Enkele maanden geleden ontving ik een boek over Suikervrij eten. Ik vroeg me destijds af of ik dat wel zou kunnen. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en ontving ik een vervolg op de boekenreeks 100% suikervrij. Dit keer mocht ik het boek 100% suikervrij voor kinderen testen. Hoe wij hier nu mee omgaan en of suikervrij voor kinderen niet een enorme uitdaging is, dat lees je vandaag.

Suikervrij voor kinderen; een uitdaging?

We worden er allemaal dagelijks mee geconfronteerd. Suiker en de strijd tegen suiker. Het is een flinke uitdaging om boodschappen te doen zonder producten te kopen waar suiker in verwerkt is. Geen wonder dat mensen zo makkelijk verslaafd raken aan suiker. Gezien mijn gezondheid (onder andere reuma en astma) leek het mij verstandig om eens te kijken of ik mij beter zou voelen wanneer ik, zoveel mogelijk, suiker zou schrappen. In februari kon je al lezen dat ik daar mee aan de slag ging. Inmiddels hebben we een beetje onze weg gevonden. We zijn niet 100% suikervrij maar de meeste (geraffineerde) suiker hebben we wel geschrapt uit onze eetgewoontes.

Merk ik verschil?

Zelf merkte ik vooral dat ik minder moe werd. Ik kreeg meer energie naarmate ik minder suikers tot mij nam. Nu moet ik zeggen dat de reuma me af en toe enorm uitput en het dan niet uit maakt wat ik eet. Maar over het algemeen neemt mijn energie juist toe wanneer ik minder of geen suikers binnen krijg. Aan de kleine man is heel erg goed te merken dat hij niet meer zeurt om iets lekkers of een snoepje wanneer hij het gewoon niet krijgt. Het verslavende van suiker is dat je steeds meer wilt. Als de kleine man het dus niet krijgt, hoor je hem er ook niet over. Hij heeft geen last van suikerpieken waar hij erg druk van word. Ik vind het dus ideaal. Tijdens onze reis in Costa Rica was het wat lastiger om op de suikers te letten en toen merkten we direct dat de kleine man er veel onrustiger door werd.

100% Suikervrij voor kinderen

Om ons een beetje te helpen en om wat inspiratie op te doen ontving ik vorige maand het langverwachte nieuwe deel in de boekenreeks van 100% Suikervrij. 100% Suikervrij voor kinderen van Carola van Bemmelen en Ester Wiemer. Net zoals de andere boeken is ook dit een fijn boek om te lezen, door te spitten en te gebruiken in het dagelijks leven. De afbeeldingen doen retro aan en de teksten zijn helder geschreven. Het boek geeft duidelijk weer wat suiker met je kind doet en waarom je het beter zou kunnen vermijden. Ook worden er veel tips gegeven hoe je je suikervrije eetgewoonte door kan voeren wanneer je kindje naar school of het dagverblijf gaat.

suikervrij voor kinderen

Dagmenu’s en lunchtips

Wat ik extra leuk vind is dat er achterin het boek leuke recepten staan voor lekkernijen zonder suiker. Het boek geeft dagmenu’s verdeeld in leeftijdscategorieën van de kinderen. Zo word je een beetje op weg geholpen in het zoeken naar een ander eetpatroon. Ook worden er leuke tips gegeven over het vullen van de broodtrommel van je kinderen. Kortom, inspiratie genoeg na het lezen van dit boek.

suikervrij voor kinderen

Heeft het boek ons geholpen?

Daar durf ik een volmondig ‘ja’ op te geven. Ik moet eerlijk zeggen dat we niet 100% suikervrij zijn maar zeker 80% en waar het kan gebruiken we géén suiker of een suikervervanger. Ik sla het boek regelmatig even open voor wat inspiratie. Vooral de recepten en tips achterin het boek vind ik erg prettig en deze gebruik ik dan ook regelmatig. Als je zelf nadenkt over suikervrij eten is dit echt een fijn boek om je op weg te helpen.

Je koopt 100% Suikervrij voor kinderen onder andere bij bol.com voor €19,99.

Ben jij je bewust van de werking van suiker? Let jij er op?

Handtekening

 ♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments on Suikervrij voor kinderen; een uitdaging?

 1. Inge
  14 mei 2016 at 13:47 (8 jaar ago)

  Ik loop hier ook al een tijdje mee rond. Het is mij nog niet gelukt om om te gaan. Vooral een alternatief voor drinken blijf ik lastig vinden. Ik drink overdag vooral thee, maar voel me soms zo slap en moe. Ik hoor inderdaad dat je meer energie krijgt, maar dat heb ik nog niet gemerkt. Misschien heb ik dan een te kort aan andere stoffen?

  Beantwoorden
 2. Judith
  14 mei 2016 at 08:11 (8 jaar ago)

  Hier zijn we ook 70% suikervrij, ik merk het in alles bij de kinderen nl. Minder hysterisch zeg maar

  Beantwoorden
 3. Saskia
  13 mei 2016 at 11:53 (8 jaar ago)

  Klinkt als een goed boek. Mij is het nog niet gelukt om de verleidingen van suiker te weerstaan. Maar als ik zo jouw positieve ervaring lees dan zou ik hier toch mee aan de slag moeten gaan.Ik weet wel dat suiker inderdaad niet echt goed voor je is. Maar het zit haast overal in en daardoor vind ik het toch wel lastig om geen of minder suiker te eten.

  Beantwoorden
  • Bianca
   13 mei 2016 at 19:42 (8 jaar ago)

   Ja daarom zijn wij niet 100% suikervrij gegaan. Voor mijn gevoel moet ik dan teveel laten staan.

   Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.