Zoals je wel vaker hebt kunnen lezen moeten wij altijd een aardig eindje rijden als we naar mijn familie gaan. Als enige verstekeling ben ik aan de kust gaan wonen terwijl mijn hele familie in het, altijd gezellige, Brabant is gebleven. Een dagje opa en oma bezoeken betekend dan ook eerst een autoritje van een uur. Prima natuurlijk maar het is wel lekker als we dan ook ontspannen onderweg kunnen zijn.

Ontspannen onderweg met twee kleine kinderen

Ontspannen onderweg hangt natuurlijk altijd van diverse factoren af maar het helpt enorm als de kinderen zich vermaken. Jezelf vermaken tijdens een lange autorit gaat mijn kinderen over het algemeen best goed af. De jongste is pas negen maanden dus zij vind het al gauw gezellig als we met zijn allen zijn en de autoradio aan staat. De kleine man daarentegen word het autoritje soms toch wel een beetje zat. Er zit zoveel energie in een kleuter, probeer die maar eens een uur rustig en ontspannen in zijn stoel te laten zitten. Zonder dat hij zijn zusje gaat plagen, zeurt om iets lekkers of gewoon heerlijk gaat spoken achter op de achterbank.

Achterbank vermaak

Uiteraard zijn daar verschillende oplossingen voor; we kennen allemaal de beroemde en tevens beruchte tablets. Prima vermaak voor op de achterbank. Geef de kinderen een tablet in handen en je hoort ze niet meer. Wel heb je dan natuurlijk weer een uur (of twee als je de terugweg mee rekent) schermtijd verspild aan je kinderen.

auto bingo

Je kunt kinderen die groot genoeg zijn natuurlijk ook een potje autobingo laten doen. Waar je op Bblogt.nl een toffe printable voor kunt vinden. Of je laat je verleiden tot een spelletje ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’.

 

Aqua Doodle Travel

Ontspannen onderweg met twee kleine kinderen

Een andere oplossing om ontspannen onderweg met kleine kinderen te realiseren is de Aqua Doodle Travel. Van Ravensburger ontvingen wij dit ideale achterbank vermaak. Een klein koffertje dat prima op de schoot van je kindje past. Wanneer je de bijbehorende stift vult met water kan je kindje naar hartenlust tekenen, krassen, kleuren en kliederen zonder dat je hele kind of achterbank onder de stift zit. De Aqua Doodle Travel is een geel zacht koffertje met twee witte vlakken. Wanneer je met de waterstift op de vlakken tekent ontstaan er blauwe lijnen. Na vier minuten verdwijnen de getekende lijnen weer. Dat betekent dat je op een autorit van een uur wel 15 verschillende tekeningen kunt maken. Ik vind het een top uitvinding. De kleine man is heerlijk zoet met tekenen, m’n achterbank blijft schoon, (mits hij niet door heeft hoe hij de stift open kan krijgen natuurlijk), en mama kan heerlijk over de A15 crossen zonder een jengelende kleuter achterin.

ontspannen onderweg met twee kleine kinderen 2

Waar vind ik dit briljante achterbank vermaak?

De Ravensburger Aqua Doodle Travel vind je voor €19,95 bij de speelgoedwinkel of bij Bol.com. Van dit leuke product is ook een standaard versie verkrijgbaar of zelfs een XXL versie met kleur.

Hoe hou jij je kind(eren) bezig tijdens een lange autorit?

Handtekening♥ ♥ ♥ Op Fulltime Mama wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments on Ontspannen onderweg met twee kleine kinderen

 1. Batboy
  2 juni 2016 at 09:03 (8 jaar ago)

  Wij hebben een tv voor in de auto gekocht met dvd speler, maar eigenlijk nog maar 1 keer gebruikt haha! Als we weggaan neemt mijn oudste zoontje meestal wat speelgoed mee

  Beantwoorden
 2. Birgit
  1 juni 2016 at 10:27 (8 jaar ago)

  Wat leuk, dat Aquadoodle, maar ik vind die Bingo ook een super idee!
  Bij ons nemen ze vaak knuffels mee en hoor ik op de achterbank vaak hele verhalen ontstaan 🙂

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.