Er zijn van die dingen die baby’s doen en die doodnormaal zijn of getolereerd worden. Een baby moet alles nog leren, is vooral heel schattig en komt dus gewoon overal mee weg. Van die dingen die de baby niet meer mag als ze groter wordt. En vooral van die dingen die jij niet mag. Of eigenlijk dingen waarvan het heel vreemd is als jij ze nog zou doen als volwassene.

Wat een baby wel doet maar jij niet mag!

Eigenlijk is het heerlijk om een baby te zijn. Je word op je wenken bediend, mag alles, hebt nog weinig controle over jezelf en hoeft je nergens druk om te maken. Het lijkt mij ideaal. Ik schreef al eens hoe het zou zijn als ik me een dag als peuter zou gedragen. Dat zou best vreemde situaties opleveren. Er zijn echter ook heel veel dingen die baby’s doen en waarvan wij dat helemaal oké vinden, die wel heel vreemd zouden zijn als we dat als volwassene nog steeds zouden doen. Ik maakte een overzichtje.

Wat je baby doet maar jij als volwassene beter niet kan doen

  • Poepen in bad. Jawel, dat doen baby’s. Niet allemaal hoor, maar op sommige baby’s heeft het warme water een laxerend effect. Helaas is mama altijd de sjaak om dit tafereeltje weer op te ruimen. Al wel eens geprobeerd een drijvende zeiknatte drol te pakken zonder zelf vieze handen te krijgen? Juist.. Als jij dat zou doen dan vermoed ik dat je gillend je bad uit springt. Een baby kan zich er echter totaal niet druk om maken.
  • Je snot afvegen aan een willekeurig shirt. Al knuffelend met mijn baby smeert mevrouw moeiteloos haar snottebellen aan mijn schone shirt. Want zakdoekjes zijn zoooo 2015. Ik denk dat het niet in dank afgenomen word als ik dat bij de echtgenoot zou proberen.
  • Gillen in de supermarkt. Waarom? Omdat je moe bent, je een vieze luier hebt, je honger hebt of gewoon omdat je je stembanden aan het testen bent. Ik zie me al staan op de groenteafdeling, keihard gillend, gewoon omdat het kan.

Wat een baby wel doet maar jij niet mag!

  • Ongegeneerd boeren laten en er vervolgens nog voor geprezen worden ook. Alle baby’s drinken melk en van melk ga je boeren. Je word er nog bij geknuffeld ook en als je succes hebt behaald krijg je zelfs nog een complimentje. Ik heb niet de indruk dat ik dat krijg als ik aan tafel volgas ga zitten boeren.
  • Scheten laten in het openbaar. Tsja, baby’s voelen geen gêne en als je last van je buik hebt dan laat je het gewoon lekker knetteren. Thuis, op bed, op het consultatiebureau, op visite en in een stille wachtkamer bij de dokter. Eigenlijk overal. Ik zou me doodschamen als het mijzelf overkwam in de rij voor de kassa.

Zijn er dingen, die baby’s doen, die jij eigenlijk best wel eens zou willen doen?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Comments are closed.