Al van kleins af aan ben ik altijd in de weer met knutselen, tekenen en andere creatieve toestanden. Voordat ik begon met bloggen deelde ik wel eens wat van die projecten op social media maar verder zagen niet veel mensen mijn creatieve uitspattingen. Al enkele jaren plaats ik echter ook wel eens wat projecten op Pinterest. Stiekem zijn er wel wat projectjes waar ik nog steeds erg blij mee ben. Vandaag deel ik dan ook een paar van mijn pins die de blog nog niet gehaald hebben.

Creatieve uitspattingen op Pinterest

Sinds de geboorte van de kleine man hebben mijn creatieve uitspattingen zich voornamelijk gericht op de kinderen. Als ik iets leuks tegen kwam in de winkel of op internet besloot ik dat zelf te maken. Sinds het ontstaan van Bblogt.nl deel ik regelmatig zulke projecten met jullie door middel van een DIY. Er zijn echter een paar creatieve uitspattingen die hier al jaren in huis gebruikt worden maar Bblogt.nl nog nooit gehaald hebben. Daar komt nu dus verandering in. Ik deel een paar van mijn pins met jullie.

Ikea Hack; een speelkeukentje

Jaren geleden maakte ik van een Ikea tafeltje een keukentje. De kinderen spelen er nog steeds mee. Het is één van mijn meest gepinde items op Pinterest.

Keukentje voor de kleine man // play kitchen // Ikea Hack:

 

Etenswaren van vilt

Bij zo’n tof keukentje hoort natuurlijk ook wat lekkers. Van vilt maakte ik dan ook diverse etenswaren. Donuts, een gebakken ei, een boterham met kaas en wat lekkere aardbeitjes.

Vilten eten // Felt food:

Luiertasjes van tafelzeil

Terwijl ik in verwachting was van de kleine man maakte ik een hele berg luiertasjes van tafelzeil. Ik heb er zelfs enkele op bestelling gemaakt of als kraamcadeautje. Het was een super simpel klusje en het resultaat was erg leuk. Het delftsblauwe luiertasje heb ik jaren gebruikt voor de kleine man. Inmiddels heb ik nog een leuke zilveren met roze gemaakt die ik momenteel in gebruik heb voor de kleine meid.

Luiertasje van tafelzeil // diaper bag made of table cloth:

I Spy bags – sensorisch speelgoed

Toen de kleine man iets groter werd maakte ik veel speelgoed voor hem. Ook dit heb ik natuurlijk bewaard en daar kan de jongste straks ook weer lekker mee aan de slag. Zo maakte ik I Spy Bags. Zakjes met rijst en kleine voorwerpjes erin. Op een klein geplastificeerd kaartje kun je precies zien wat er in zit en zo kan je kindje proberen alle voorwerpjes te zoeken. Heerlijke tijdsbesteding.

Busy bag // I spy bag Vlinder:

Wil je meer zien?

Ga dan vooral even naar mijn Pinterest bord en snuffel vooral lekker rond. Als je vragen hebt of ergens een DIY van wilt zien, let me know! Veel plezier.

Vind jij het ook leuk om zelf dingen te maken voor de kinderen?

Handtekening

2 Comments on Creatieve uitspattingen op Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.