Maandag was het zover. De dag die ik al maanden vreesde. De dag waarvan ik hoopte dat hij gewoon niet zou komen. Ik had echt nog goede hoop dat het dit keer anders zou zijn. Dat we deze fase gewoon over zouden slaan. Mijn negen maanden oude baby dacht daar echter heel anders over. Ik mag niet meer alleen naar de wc.

Alleen naar de wc

Weet je hoe lekker het is om, als moeder, gewoon even alleen naar de wc te kunnen. Even een paar minuutjes voor jezelf. In een klein hokje met weinig prikkels, even bijkomen, misschien even snel je facebook tijdlijn checken en verder gewoon je ding doen. Datgene waar je dat kleine hokje voor bezoekt. Voor alle moeders; koester de momenten dat je in alle rust op de wc zit. Ze zijn namelijk schaars en zeer kostbaar.

Alleen naar de wc met een baby

Je hebt een klein baby’tje die nog lekker veel slaapt overdag. Dat soort momenten zijn dé uitgelezen momenten waarop je even een beetje me-time in kunt lassen. (Mits je natuurlijk geen andere kinderen thuis hebt.) Geniet er maar van want als je kindje groter word en minder slaapt zul je wat creatiever moeten zijn met je me-time of zelfs met je wc-time.

Onze kleine meid is inmiddels negen maanden en kruipt het hele huis door. Hartstikke leuk natuurlijk, ze houdt zichzelf lekker bezig met spelen en kruipen. Tot voor kort kon ik lekker aan mijn blog werken of even achter de naaimachine als mevrouw aan het spelen was en meneer naar school. Sinds afgelopen maandag heeft de kleine dame echter een eigen mening. Zodra ik maar een seconde uit, voor haar, het zicht ben zet ze het op een gillen. Zucht.. Even alleen naar de wc? Dat zit er dus niet meer in, tenzij ik mevrouw gewoon heel hard laat gillen.

Als je niet meer alleen naar de wc mag

Als je niet meer alleen naar de wc mag

Nu vind ik het soms wel even prima hoor, als ik echt heel nodig moet dan ren ik gewoon even snel heen en weer. Mevrouw gilt ondertussen het hele dorp en omstreken bij elkaar. Zwaar verontwaardigt kijkt ze me aan zodra ik weer binnen bereik ben. Of ik dat nooit meer wil doen! Ik mis mijn ontspannen momentjes op de wc dus best wel. Ik probeer nu mijn wc-moment op te houden tot mevrouw op bed ligt want mijn moederhart (en mijn oren) is toch geneigd om in elkaar te krimpen als mevrouw gilt. Maar soms is de nood aan de man en dan neem ik mevrouw maar mee. Al is dat ook niet echt een ideale oplossing want die kleine dame kruipt overal naar toe en vind een wc-rol ook wel erg tof speelgoed.

Zucht.. ik wacht met smart op de dag dat ik weer ontspannen alleen naar de wc mag.

Mag jij wel lekker alleen naar de wc? Blijf je dan ook wel eens langer zitten om even van de rust te genieten?

Handtekening

 

 

 

8 Comments on Als je niet meer alleen naar de wc mag

 1. Wendy
  23 juni 2016 at 15:54 (4 jaar ago)

  Whaha, dit wordt alleen maar erger als ze straks kan lopen. Trust me 😉

  Beantwoorden
 2. Astrid
  22 juni 2016 at 23:02 (4 jaar ago)

  Hihi, wat een ellende 🙂 Ik laat mijn zoontje er ook maar gewoon bij als hij dat wil. Ik hoop dat hij zo ook interesse krijgt in de wc. Helaas is dat nog niet gebeurd…
  Astrid onlangs geplaatst…Dierproefvrij tagMy Profile

  Beantwoorden
 3. Barbara Barendse
  22 juni 2016 at 21:41 (4 jaar ago)

  Helaas, al bijna 8 jaar is naar de wc gaan hier in Huize B een publiek gebeuren. Wel knus zo met z`n allen (3-en, mama en 2 koters, de oudste wil niet meer. #gek), we bespreken in dat hokje de meest interessante dingen. Fijne bijkomstigheid is wel dat ze allen, op de jongste na (die is nog geen twee), wel lekker snel zindelijk waren. Het is tenslotte heel gezellig daar in dat hokje…

  Beantwoorden
 4. Joyce
  22 juni 2016 at 21:08 (4 jaar ago)

  Check, 2-3 kinderen + kat… Alhoewel de twee oudste niet meer perse erbij hoeven te zijn, maar wel gewoon door blijven vragen: mag ik wat drinken, waar liggen mijn schoenen, hoe moet dit spel, wanneer komt papa thuis? De jongste moet eerste rij zitten en ook even navegen als ik klaar ben (gelukkig veegt ze over mijn knieën).
  Maar waar ik echt een hekel aan heb: als ik de hele dag met 3 kinderen heb liggen jongleren en mijn man komt thuis: ‘zo, nu ga ik even op mijn gemak naar de wc…’ Grrrrrr

  Beantwoorden
 5. Birgit
  22 juni 2016 at 19:38 (4 jaar ago)

  Op dat gebied ben ik blij dat die van mij al wat ouder zijn en ik alleen naar de wc kan. Ik krijg nu zelfs te horen als ik de deur niet goed heb dichtgedaan :p
  Birgit onlangs geplaatst…Als je man vaak weg isMy Profile

  Beantwoorden
 6. Merel
  22 juni 2016 at 06:38 (4 jaar ago)

  Haha ja hoor, heerlijk even rust. Maar goed toen dat over was, nam ik ze maar gewoon mee. En inmiddels laat de middelste me soms gewoon, zet tv aan en dan is het goed. T is zo’n schaars moment voor jezelf, daar kan ik best van genieten.
  Merel onlangs geplaatst…Hoe stap je lastminute over naar een nieuwe basisschool?My Profile

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.