Ken je nog die afbeelding die op social media circuleerde van een tekening die een kindje op school had gemaakt? Het kindje had een tekening gemaakt waarop hij had getekend wat zijn moeder op haar werk doet. De tekening was vrij specifiek en gaf een bijzonder beeld van de werkelijkheid. Ik vond hem hilarisch maar weten jouw kinderen wel wat hun ouders op het werk doen?

Weten kinderen wat voor werk hun ouders doen?

Het kindje van de bewuste tekening was bijzonder trots op het feit dat zijn moeder bij een groot warenhuis werkt. Daar verkoopt ze, volgens hem, de hele dag sneeuwschuivers aan mensen. Nadat het kindje de tekening mee naar huis had genomen had zijn moeder toch maar even een verklarend briefje aan de juffrouw mee gegeven. Briljant toch?

weten kinderen wat hun ouders op hun werk doen

Ik weet nog goed dat je vroeger op het schoolplein scoorde als je kon zeggen dat je papa bij de politie werkte of bij de brandweer. Beide zijn beroepen die als stoer worden ervaren en die weinig aan de verbeelding over laten. Veelal werd dit dan ook als bluf geroepen. ‘Mijn papa zit bij de politie!’ “Nou, mijn papa kan karate!” Hoogstwaarschijnlijk hadden die bewuste papa’s daadwerkelijk een suffe kantoorbaan maar het idee was leuk.

Tegenwoordig is dit natuurlijk nog steeds een onderwerp wat leeft. Wat doen die papa’s en mama’s eigenlijk de hele dag op hun werk? Viking heeft een onderzoekje gedaan om eens te kijken of kinderen weten wat hun ouders op hun werk doen. Ik vind de uitkomst hilarisch.

Weten jouw kinderen wat hun ouders op het werk doen 2

Weten jouw kinderen eigenlijk wat jij de hele dag doet?

Ik vroeg aan mijn oudste of hij enig idee had wat papa de hele dag doet. Zijn antwoord was lekker simpel; “centjes verdienen met werken.” Tsja, dat is toch wel de kern van het hele verhaal. Het kon hem duidelijk ook weinig interesseren hoe papa dat doet, als hij het maar doet.

Weten jouw kinderen wat hun ouders op hun werk doen?

Handtekening

 

4 Comments on Weten jouw kinderen wat hun ouders op het werk doen?

 1. Nathalie
  3 juli 2016 at 22:47 (3 jaar ago)

  Geweldig, misschien de kinderen ook eens laten tekenen volgens mij levert het een briljante tekening op!

  Hier weten ze wel wat we doen, maar of ze er echt een beeld bij hebben? Ik denk het niet…

  Mama zit de hele dag achter de computer voor de administratie en papa werkt in een winkel en verkoopt spullen. Maar of ze dat nu echt beeldend kunnen uitdrukken, dat vraag ik me af.

  Beantwoorden
 2. Jacqueline
  30 juni 2016 at 19:08 (3 jaar ago)

  Mijn kinderen zijn wel eens mee geweest naar mijn werk (ik werk als docent in het mbo), dus daar hebben ze wel een beetje een beeld van. Alleen zullen ze het vast vreemd gevonden hebben dat ik niet net als hun juf de hele tijd voor dezelfde klas sta en eigenlijk veel meer achter een bureau werk.
  Mijn man doet iets met brand- en beveiligingsinstallaties en ik geloof dat mijn kinderen dat beter kunnen uitleggen dan ik, haha!
  Jacqueline onlangs geplaatst…Loedermoeder: wil je echt zo genoemd worden?My Profile

  Beantwoorden
 3. Japke
  30 juni 2016 at 17:24 (3 jaar ago)

  Whaaa hilarisch! Ik werk momenteel niet dus speelt dit niet op ‘t moment. In het verleden was ik gragisch ontwerpster dus ben benieuwd of de kinderen daar nog iets van weten (mama zit de hele dag kleurplaten te kleuren hahaha). Eens vragen…

  Beantwoorden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *


CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.