Al de hele week zijn we lekker buiten aan het spelen en in de tuin aan het rommelen. Ik was druk met hout in de weer toen ik me bedacht dat ik daar wel iets tofs mee kon maken. Ik maakte een houten fotohouder om leuke foto’s of kaarten in te zetten. Aangezien Moederdag er ook aan komt, plaats ik deze DIY alvast. Zo heb je nog genoeg tijd om de fotohouder te maken met een toffe foto van je kind(eren) erin.

DIY; Houten fotohouder maken (Moederdag)

Moederdag is in aantocht, het is heerlijk weer buiten en de meivakantie komt er aan. Tijd genoeg dus om lekker aan de slag te gaan met een leuke DIY. Als je dan toch buiten aan het rommelen bent, maak dan gelijk even een leuke foto van je kind(eren). Dan kan je die mooi op tijd afdrukken om in die toffe fotohouder te doen.

Wat heb je nodig?

houten fotohouder maken 3

  • Een dikke tak
  • Zaag (of decoupeerzaag)
  • Schuurpapier

Hoe ga je te werk?

Onze kleine man vind het bijzonder interessant om takken mee te slepen uit het bos. Ik heb regelmatig stapels takken en andere schatten voor de garagedeur liggen.  Voor deze houten fotohouder gebruikte ik dan ook een dikke tak. Ik zaagde deze in diverse stukjes. Te beginnen met een blokje van zo’n 7 centimeter, vervolgens één van zo’n 5 centimeter en een blokje van 3,5 centimeter. Overigens kun je dit natuurlijk volledig naar eigen idee doen. Na het zagen heb je aardig wat scherpe randjes, deze schuurde ik dan ook even glad met een fijn schuurpapiertje. Om de sleuf te maken waar je de foto of kaart in wilt zetten, plaatste ik de houtblokjes in de bankschroef. Zo weet je zeker dat je alle tien je vingers houdt. Ik zaagde in elk blokje, overdwars, een sleuf van een halve centimeter diep. Eventueel kun je dat dieper doen. Ook deze sleuf maakte ik weer even glad met een schuurpapiertje. Nog geen tien minuten later had ik deze drie te gekke fotohouders op mijn tafel staan.

houten fotohouder maken

En dit is het eindresultaat met een paar toffe kaarten erin. Deze kaarten kwamen al eens eerder voorbij, misschien ken je ze nog wel? De fotohouders zijn geschikt om foto’s in te zetten, kaarten of zelfs tekeningen van de kinderen.

houten fotohouder maken

Wat zou jij in deze fotohouders zetten?

Handtekening

6 Comments on DIY; Houten fotohouder (Moederdag)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.