Zo’n vier jaar geleden vierden wij de geboorte van onze kleine man met een kraamborrel. Ik had een lijstje gemaakt met cadeautips en daar stond onder andere Lego Duplo op. Meneer was pas een paar weken oud maar kreeg zijn eerste dozen Lego Duplo. Waarom? Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind en het is speelgoed wat enorm lang mee gaat en altijd leuk blijft.

Lego Duplo als kraamcadeau

Ook na de geboorte van de jongste vroeg ik Lego Duplo. Met slechts 4 weken oud ontving zij dan ook een mooie roze doos Duplo én het toffe Duplo huis. Je kan het maar alvast in huis hebben want je kindje kan eerder met Duplo dan jij zou denken. Officieel staat er op de dozen Duplo dat het geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar. Mijn oudste speelde echter al vanaf een maand of 18 met Duplo. Mijn jongste is nu 10 maanden en vind het prachtig om met de duplo-blokjes te rommelen want de kleurtjes spreken haar aan en ze kan lekker kluiven op de blokjes.

Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

Het blijft leuk om met Duplo te spelen en daarbij is het ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Wanneer je kinderen op jonge leeftijd met Duplo spelen leren ze heel veel. Kijk maar eens mee;

  • Fijne motoriek; probeer maar eens een blokje te pakken en een toren te maken. Voor jonge kinderen is dit een super goede oefening voor de fijne motoriek.
  • Cognitieve ontwikkeling; benoem maar eens waar het blokje moet komen. Erop, ernaast, erachter, dit zijn allemaal begrippen die je prima kunt oefenen met Duplo. Je stimuleert ook nog eens de taalontwikkeling. Je kindje moet waarnemen, nadenken en vervolgens handelen.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling; wanneer je kinderen samen spelen met de Duplo zullen ze moeten delen, afspraken maken en samenwerken. Dit kunnen hele jonge kinderen nog niet maar zo maken door samen te spelen (of naast elkaar) ontwikkelen ze zich wel weer.

Maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon erg leuk om te spelen met Duplo. Lekker bouwen, spelen, fantaseren en veel plezier hebben.

Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

Welke Duplo set is een aanrader?

Om lekker te kunnen bouwen is een basisdoos van de Duplo natuurlijk al erg leuk. Wil je wat meer fantasiespel stimuleren of gewoon een erg toffe set aanschaffen? Kijk dan eens naar de nieuwe collectie van Duplo ‘Rond de Wereld’. Deze collectie bestaat uit vijf sets waarmee je een reis rond de wereld kunt maken in je eigen woonkamer.

Wij ontvingen de set ‘Poolgebied’ om eens te snuffelen aan de zuidpool. Wat een toffe set is dat. Ik was direct verliefd op de walvis waarvan de bek echt open kan. Ik liet de kleine man de set zelf bouwen. Meneer is nu vier jaar en vond het erg leuk om zelf de iglo te bouwen met behulp van het instructieboekje. Hier en daar had hij wat hulp nodig maar eigenlijk kon hij het prima zelf. Ook de kleine meid kon deze Duplo set wel waarderen, mevrouw ramde heerlijk met de walvis op de tafel en gooide met de ijsblokjes. Gelukkig is Duplo oersterk en onverwoestbaar dus dat was geen probleem.

Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

Rond de Wereld

In het thema ‘Rond de Wereld’ kun je kiezen uit vijf verschillende producten maar natuurlijk zijn er van Lego Duplo nog veel meer toffe sets. Hier vind je de diverse sets, neem dus gerust een kijkje en kies jouw favoriete product.

Spelen jouw kinderen ook met Duplo? Heb jij het idee dat ze er iets van leren?

Handtekening

 

sponsor♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment on Lego Duplo is goed voor de ontwikkeling van je kind

  1. Leonie van Mil
    16 juni 2016 at 09:40 (8 jaar ago)

    Ik vind duplo super! Het is ook nog eens goed voor hun ruimtelijk- en technischinzicht. Ik ben helemaal voor en als opvolger natuurlijk de Lego.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.