Half maart 2016. We waren heerlijk aan het aftellen met onze kalender. Nog maar twee nachtjes slapen en we zouden naar Costa Rica vliegen.  Toen gebeurde er iets waardoor we toch wel behoorlijk de zenuwen van kregen. Zou onze verre reis naar Costa Rica nog wel goed kunnen beginnen? Ik kreeg het er best wel even benauwd van. 

Verre reis met kinderen; Costa Rica met kinderen

Het weekend van 12 maart waren we bezig met de laatste voorbereidingen van onze reis naar Costa Rica. De koffers stonden klaar, de inpaklijst werd langzaam afgestreept en we hoefden nog maar twee blaadjes van onze kalender te halen. Toen gebeurde het. Onze kleine man werd goed ziek. Koorts, lijkbleek en alleen maar overgeven. Twee dagen later zouden we vliegen dus ik kreeg er behoorlijk de zenuwen van. Zou die lange vlucht nog wel goed komen of zou ik alleen maar in de weer zijn met een zieke kleuter? Kunnen we dan überhaupt wel vliegen? Hoe ga ik het oplossen als hij alleen maar moet spugen? De zenuwen gierden door mijn lijf.

Pura Vida

Tot hij maandagochtend kiplekker en mega vrolijk uit bed kwam. Als door een wonder voelde hij zich, op de dag van vertrek, weer helemaal prima. We ontbeten lekker en konden vertrekken naar Schiphol. Wat een opluchting zeg.
Na een lange vlucht van elf uur, een nachtje slapen in Panama City en een kort vluchtje van een uur naar Costa Rica, kon onze reis dan echt van start. Pura Vida in Costa Rica.

In drie weken het land doorkruisen

We hadden onze reis zo uitgestippeld dat we eerst met een tripje mee gingen naar Tortuguera, een natuurreservaat aan de Caribische kust, en vanaf daar een huurauto zouden krijgen. Dit was echt ideaal want zo hadden we lekker zelf de touwtjes in handen. We vertrokken elke reisdag direct na het ontbijt, wat erg vroeg was want de kinderen waren heeeeeel vroeg wakker. Als de brulapen en de vogeltjes wakker waren vond de oudste dat het tijd was om op te staan. Helaas was dat wel elke dag rond half zes. Vervolgens reden we naar onze volgende bestemming. Als we het autorijden zat waren stopten we even en als we in de buurt iets wilden ondernemen reden we daar zo naartoe. Van de Caribische kust reisden we door het binnenland naar de Pacifische kust. Over goede verharde wegen waar je 80 mocht rijden en over onverharde, hobbelige wegen waar je niet harder kon dan 20 km per uur. Dwars door de jungle, om de vulkanen, langs meren, rivieren en oceanen, door één tunnel en over talloze bruggen. Zo hebben we het hele land doorkruist en alle mooie plekjes kunnen zien en beleven.

costa rica met kinderen

Spoor van verwende wilde dieren

Costa Rica staat bekend om zijn veelzijdige en ontzettend mooie flora en fauna. We hebben dan ook enorm genoten van de mooie natuur en de daarin wonende wilde dieren. Wij zijn allemaal echte natuurliefhebbers en gek op dieren. We konden dan ook ons hart ophalen. Op veel plekken wordt geadviseerd om de dieren niet aan te raken en niet te voeren. Heel logisch want het zijn wilde, onvoorspelbare dieren en zo willen ze de dieren ook houden. Aanraken zullen we dan ook nooit doen. Voeren in principe ook niet. Tot we een neusbeertje onder ons balkonnetje hadden lopen terwijl we net een boterhammetje zaten te eten. Tsja, dan is het kwaad snel geschiedt. Meneer (of mevrouw) neusbeer kreeg een stukje boterham en dat beviel hem zo dat hij de volgende ochtend zijn hele familie maar mee nam. Oeps.. Een week later zat ik nietsvermoedend een paar chipjes te eten bij het zwembad, toen er een leguaan wel heel indringend naar me keek. Ik had wat kruimeltjes laten vallen naast mijn stoel en daar zat hij op te azen. Best opvallend omdat de meeste leguanen vrij schuchter waren. Deze leguaan wilde echter wel meer van die kruimeltjes. En ja, als je me dan zo indringend aan kijkt, kan ik er ook niets aan doen als er per ongeluk nog wat valt. Dus bij deze bied ik mijn excuses aan, voor de mensen die na mij in de betreffende hotels ietwat opdringerige wilde dieren naast hun hebben staan. I did it!

costa rica met kinderen

Het was hier fantastisch

Om dan maar af te sluiten met de welbekende leus van een zekere vakantieman. Het is (was) hier fantastisch! Costa Rica is dé aanrader als je een verre reis met je kinderen wilt maken. Voor jong en oud. Als je benieuwd bent wie ons geholpen heeft met het samenstellen van deze reis, kijk dan eens op de website van Edventure.

costa rica met kinderen

Als jullie meer willen weten of vragen hebben over Costa Rica met kinderen. Let me know!

handtekening

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 10 Comments on Verre reis met kinderen; Costa Rica met kinderen

 1. Lara
  2 februari 2017 at 10:19 (7 jaar ago)

  Super leuk om te lezen! Wij gaan met Edventure komende augustus met onze 2 kids (3 dan bijna 4 en 6)naar Costa Rica. Hebben er enorm veel zin in. Heel leuk om ervaringen te lezen van andere ouders die er ook geweest zijn. Als je nog handige tips hebt, wat we vooral niet moeten vergeten mee te nemen? bv dan hoor ik het graag.

  Beantwoorden
  • Bianca
   2 februari 2017 at 10:48 (7 jaar ago)

   Ow gaaf, heerlijk! Edventure had onze reis super goed geregeld en we hebben echt enorm genoten. Je hoeft eigenlijk geen gekke dingen mee te nemen. Heel veel plezier!

   Beantwoorden
 2. Nathalie
  9 april 2016 at 19:34 (8 jaar ago)

  Prachtige foto’s! En volgens mij een hele mooie ervaring!

  Ik doe het je niet na, in de eerste plaats omdat onze jongste dochter liever niet vliegt en de tweede plaats… zo’n lange reis is niet iets waar ik zelf op zit te wachten.

  Beantwoorden
  • Bianca
   9 april 2016 at 21:10 (8 jaar ago)

   Dank je. Ja het was te gek. Lang vliegen word ik ook niet zo blij van hoor, maar het ging prima.

   Beantwoorden
 3. Elvira
  7 april 2016 at 22:16 (8 jaar ago)

  Wat bijzonder om zo een reis te maken met kids. Hoe oud zijn ze eigenlijk? En hielden ze het vol zoon de auto?
  Wat hadden jullie om ze tussendoor te entertainen? Vonden ze de natuurreservaten ook mooi/boeiend en moesten ze veel lopen?

  Beantwoorden
  • Bianca
   7 april 2016 at 22:43 (8 jaar ago)

   De jongste is 7 maanden en de oudste bijna 4. Het ging super. In de auto lekker naar buiten kijken en dieren zoeken. Qua entertainment hadden we weinig mee genomen. We hebben echt licht gereisd. Een ipad met filmpjes en spelletjes, een stapeltoren en een balletje. Verder hebben ze echt gespeeld met wat voor handen was. De oudste hield een hike van 4 a 5 kilometer prima vol. Hij was druk met dieren zoeken en klimmen en klauteren. En we zijn allemaal gek op natuur dus dat ging helemaal super.

   Beantwoorden
 4. Janske
  7 april 2016 at 15:22 (8 jaar ago)

  Wat gaaf zeg op zo’n bijzondere reis gaan mét kinderen. Fijn dat het zo goed is gegaan!

  Beantwoorden
 5. Astrid
  7 april 2016 at 09:23 (8 jaar ago)

  Leuk! En gelukkig was je kleine mannetje net op tijd beter… Vliegen met een ziek kind is een ramp (spreek ik uit ervaring)

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.