Nog een ruime week en dan moeten we er toch aan geloven. Althans, onze kinderen. Moederdag staat voor de deur en ik deel dus nog even een leuke DIY om een origineel cadeautje aan mama of oma te geven. Vorige week kon je lezen hoe ik houten fotohouders maakte. Dit keer maakten we een sieradenhanger van een tak.  Dus speel Bblogt.nl even door aan de mannen want deze DIY is ook zeer geschikt voor mannen en hun kroost. 

DIY;sieradenhanger van een tak

Ik vind het altijd leuk om voor de oma’s een kleinigheidje te maken met de kinderen. Voor hun verjaardagen en dus ook voor Moederdag. Elk jaar probeer ik weer iets nieuws en soms is het lastig om nog origineel te blijven. Dit keer maakten de kleine man en ik dan ook een toffe sieradenhanger om armbandjes of kettingen aan op te hangen. Zo raken de sieraden niet kwijt en gaan de kettingen niet in de war.

Wat heb je nodig?

diy sieradenhanger van een tak

 • een dikke tak (minimaal 1,5cm doorsnede en minimaal 30cm lang)
 • Katoenen draad of wol
 • Haakjes met schroefdraad
 • Eventueel een zaag

Hoe ga je te werk?

In het bos vonden we een dikke tak van zo’n 2 centimeter doorsnede. Hij was nogal lang dus we zaagden er eerst een stuk vanaf zodat hij een centimeter of 30 was. Om de vijf centimeter schroefden we een haakje erin. Dit kun je gewoon met de hand doen.

diy sieradenhanger van een tak

Vervolgens pak je een leuke kleur draad en knoopt dit om de tak. Ik begon op 4 centimeter vanaf het einde van de tak. Wikkel dan de draad om de tak en zorg dat de draad steeds netjes langs elkaar loopt. Zo ontstaat er een mooi gekleurd vak. Als je een centimeter of 4 á 5 omwikkelt hebt met draad leg je er weer een knoopje in en pakt een ander kleurtje.

diy sieradenhanger van een tak

Ik liet een kleine ruimte tussen de verschillende kleuren zodat de sieradenhanger een speels effect krijgt. Je kunt dit natuurlijk helemaal naar wens invullen en zo gek maken als je zelf wilt. Kleine kinderen hebben hier wel een beetje hulp bij nodig maar laat ze dan lekker de kleurtjes kiezen en help ze met wikkelen.

diy sieradenhanger van een tak

Als je aan het einde van de tak bent dan leg je een knoopje. Ik knoopte vervolgens een effen wit draadje aan weerszijden van de tak en hing hem op aan een schroefje. Klaar is je sieradenhanger. Veel plezier ermee!

Hebben jullie al iets leuks gemaakt voor Moederdag? Ik ben altijd benieuwd naar leuke tips.

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments on Diy; Sieradenhanger van een tak (Moederdag)

 1. Frederique
  2 mei 2016 at 23:18 (8 jaar ago)

  Heel leuk – en makkelijk ook. Ik ga dit een dezer dagen maken!

  Beantwoorden
 2. Fleur
  2 mei 2016 at 15:33 (8 jaar ago)

  Heel leuk die tak, moet ik maar even subtiel aan mijn man later zien 😉 Ik heb naar dit bericht gelinkt op mijn blog.

  Beantwoorden
 3. Astrid
  29 april 2016 at 23:21 (8 jaar ago)

  Wat een superleuk idee! Leuk ook om met kinderen samen te maken.

  Beantwoorden
 4. Melissa
  29 april 2016 at 22:48 (8 jaar ago)

  Ik heb leuke kneedzeep gemaakt. Ook super leuk om weg te geven en te maken.

  Beantwoorden
 5. Vlijtig Liesje
  29 april 2016 at 14:41 (8 jaar ago)

  Ik heb nog niks gemaakt, maar ik vind het leuk als de kinderen me verrassen. Ik vind die tak echt verrassend leuk geworden.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.