Vorige week kon je lezen dat mijn kleine man vier jaar werd. Ook verklapte ik daarin dat hij graag een vulkanen feest wilde. Meneer wilde de lat blijkbaar lekker hoog leggen voor zijn moeder.  Aan mij dus de,  op het oog, onmogelijke taak om een vulkanen traktatie te maken en een vulkanen taart te regelen. 

Waar komt die fascinatie vandaan?

In maart zijn wij op vakantie geweest naar Costa Rica. Tien jaar geleden zijn wij daar ook geweest, zonder kinderen, en toen hebben we een actieve vulkaan mogen zien. De vulkaan Arenal liet destijds behoorlijk wat lava zien. Onze kleine man had daar foto’s van gezien en kon niet wachten om zelf een actieve vulkaan te zien. Nietsvermoedend kwamen wij dit jaar dus weer aan bij diezelfde vulkaan. Wat bleek? De vulkaan bleek al een aantal jaar slapende te zijn. Wat een teleurstelling. De fascinatie voor vulkanen is daar niet niet minder om geworden bij onze kleuter. Zijn grote wens is nu dan ook om naar Ijsland te gaan, om daar vulkanen te bekijken.

Een vulkanen feest, hoe dan?

Toen ik enkele weken geleden dan ook aan meneer vroeg wat voor feest hij wilde, was het antwoord; ‘een vulkanen feest!’

De raderen gingen draaien en ik besloot om dan een vulkanen taart te regelen en een vulkanen traktatie te maken (voor het afscheid op de peuterspeelzaal). Dus ik kroop achter de computer, bestelde een toffe taart bij Lovely Baked en koekjes bij de Kleine Keuken en ging aan de slag.

Vulkanen traktaties

Uit bruin karton knipte ik een lading halve rondjes. Deze vouwde ik rond als een puntmuts en plakte dit vast. Ik knipte lava uit rood en oranje papier en plakte dit op de top van de vulkaan. Vervolgens knipte ik slierten van rood, geel en oranje crêpepapier. Dit stopte ik bovenin de vulkaan, alsof de vulkaan uitbarst. Als laatste maakte ik vlaggetjes uit grijs karton waarop ik, de kleine man, zijn naam en leeftijd zette. Ik vulde elke vulkanen traktatie met een Superheldje (suikervrij koekje) van de Kleine Keuken en het feest kon beginnen.

 vulkanen traktatie vulkanen taart
vulkanen traktatie vulkanen taart

Vulkanen taart

Na het grote feest op de peuterspeelzaal, waar hij trakteerde en afscheid nam van de juffen, was het tijd voor zijn verjaardagsfeest met vrienden en familie.

In het verleden heb ik zelf wel eens taarten gemaakt met fondant en marsepein. Ik vind het super leuk om te doen maar er gaat ook wat tijd, energie en geld in zitten. De vulkanen taart liet ik daarom liever over aan een professional dus deze bestelde ik bij Lovely Baked.

We waren enorm blij en verrast met het eindresultaat. De taart zag er niet alleen gaaf uit maar was ook nog enorm lekker.

 vulkanen taart vulkanen traktatie
Kortom, een geslaagd feest waarbij de kleine man enorm verwend is!

Zoek je nog meer traktatie inspiratie? Bekijk deze leuke Superhelden traktaties!

Gebruik jij ook wel eens thema met de verjaardag van je kind(eren)? Heb je nog leuke tips?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Kleuter verjaardag; vulkanen traktatie & vulkanen taart

  1. Sarah
    8 juni 2016 at 21:39 (8 jaar ago)

    Proficiat! Wat een mooie traktaties en taart zeg!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks on Kleuter verjaardag; vulkanen traktatie & vulkanen taart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.