoor zeggen.

10 (irritante) dingen die je zegt als je moeder bent

Tijdens mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik veel geleerd over communicatie met kinderen. Ook in mijn werk als begeleider kregen we diverse cursussen en workshops over communicatie en omgang met kinderen. Ik weet dus echt wel dat bepaalde dingen niet werken. Zoals het welbekende ‘tellen tot drie’. Ook in de praktijk met mijn eigen kinderen blijkt dat leuke riedeltje totaal geen effect te hebben. En toch, toch zit dat erin en betrap ik me regelmatig op 1,2,3. Zwaar irritant en totaal effectloos.

10 irritante dingen die je zegt als je moeder bent 1

Zo zijn er nog wat dingen die je mij heel vaak hoort zeggen. Sommige dingen moet ik gewoon blijven herhalen omdat de kleine man het lijkt te vergeten. Sommige dingen blijf ik herhalen omdat het steeds weer nodig is. Andere dingen zeg ik heel vaak omdat het een soort irritante gewoonte is. Ik denk dat veel moeders of mensen die met kinderen werken dit wel herkennen. Ik hield eens bij welke irritante dingen ik mezelf vaak tegen mijn kinderen hoor zeggen.

 • Ik tel tot drie.
  Ja die kennen we allemaal wel. Heeft nooit het gewenste effect en probeer maar eens consequent door te tellen.
 • Niet in je mond.
  Tegen de kleine meid van 7 maanden. Alsof ze dat begrijpt.
 • Haal je vinger eens uit je neus.
  Super interessant natuurlijk, wat er allemaal uit je neus komt. Bah!
 • Niet afpakken.
  Want als je bijna 4 bent is het speelgoed van je baby-zusje natuurlijk nog steeds super cool.
 • Moet je nog plassen?
  Sinds de kleine man zindelijk is ben ik een beetje hysterisch. Ik vind het zo sneu als hij zou vergeten dat hij moet plassen. Gevalletje dat-zit-tussen-je-oren-mama.
 • Eerst even opruimen.
  Voor het gemak word er vaak vergeten dat je eerst even op moet ruimen voordat je speelgoeddoos nummer 600 erbij pakt.
 • Nee, je krijgt geen snoepje.
  Als je dat 100 keer vraagt zou het toch een keer moeten lukken. Althans, ik denk dat dat het motto van de oudste is.
 • Deur dicht.
  Lekker alle deuren open laten staan, zodat de katten in de bedden kruipen en de honden als een wilde over de deurmat gaan schuren. Zucht..
 • Zachtjes doen, je zusje slaapt.
  Mijn mannen kunnen gewoon niet zachtjes doen. En ik weet heus dat de baby er wel doorheen slaapt maar het gaat om het idee.
 • Eerst even je handen wassen.
  Want waarom zou je handen wassen na het plassen als mama het niet zegt? En een boterham eten met de bagger onder je nagels is toch best oké?

Hebben jullie ook van die (irritante) dingen die je 100 keer moet herhalen op een dag?

Handtekening

 

 

6 Comments on 10 (irritante) dingen die je zegt als je moeder bent

 1. Nicole
  21 april 2016 at 07:41 (4 jaar ago)

  Deur dicht hoef ik nooit te zeggen, eerder ‘laat die deur open’ haha, ze doet namelijk alles achter haar dicht.. Ook de voordeur ja, als ik nog buiten sta, en de sleutels binnen liggen..

  Beantwoorden
  • Bianca
   27 april 2016 at 20:54 (4 jaar ago)

   haha, dat ken ik ook ja. Wij lieten altijd de sleutel in de achterdeur zitten overdag. Tegenwoordig niet meer want meneer draait hem zelfs op slot als wij buiten zijn.

   Beantwoorden
  • Bianca
   27 april 2016 at 20:54 (4 jaar ago)

   Je hebt geen honger, je hebt trek. Dat zei mijn moeder ook altijd hihi.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.