Als we de weergoden moeten geloven dan is het even klaar met het warme weer maar dat betekent niet dat we de zomer niet naar binnen kunnen halen. Aangezien wij heel veel ijsjes hebben gegeten de laatste weken maakten we een toffe ijsjes slinger. Een leuke DIY om met je kinderen, of alleen, te maken als je lekker warm binnen zit. Zo heb je toch het gevoel dat het zomer is.

DIY; Ijsjes slinger

Vorig jaar versierde ik onze seizoensboom al eens met ijsjes. Een lekker zomers knutselwerkje, perfect geschikt met minder weer. Lekker met z’n allen binnen aan de knutsel en toch dat zomerse gevoel hebben. Dit jaar gingen we dan ook weer aan de slag en maakten we een ijsjes slinger van wol, verf en eierdozen.

Wat heb je nodig?

DIY; ijsjes slinger
 • diverse kleuren wol
 • schaar
 • eierdozen
 • verf
 • kwast
 • naald en draad

Hoe ga je te werk?

Wij maakten de ijsjes slinger van pompons en de punten uit een eierdoos. Als eerste kies je een paar mooie kleuren wol en ga je aan de slag met het maken van pompons. Als je dat één voor één doet is het nogal een klus maar er is ook een snelle manier. Die gebruikte ik.

DIY; ijsjes slinger

Ik zette een klein stoeltje op z’n kop zodat ik de pootjes kon gebruiken om wol omheen te wikkelen. Ik wikkelde een flinke lading wol om twee pootjes heen en vervolgens knoopte ik er om de 4 à 5 centimeter een draadje om heen. Bind dit draadje goed strak want dat vormt straks het hart van je pompon.

DIY; ijsjes slinger

Na een aantal knoopjes haalde ik de wol van het stoeltje af om de rest te knopen. Elke 4 centimeter heb ik een draadje geknoopt. Vervolgens knip je overal precies op het midden de wol door. Pluis de wol een beetje los en klaar zijn je pompons. Binnen een kwartiertje had ik een bergje pompons klaar. Mijn katten zijn me eeuwig dankbaar. 😉

DIY; ijsjes slinger

Vervolgens sneed ik met een mesje de binnenste puntjes uit de eierdoos. Deze vormen de hoorntjes van je ijsjes. Ik ben vergeten foto’s te maken tijdens het verven maar ik vermoed dat jullie dat wel begrijpen. Ik mengde een licht oranje kleurtje verf en verfde de eierdoos puntjes.

DIY; ijsjes slinger

Terwijl de hoorntjes lagen te drogen reeg ik de pompons aan een draadje. Je kunt er voor kiezen om dit aan een contrasterend touwtje te doen. Gebruik hiervoor een naald zodat je het draadje goed door het hart van de pompons kunt steken. Dit zorgt ervoor dat je niet halverwege opeens een ijsje verliest.

Het enige wat je dan moet doen is de bolletjes ijs op de hoorntjes te plakken en klaar. Ik gebruikte het lijmpistool om de ijsjes slinger in elkaar te zetten.

DIY; ijsjes slinger

Heb jij de zomer ook al in huis gehaald? Of misschien ben je op zoek naar meer leuke slingers? Kijk dan naar deze leuke babyshower slinger DIY!

Handtekening


♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments on DIY; Ijsjes slinger

 1. Janine
  14 mei 2016 at 20:52 (8 jaar ago)

  Wat leuk gedaan! Ik heb nu helemaal zin in ijs haha

  Beantwoorden
 2. Nic
  14 mei 2016 at 09:35 (8 jaar ago)

  Ohh wat is hij weer super gaaf!!!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.