Vier jaar geleden lag ik, op het tijdstip van publicatie, al zo’n 7 uur te puffen. Ik was net aangekomen in het ziekenhuis en hoopte dat het nu lekker snel zou gaan. Jammer joh, het kostte me nog ruim 10 uur om naar die tien centimeter te gaan en vervolgens nog een dik uur rompslomp om meneer eruit te krijgen. Ik bespaar jullie de verdere details maar vandaag om 18.01uur is mijn kleine man dan echt 4 jaar oud! Hieperdepiep hoera!

Het eerste uur

Dat kleine wondertje heeft me ruim 18 uur gekweld. Yep, ik ben vast niet de eerste mama die zegt dat de bevalling niet heel feestelijk was. Maar hé, na 18 uur kwam hij dan eindelijk ter wereld. Een klein naakt baby’tje werd op mijn buik gelegd en het eerste uur zagen we niets anders dan elkaar. Die kleine man nam me helemaal in zich op en de band was gelegd. Nog steeds denk ik met veel liefde en trots terug aan dat eerste uur dat ik moeder was.

hoera de kleine man is 4 jaar 1

Vier jaar later

En nu vier jaar later is dat kleine roze baby’tje een hele grote vent. Die naar school gaat, vriendjes maakt en een vulkanenverjaardag wil. Met elke stap die hij zet laat hij mij iets meer los. Hij wil de wereld ontdekken en leert zoveel nieuwe dingen. Ik ben blij dat hij 4 wordt en niet al 18 want ik geloof dat ik voorlopig nog niet klaar ben voor het grote loslaten.

Vulkanen

Ik denk dus nog maar eens terug aan dat eerste uur dat hij ter wereld kwam en snijd de taart vandaag aan. Meneer trakteert vandaag op de peuterspeelzaal 16 vulkanen en mag zijn grote cadeau uitpakken. Zondag is het de beurt aan de familie en mag hij 4 kaarsjes uitblazen op een heuse vulkanentaart. Ik heb er zin in!

hoera de kleine man is 4 jaar 1

Wat worden kleintjes snel groot. Lekker cheesy en cliché, hè?

Handtekening

 

10 Comments on Hoera! De kleine man is 4 jaar!

 1. Sarah
  5 juni 2016 at 21:32 (4 jaar ago)

  Proficiat! Ook een cliché maar ze worden toch echt snel groot hé. Hier is onze dochter al bijna 2,5 jaar. Pas met zo’n kleintje in huis besef je hoe snel de tijd gaat.

  Beantwoorden
 2. Marijke
  3 juni 2016 at 22:33 (4 jaar ago)

  Gefeliciteerd! En stiekem ben ik best blij dat het nog wel even duurt voor mijn jongste ook vier wordt. Best weer een bijzondere verjaardag!
  Marijke onlangs geplaatst…Terugblik #1622My Profile

  Beantwoorden
 3. Lisette van Dijk
  3 juni 2016 at 20:49 (4 jaar ago)

  Gefeliciteerd! Leuk 🙂 Mijn jongste wordt eind jul i4 jaar.. *SLIK* haha maar geniet er van zondag, je hebt mooi weer!

  Beantwoorden
 4. janette
  3 juni 2016 at 08:07 (4 jaar ago)

  Nee hoor niet cliché. Jij kwam heel wat sneller op de wereld. Masr dat gevoel als je kindje op je guik word gelegd, dat vergeet je nooit meer. Geniet n8g maar lekker van je kindertjes. Dan doen wij t met jou mee. Xxx mama

  Beantwoorden
 5. Heleen M
  3 juni 2016 at 06:53 (4 jaar ago)

  Gefeliciteerd! 4 is echt zo’n mijlpaal hè? En ik ben zeer benieuwd naar je traktatie, ga je daar nog een foto van posten ☺️?

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.