Elke dinsdag deel ik een te gekke webshop met jullie. Want ja, ik ben een sucker voor online webshops. Hip en Hout is zo’n webshop die meteen mijn aandacht trok. Wij wonen zelf in een huis waarin veel hout verwerkt is en in de accessoires in ons huis heb ik ook veel gebruik gemaakt van hout. Tsja, ik hou er gewoon van.

Fulltimemama loves webshops; Hip en Hout

Hip en Hout is een fijne webshop waar je veel gepersonaliseerde producten kunt kopen. Niet de producten die je overal ziet maar net die handgemaakte producten die het leven leuker maken. Een webshop waar ik blij van word, dat is eigenlijk gewoon de juiste omschrijving. De eigenaresse van Hip en Hout is Isabel, een moeder van drie kinderen, die haar creativiteit omtoverde in dit plaatje van een webshop. Ze beantwoorde met plezier mijn vragen en ze verteld je graag zelf over haar leuke shop.

bblogt loves webshops hip en hout

Hip en Hout

Vertel eens iets over het ontstaan van je webshop.
“Ik ben al heel lang ondernemer. Door de geboorte van mijn kindjes en vooral omdat mijn oudste extra zorg nodig had ben ik tijdelijk gestopt met werken. Heerlijk genieten van ze maar ook hard werken om de oudste een goede start te laten hebben.
Een tijdje geleden had ik een hele succesvolle webshop in sieraden. Dit bleek slechte timing,  begonnen als hobby en uiteindelijk met een baby van 3 à 4 maanden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat sieraden aan het maken zijn bleek niet echt goed te zijn voor mij of mijn gezin. Ik heb toen besloten de webshop te verkopen. En op zich geen spijt van maar het blijft altijd kriebelen, ik ben altijd aan het knutselen en doen. Mijn jongste is nu bijna 2 en ik vond de tijd rijp om weer wat voor mezelf te gaan doen omdat ik mijn creativiteit toch kwijt moet. En ook omdat iedereen wat van zichzelf nodig heeft en dit is mijn 4e kindje, dit is van mij en kan ik mezelf helemaal in kwijt en maakt mij completer. Ik denk als je geboren bent als ondernemer dat dat altijd zo zal blijven.”

Waar komt de naam Hip en Hout vandaan?
“Ja ik was heel moeilijk aan het denken qua Engelse namen. Dus ik overlegde met een vriendin over iets pakkends. Ze vroeg “Wat wil je verkopen dan?”. “Nou, leuke producten van hout, kleinere deco artikelen maar niet alleen hout ook wat andere hippe dingen die helemaal van nu zijn.” Na wat woordspelingen kwam er toen Hip & Hout omdat DAT is wat ik verkoop, simpel maar wel pakkend. Mijn logo heb ik ontworpen op basis van de pup die wij toen net hadden die heeft een hele leuke hartvormige vlek bij zijn oog en is zo’n grappig beestje. Soms grap ik wel eens dat ik Hip en Oud ben (dat verstaan mensen wel eens namelijk aan de telefoon haha) aangezien ik chronisch ziek ben is dat ook regelmatig van toepassing dus dat past dan wel bij mij ;)”

Wat voor leuks kunnen we allemaal bij je shoppen?
“Geboorteborden, tekstborden, houten vlaggen en banners, foto op hout producten, maar ook de hippe items van nu zoals de mijlpaalblokken en naamblokken. Ik ben ook bezig met wat meer textiel op de site aan het zetten, stoffen vlaggen met eigen bedrukking, shirtjes maar ook kleine baby accessoires.
Soms denk ik bij mezelf “sluit dit echt aan?” en dan denk ik “ach het valt gewoon onder de noemer “Hip”. Ik pak alleen dingen die ik zelf ook echt leuk vind om zelf te hebben of cadeau te doen. Ik heb ook hele leuke samenwerkingen en verkoop producten van andere webshops (ik ben altijd op zoek wat dat betreft) en deze samenwerkingen maken mijn webshop juist rijker vind ik. En aangezien je niet alles zelf kan maken omdat er niet genoeg uren in een dag zitten is dit een perfecte manier om meer producten in je shop te kunnen zetten.”

bblogt loves webshops hip en hout

Waar haal je je inspiratie vandaan?
“Ik ben altijd bezig met ontwerpen en productontwikkeling, dit is soms erg lastig als je zoveel in je hoofd hebt maar je kan nu eenmaal niet alles tegelijk. Soms loopt mijn hoofd echt over en vind ik niets heerlijker dan gewoon even “productiewerk” te doen, gewoon even lekker mijn hoofd leegmaken met het maken van leuke spullen. Ik kan ook niet normaal ergens rustig zitten, mijn ogen trekken altijd naar dingen die ik leuk vind of wat ik anders zou doen. Zo stuurde mijn vriendin uit Australie een leuke foto van haar kleintje met een paar mijlpaalblokken maar ik vond ze wat saai en enorm prijzig. (Ik probeer juist altijd onze producten betaalbaar te maken zodat iedereen iets leuks van ons kan kopen) Toen heb ik deze in dezelfde stijl als ons geboortebord gemaakt. Zo blijft je kinderkamer mooi in stijl. Ik probeer ook altijd die connectie met hout weer te maken ondanks de andere producten in mijn webshop. Neem bijvoorbeeld die leuke mijlpaalkaarten, dan maak ik zo’n steigerhouten clipboard om ze neer te kunnen zetten. Mijn hoofd draait altijd overuren!”

bblogt loves webshops hip en hout

Heb je een persoonlijke favoriet? Iets wat we zeker niet mogen missen?
“Ja ik vind zelf onze fotoblokken erg mooi, gewoon omdat ik fotolijstjes en canvas wel heb gezien. Onze geboortekaartjes heb ik bijvoorbeeld ook op hout gemaakt, zo kan ik ze nog elke dag zien en van genieten in plaats van weggestopt in een boek of doos.
Ik heb zelf thuis ook hele gave Woodsilhouettes, dit zijn houten silhouetten van je kindje (of jezelf natuurlijk), deze heb ik ook in mijn shop staan, dit is ook weer zo’n tijdloze variant op een normale foto. Zoals je merkt ben ik helemaal van het personaliseren, ik vind het mooi als iets helemaal bij je past en voor je gemaakt is. Zo maak ik op verzoek ook veel maatwerk. Er zit vaak een heel verhaal aan vast en dat vind ik echt het allerleukste om te doen, dan heb je meteen die persoonlijke connectie die ik zo belangrijk vind.”

bblogt loves webshops hip en hout

Wat is je ultieme droom betreft Hip en Hout?
“Mijn droom? Ik leef heel erg in het NU en kan er helemaal van genieten als ik leuke reacties van klanten zie. Ik vind klantenservice heel belangrijk en als je ziet dat dat aankomt ben ik heel erg blij en trots!
Ik ben nu ook bezig om wat textielproducten in ons assortiment op te nemen met de naam Mom Made omdat mijn (overleden) moeder en ik deze naam hebben verzonnen en zij echt een wonder was met de naaimachine misschien dat ik DAAR wel wat meer in zou willen doen. Dan leeft ze voort in mijn spulletjes, dat is toch een mooie gedachte?
Ik wil gewoon vooral lekker blijven dromen en knutselen en mensen blij maken met iets wat ik maak. Ik zou dat persoonlijke aspect nooit willen kwijtraken. En dit is ideaal omdat ik het perfect (ondanks wat creatief denken soms) kan combineren met mijn drie kinderen, dus eigenlijk leef ik mijn droom al gewoon, gaaf he?”

Wil jij ook shoppen bij Hip en Hout?

Ga dan snel naar de webshop en kijk vooral even bij de geboortekaartjes op hout. Dat vind ik namelijk zo’n onwijs origineel product. Shop ze!

Hou jij ook zo van houten accessoires in je huis? Wat zou jij wel willen hebben uit de webshop van Hip en Hout?

Handtekening



♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment on Webshop van de week; Hip en Hout

  1. Vlijtig Liesje
    19 april 2016 at 11:49 (8 jaar ago)

    Ik houd wel van hout omdat het zo natuurlijk is. Dit lijkt me een leuke webshop.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *






Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.