Heb jij ook zo’n beweeglijk kind? Wil jij graag knutselen met je kinderen maar hebben ze de rust er niet voor? Wij gingen aan de slag met een leuke vorm van action painting met kinderen. De kleine man mocht lekker experimenteren met verf en spuiten op een groot schildersdoek. Actief kliederen met verf terwijl je lekker in beweging bent.

Action painting met kinderen

Onze kleine man vind het erg leuk om te knutselen maar heeft niet altijd de rust of het zitvlees om geconcentreerd aan de slag te gaan. Geen probleem natuurlijk maar soms is het wel eens leuk om daar dan juist mee te experimenteren. Wij hadden zo’n dag dat meneer wilde knutselen maar eigenlijk teveel energie had. Ik bedacht een activiteit waardoor hij wel lekker kon knutselen maar niet op een stoel hoefde te zitten. Daarbij was het ook nog eens lekker weer en dat heeft deze vorm van action painting met kinderen wel nodig. Er word namelijk veel gekliederd en gespetterd met verf en dat kan je dus het beste buiten doen.

Actionpainting is een manier van werken in de Amerikaanse en Europese abstracte expressionistische kunst en informele schilderkunst van de 20e eeuw waarbij de handeling uitgangspunt is.

Bron: Wikipedia

Wat heb je nodig?

Diy; action painting met kinderen

 • Plakkaatverf
 • Schildersdoek/canvas
 • Spuiten
 • Papier
 • Stift
 • Schaar
 • Vilt of zwart papier

Hoe ga je te werk?

Zoek een werkplek uit waar het niet erg is als de boel vies wordt. Doe eventueel oude kleren aan want de kans is groot dat je zelf ook onder de verf zit. Bij heel mooi weer doe je dit natuurlijk lekker in zwemkleding.

Leg je canvas op de grond en vul de spuiten met plakkaatverf. Doe er in eerste instantie niet teveel in maar tast een beetje af wat het beste werkt.

Ik wilde het uiteindelijke werk een extraatje geven dus ik plakte alvast een snorvorm op het canvas. Deze knipte ik uit een dubbelgevouwen vel papier. (De bedoeling was dat ik deze er, nadat de verf gedroogd zou zijn, af zou halen en dat je dan een witte snor zou hebben. Dit pakte even wat anders uit.)

Diy; action painting met kinderen

Laat je kindje nu lekker kliederen met de verfspuiten. Mijn kleuter drukte de eerste keren zo hard op de spuit dat er meer verf over de straat vloog dan op het canvas, dus dat begon al hilarisch. De verf spatte om onze oren maar gelukkig eindigde er ook wat verf op het doek. Tussendoor probeerden we nog even uit wat er gebeurde wanneer je de spuit vulde met een beetje water en verf. Dit werd al snel een té natte boel waardoor dus de rode snor helemaal vastplakte aan het canvas. Oeps, maar ach, ook dat hoort bij action painting met kinderen.Lekker experimenteren en kliederen terwijl je in beweging bent.

Diy; action painting met kinderen

Op een gegeven moment vond de kleine man het mooi geweest. Het doek zat vol kleurrijke klodders en spetters en wij zelf zagen er ook niet zo fris meer uit. Ik legde het canvas te drogen en ondertussen maakten we de tegels schoon.

Diy; action painting met kinderen

Uiteindelijk knipte ik uit zwart vilt een nieuwe snor welke ik op het midden van ons kunstwerk plakte en klaar was ons action painting experiment.

Diy; action painting met kinderen

We hadden enorm veel lol en nu ook nog wen toffe canvas aan de muur. Wat wil je nog meer?

Heb jij ook al wel eens action painting met kinderen gedaan? 

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments on DIY; action painting met kinderen

 1. Simone
  10 juni 2016 at 20:00 (8 jaar ago)

  Ik vind hem echt gaaf geworden met die snor erop! Super leuk!

  Beantwoorden
 2. Birgit
  9 juni 2016 at 13:51 (8 jaar ago)

  Wat een ontzettend leuk idee! Die ga ik zeker onthouden!

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.