Afgelopen zondag kon je al lezen dat mijn kleine man bijna voor het eerst naar school gaat. Dat is best een beetje spannend. Je moet nieuwe vriendjes maken, bent opeens heel lang weg van mama en gaat nieuwe dingen leren. Loetjoe, de hoofdpersoon uit het prentenboek Loetjoeboek, vind dit ook enorm spannend. Wij ontvingen dit mooie voorleesboek en het sluit precies aan bij de belevingswereld van de kleine man.

Voor het eerst naar school met Loetjoeboek

Het aftellen is begonnen. We hebben kennis gemaakt, informatie ontvangen, gymschoenen gekocht en een broodtrommel uitgezocht. Over drie weken word de kleine man vier jaar en dan gaat het gebeuren. Meneer gaat voor het eerst naar school en dat vind hij best een beetje spannend. Afgezien van het feit dat hij er echt aan toe is en er ook echt wel veel zin in heeft is het een behoorlijk verandering. Van hele dagen bij mama, weinig moeten en vooral veel kunnen spelen gaat hij straks vijf dagen naar school. Dat gaat best goed komen hoor maar ik snap wel dat de kleine man dat stiekem best een beetje spannend vind.

Loetjoeboek van Pierre Carriere

Enige tijd geleden ontvingen wij een prentenboek wat precies aansluit bij de fase die ons te wachten staat. Een boek wat de kleine man direct wilde lezen en waar hij vervolgens heel veel vragen over had.

Loetjoeboek vertelt het verhaal van Loetjoe, een lief wezentje dat op het eiland Senang woont. Hij speelt hele dagen voetbal met zijn vriendjes tot hij jarig is. Hij heeft een fijne verjaardag maar na zijn verjaardag ligt hij erg lang wakker. Loetjoe gaat voor het eerst naar school en dat is behoorlijk spannend. Hoe ervaart Loetjoe zijn eerste dag op school? En wil hij daarna nog wel terug? Je leest het allemaal in het prentenboek van Pierre Carriere.

voor het eerst naar school

Droomwereld in acryl

Als creatieve mama die een jaar kunstacademie heeft gedaan, werd ik direct aangetrokken door de fantasiewereld die illustrator Roxanne Monsanto heeft gecreëerd met acrylverf. Elke pagina is een kunstwerkje op zich. Voor ouders dus extra leuk om voor te lezen omdat het prentenboek gewoon erg mooi vormgegeven is. Kinderen kijken hun ogen uit terwijl ze luisteren naar het verhaal. Mijn kleine man heeft het boek in eerste instantie een paar keer goed doorgebladerd. Om alle illustraties te bekijken en steeds nieuwe dingen te ontdekken. Kortom een mooi prentenboek om samen te lezen en te ontdekken.

voor het eerst naar school

Ben je benieuwd?

Wij hebben het boek inmiddels al een aantal keer gelezen en ik vermoed dat we dit de komende weken nog wel vaker zullen doen. Voor het eerst naar school is best wel spannend en Loetjoeboek maakt dit tastbaar en herkenbaar voor mijn kleine man.

Wil jij Loetjoeboek ook ontdekken? Gaat jouw kindje ook bijna voor het eerst naar school of zoek je gewoon een echt mooi prentenboek om voor te lezen? Je koopt Loetjoeboek onder andere bij Bol.com voor €19,50.

Vind(vond) jouw kindje(s) het spannend om voor het eerst naar school te gaan? Kende jij Loetjoeboek al?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Voor het eerst naar school met Loetjoeboek

 1. Vlijtig Liesje
  17 mei 2016 at 11:30 (8 jaar ago)

  Ik kende dit boek nog niet. Ik vind het er prachtig uit zien. En leuk vormgegeven ook.

  Beantwoorden
 2. Stefanie
  17 mei 2016 at 07:01 (8 jaar ago)

  Mijn oudste dochter vond het toen heel spannend om naar de basisschool te gaan en moest echt een paar weken wennen. Mijn jongste dochter wordt zondag 4 en begint volgende week dus op de basisschool, ben heel benieuwd hoe ze het gaat doen! Het wennen ging iig wel al goed!
  Ik kende het Loetjoeboek nog niet!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.