Ik kijk naar mijn kleine ventje die lekker aan het spelen is in een bad vol sop. Hij kletst er lustig op los. Over sop, vulkanen, de kapper en over school. Vandaag ging hij voor het eerst naar school. Opeens zit daar een echte schoolgaande kleuter. Ik kijk nog eens naar dat kleine jongetje en bedenk me dat hij slechts vier jaar geleden nog veilig in mijn buik zat. Terwijl hij vandaag als een stoere kerel de klas in stapte en de juffrouw gedag zei. ‘Hallo, hier ben ik!’ 

Van peuter naar schoolgaande kleuter

Trots en zelfverzekerd stapte hij door de deur, gaf de juf een hand en liep het lokaal in. Mijn moederhart was trots. Hij kwam nog snel even aangerend voor een kus en liep weer terug. Ik wilde blijven staan en kijken maar bedacht me dat ik beter weg kon gaan nu het zo goed ging. Hij draaide zich nog één keer om, gaf me een knipoog en ik smolt. Wat een stoere vent.

Dag kleine peuter!

Ik weet nog goed dat ik hem voor het eerst naar de peuterspeelzaal bracht. Meneer was bijna 2,5 jaar oud, kon al erg goed praten maar was wel een echte peuter. We vonden het allebei een beetje spannend. Ik liet dat kleine jongetje achter bij de leidster op schoot, door zijn tranen een glimlach. Mijn hart brak maar ik wist dat hij het echt naar zijn zin zou krijgen. Alles bij elkaar duurde het even maar inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en neemt hij volgende week afscheid van de peuterspeelzaal. Die plek waar het zo vertrouwd was. Waar hij twee keer in de week een middag speelde. Waar hij stiekem een lievelingsleidster had die hij zeker wel gaat missen. Waar hij graag naartoe ging en waar hij zo veel heeft geleerd en is gegroeid. Dat fijne plekje gaat hij nu verruilen voor een nieuw, hopelijk, fijn plekje. Dag kleine peuter, ik zal je missen!

Schoolgaande kleuter

Meneer is nu namelijk een schoolgaande kleuter. Volgende week gaat hij nog twee keer een ochtend wennen om zo rustig kennis te maken met de groep. En dan.. dan gaat het echte schoolleven beginnen. Nieuwe uitdagingen, kennis opdoen, vriendjes maken, spelen, ontdekken en plezier maken. Hij heeft er zin in. En mama? Die houdt zich ook erg stoer. Die probeert zich niet druk te maken en hoopt vooral dat hij een fijnere schooltijd heeft dan ik heb gehad. Maar met zo’n stoere knul moet dat vast goed komen. Ik ben nu al trots op die kleine blonde jongen!

Hoe vond jij het om je kind naar de basisschool te brengen? Maak(te) jij je druk?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Van peuter naar schoolgaande kleuter

  1. Birgit
    25 mei 2016 at 11:06 (8 jaar ago)

    Het blijft een grote stap van de peuterspeelzaal naar de basisschool. Ze zijn ineens van heel groot weer heel klein.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.