Nee, geen paniek. Ik hoef me niet meer te verdiepen in een geboortekaartje. Ik ben niet zwanger. Wel heb ik twee kinderen en dus twee keer een geboortekaartje verzonden. Maar wat zet je op een geboortekaartje? Wat hoort en wat voor keuzes heb je? Daarnaast geef ik je wat tips voor hippe geboortekaartjes, mocht je zelf nog op zoek zijn.

Wat zet je op een geboortekaartje?

Toen ik in verwachting was van onze kleine man mocht ik eindelijk een geboortekaartje uit zoeken. Onwijs leuk om te doen maar ook wel erg moeilijk. Nadat we een ontwerp hadden gekozen verdiepte ik mij eens in de dingen die je op een kaartje kan zetten. Wat zet je op een geboortekaartje? Zijn er dingen die er op ‘moeten’? Ik maakte een lijstje van de dingen die wij bij beide kinderen op geboortekaartje hadden staan.

Checklist geboortekaartje

 • Naam (voornaam, doopnaam, achternaam)
 • Geboortedatum
 • Hoe laat je kindje geboren is*
 • Gewicht
 • Lengte*
 • Gedichtje of spreuk *
 • Adres
 • Dochter/zoon van…, broertje/zusje van…
 • Eventueel bezoekadres
 • Eventuele bezoektijden voor kraambezoek. Wanneer slapen mama en de baby?
 • Eventuele uitnodiging voor de kraamborrel

De onderwerpen met een ‘*’ zijn natuurlijk ook optioneel. Mijn kinderen zijn in het ziekenhuis geboren en daar werden ze beide niet gemeten. De lengte hadden we dan ook niet op het geboortekaartje staan. Wij vonden het leuk om de tijd te vermelden waarop ze geboren zijn. Ook dit hoeft natuurlijk niet. Hetzelfde geldt voor een gedichtje of een spreuk. De meeste mensen vinden het wel leuk maar het is absoluut geen must. Verder is het handig om aan te geven wanneer je kraambezoek wilt ontvangen. Wil je dat op bepaalde tijden, mogen mensen spontaan langs komen of moeten ze even bellen vooraf? Je ziet het, er gaat nogal wat denkwerk in een geboortekaartje zitten.

wat zet je op een geboortekaartje

Waar vind ik dan hippe geboortekaartjes?

In onze zoektocht, destijds, naar een mooi geboortekaartje hebben wij heel wat afgespeurd. We zijn langs de drukker geweest, speurden het internet af en hadden contact met een grafisch ontwerper. Als ik destijds de website Geboortepost had gekend, dan was de keuze misschien op een heel ander kaartje gevallen. Op deze website vind je namelijk enorm veel geboortekaartjes. Het handige vind ik dat je precies kunt zien hoe je geboortekaartje eruit komt te zien als je alles uit de checklist hierboven invoert. Zo krijg je direct een goed beeld bij je gewenste kaartje. Je kunt zelfs een gratis proefdruk bestellen. Met zo’n proefdruk heb je direct een idee wat je allemaal op je kaartje wilt hebben en hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien. Als je echt graag hippe geboortekaartjes wilt dan moet je zeker even doorklikken. Het assortiment is zeer gevarieerd en de kwaliteit van de kaartjes is erg mooi.

wat zet je op een geboortekaartje 1

Heb jij nog toevoegingen aan de checklist? Wat zou jij er juist NIET op zetten?

Handtekening

sponsor

 

 

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.